De hamamdoek, meer dan een badlaken

blog hamamdoek

De hamamdoek, meer dan een badlaken

In Tunesië is het heel gewoon om naar de sauna te gaan. Voor veel mensen maakt dit uit van hun ritueel. Een goede hamam behandeling is een weldaad voor het lichaam. Al vele generaties vrouwen hebben van hun moeder geleerd om hamamdoeken te weven. Deze doeken worden in Tunesië ook wel fouta’s genoemd. Bij Ookinhetpaars.nl kun je nu deze geweldige originele hamamdoeken bestellen. Ze zijn geweven van de mooiste en beste katoen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt deze superhandige en heerlijk zachte doeken niet alleen gebruiken als je naar de sauna gaat, er zijn meer toepassingen.

Een mooie pareo voor op het strand

Een dagje naar het strand, wie heeft daar nu geen zin in. Maar als je een frisse duik in zee hebt genomen en je droogt je af met de meegenomen handdoek dan is de kans groot dat het even duurt voordat die weer droog is. Neem een mooie hamamdoek mee en dat probleem wordt opgelost. Want de katoen waarvan de hamamdoek is gemaakt droogt razendsnel. En als je even een ijsje wilt gaan halen of een broodje wilt gaan eten in een strandtent, dan kun je de hamamdoek als een pareo omdoen zodat je niet in je bikini of badpak loopt. Veel vrouwen vinden het minder prettig om schaars gekleed te zijn als ze even een stukje gaan lopen, ook al zijn ze op het strand.

hamamdoek zwart-wit

Makkelijk mee op reis

Dikke badlakens meenemen op reis, of een badjas, is vaak een aanslag op de ruimte in je koffer. Kies voor een handige fouta van zachte katoen en je lost het probleem direct op. Want een fouta is heel handig op te vouwen en neemt dan maar weinig ruimte in. En je kunt hem voor verschillende doeleinden gebruiken tijdens je vakantie. De hamamdoeken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, met hand gevlochten kwastjes. De doeken zijn speciaal geweven in honingraatmotief waardoor ze nog zachter aanvoelen. De hamamdoek is je ideale reisgenoot.

hamamdoekenDe hamamdoeken zijn uit onze collectie.

Kleur in je interieur magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.