Retourneren

We hopen natuurlijk dat je heel blij bent met je aankoop. Mocht je toch niet tevreden zijn over een artikel, dan kun je het artikel binnen 14 dagen na ontvangst retour sturen. Je kunt het artikel ruilen of terugsturen. Retourzendingen dienen altijd vooraf aangekondigd te worden en in nieuwstaat met het kaartje er nog aan en goed verpakt te worden verstuurd (zoveel mogelijk in dezelfde verpakking). Vul daarbij het herroepingsformulier in. Verzending is voor rekening en risico van de koper. Pas na correcte ontvangst van het artikel verstuurt Ookinhetpaars het nieuw gekozen artikel in geval van ruilen of betaalt Ookinhetpaars het aankoopbedrag terug in geval van retourneren. Dit gebeurt binnen maximaal 7 dagen. Niet vooraf aangekondigde retouren via het herroepingsformulier worden niet geaccepteerd.

Uiteraard mag je het artikel uit de verpakking halen om op de plek van bestemming te bekijken en de kleur en het materiaal goed te zien. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling het product in gebruik te nemen. We vergoeden alleen retouren die geen gebruikssporen hebben.

Mocht je bestelling bij een afhaalpunt geleverd zijn en haal je deze niet op, komt ie uiteindelijk naar ons retour. Hiermee zijn extra kosten gemoeid. Deze kosten zullen in mindering worden gebracht op je retourbetaling.

Duurzaam retourneren

Ookinhetpaars is een webshop die zoveel mogelijk duurzaam wil zijn.

Schijnbaar zijn wij Nederlanders Europees kampioen retour zenden. Wij sturen naar schatting minstens 15% van alles dat we bestellen retour. En dat is best wel wat. Dit kost veel werk en heeft ook nog eens een grote impact op het milieu. Inpakken, het rijden naar het pakketpunt, van het pakketpunt naar het distributiecentrum en vanaf dat punt weer terug naar het pakhuis. Het terugsturen van een pakketje kost 418 gram CO2, en dat is niet niks.

Waarschijnlijk ben je in de veronderstelling dat de producten die terugkomen bij een webshop gewoon weer terug het magazijn in gaan en wachten op de volgende klant. Was dat maar waar. Veel van de items komen bij webshops niet door de keuring omdat ze toch beschadigd zijn en niet meer bruikbaar om opnieuw te verkopen. Dit resulteert erin dat deze items worden verbrand. Dat is erg zonde. Sommige bedrijven vinden dit (blijkbaar?) niet erg. Dit is onderdeel van hun strategie om zo snel mogelijk een zo groot gedeelte van de markt te veroveren. Veel verkopen en veel vrijheid voor de consument om terug te sturen, zodat klanten loyaal blijven. Een slimme strategie, maar geen duurzame. Met andere woorden, bij het retourneren gaan veel items verloren en er is veel CO2-uitstoot door het vervoeren van de pakketjes. Ben je nu nieuwsgierig geworden over wat er gebeurt met pakketjes die teruggestuurd worden? Kijk dan eens deze uitzending van het onafhankelijke informatieve programma Tegenlicht.

Hoe gaat Ookinhetpaars om met retourneren?

Naast dat je er zeker van kunt zijn dat je bij ons een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product koopt, proberen we ook de milieu-impact van jouw pakketje zo laag mogelijk te houden. Daarom ontvang je van ons je product in een zo klein mogelijke verpakking en gebruiken we zo min mogelijk papier. Deels hergebruiken we ons verpakkingsmateriaal en verzenddozen met oog voor het milieu. Iedereen gooit het papier toch alleen maar meteen weg, is het niet┬á ­čśë ?

Bij Ookinhetpaars staan we altijd voor je klaar en denken graag met je mee. Graag zelfs! Schroom dan ook zeker niet om ons een berichtje te sturen voor advies. Wil je nog een foto zien van een product? Wil je weten hoe een product staat in combinatie met een andere kleur? Of wil je weten hoe lekker zacht een stof voelt? Wij helpen je heel erg graag. Dit doen we zodat we zeker weten dat wanneer jij een product uit onze webshop thuis ontvangt, de kans het grootst is dat het precies is wat je ervan had verwacht. Op deze manier zijn we allebei blij (en de wereld ook!).

Het kan toch altijd gebeuren dat een item niet helemaal is wat je ervan had verwacht. Dan kun je je bestelling uiteraard terugsturen. Wij hebben de kosten van het versturen naar jou toe betaald en de kosten voor het retour sturen zijn voor jou. Zo verdelen we de kosten en is aangetoond dat mensen bewuster kopen. Na ontvangst van de retour ontvang je het geld van de aankoop binnen 7 werkdagen retour.