Retourneren

We hopen natuurlijk dat je heel blij bent met je aankoop. Mocht je toch niet tevreden zijn over een artikel, dan kun je het artikel binnen 14 dagen na ontvangst melden voor retour via het herroepingsformulier. Na je melding heb je nog 14 dagen de tijd om het daadwerkelijk te retourneren. Doorloop de volgende stappen om te retourneren:

  1. Vul online het herroepingsformulier in. Je hoeft ‘m niet uit te printen. Je kunt op dit online formulier ook aangeven dat je een product zou willen ruilen.
  2. Zorg ervoor dat de producten het alle geleverde toebehoren en, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele staat en verpakking teruggestuurd worden. Het kaartje zit dan nog aan het product en er zijn geen gebruikerssporen.
  3. Verpak het product goed. Je kunt daarvoor dezelfde verpakking gebruiken als waar je de bestelling in hebt ontvangen. Do eer een briefje bij met je naam dan weten wij van wie het pakketje afkomstig is
  4. Breng het pakketje naar het postkantoor, je betaalt zelf de verzendkosten. Je kunt het pakket ook terugbrengen naar ons magazijn om de verzendkosten te besparen (op afspraak).
  5. Zodra we de retourzending hebben ontvangen versturen we het nieuwe artikel (in het geval van ruilen) of storten we binnen 7 dagen het geld terug.

Let op: mocht je bestelling bij een afhaalpunt geleverd zijn en haal je deze niet op, komt ie uiteindelijk naar ons retour. Hiermee zijn extra kosten gemoeid. Deze kosten zullen in mindering worden gebracht op je retourbetaling.

Veelgestelde vragen over retourneren.

Ja, dat is geen enkel probleem. Sterker nog, we raden het zelfs aan. Je kunt op die manier het materiaal echt goed zien. Haal het artikel na ontvangst van je bestelling dus gerust uit de verpakking en probeer het uit op de plek waar je het wilt gaan gebruiken. Het is alleen uitdrukkelijk niet de bedoeling het product in gebruik te nemen.

Absoluut! Het kan natuurlijk gebeuren dat je een product hebt besteld, maar dat je nadat je het product hebt ontvangen, bedenkt dat je het toch liever in een andere kleur had gewild. Geef op het herroepingsformulier aan dat je het product wilt ruilen en welk nieuwe product je wilt ontvangen. Je stuurt het product terug (of je brengt het terug naar het magazijn) en nadat wij je retour hebben ontvangen, sturen we je het nieuwe product toe. Eventueel prijsverschil wordt uiteraard verrekend.

Ookinhetpaars heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Iedere zending (dus zowel de verzending van het product naar jou, als de retourzending) is belastend voor het milieu en daarom willen we retourzendingen zoveel mogelijk voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat als consumenten alles gratis kunnen retourneren er te vaak veel meer wordt gekocht onder het mom van, ach het kan toch gratis terug. Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden hebben we er daarom voor gekozen om de kosten van een retourzending bij jou als consument neer te leggen. Lees hieronder meer over de milieuaspecten van retouren. Vanuit onze kant doen wij er ook alles aan om retouren zoveel mogelijk te voorkomen. We voorzien producten van een zo volledig mogelijke omschrijving in de webshop en bieden ook de mogelijkheid om producten in het echt te bekijken in ons magazijn. Bij twijfel over producten staan we altijd open voor vragen en we kunnen je persoonlijk interieuradvies geven.

Retourzendingen komen in Nederland heel veel voor (we zijn Europees kampioen in retour zenden). Naar schatting sturen we namelijk minstens 15% van alles dat we bestellen, retour. Dat is behoorlijk wat en dit is belastend voor het milieu. Het terugsturen van een pakketje kost namelijk al 418 gram CO2. Dit is eenvoudig te verklaren. Het inpakken, het rijden naar het pakketpunt, van het pakketpunt naar het distributiecentrum en vanaf dat punt weer terug naar het pakhuis. En dan hebben we het nog niet eens over de retouren die niet verwerkt kunnen worden, omdat bijvoorbeeld producten terug worden gestuurd, maar deze niet voldoen aan de retourvoorwaarden. Deze producten kunnen niet opnieuw verkocht worden, maar worden vernietigd. Dat is erg zonde!

Ja, graag. Dan verspillen we namelijk samen minder verpakkingsmateriaal. We proberen de milieu-impact van jouw pakketje zo laag mogelijk te houden. Daarom ontvang je van ons je product in een zo klein mogelijke verpakking en gebruiken we zo min mogelijk papier. Deels hergebruiken we ons verpakkingsmateriaal en verzenddozen met oog voor het milieu. Iedereen gooit het papier toch alleen maar meteen weg, is het niet  😉 ?

Hoewel het verleidelijk is om meerdere producten te bestellen om dan vervolgens thuis te kunnen vergelijken, adviseren we in dit geval iets anders. Bij Ookinhetpaars staan we altijd voor je klaar en denken graag met je mee. Graag zelfs! Schroom dan ook zeker niet om ons een berichtje te sturen voor advies. Wil je bijvoorbeeld heel de bank (opnieuw) stylen en weten hoe een product staat in combinatie met een andere kleur? Of wil je weten hoe lekker zacht een stof voelt? Wij helpen je heel erg graag door het geven van interieuradvies. Hierdoor weten we zeker dat wanneer jij een product uit onze webshop thuis ontvangt, de kans het grootst is dat het precies is wat je ervan had verwacht. Op deze manier zijn we allebei blij (en de wereld ook!).