12 Tips voor een heerlijke staycation

staycation

12 Tips voor een heerlijke staycation

Wie zegt dat je de grens over moet gaan om echt tot rust te komen? Ook dichtbij huis kun je heerlijk van je vrije dagen genieten. Tijdens een staycation verblijf je thuis en vermaak je je met activiteiten binnenshuis of op korte afstand van je woning. Door corona zijn staycations helemaal van deze tijd. Maar ook als alles weer terug naar ‘normaal’ is zal deze trend blijven bestaan. De coronaperiode heeft ons geleerd om op een andere manier te kijken naar al het moois wat Nederland en de eigen omgeving te bieden heeft. Niet alleen kan een staycation heel erg leuk zijn het bespaart je ook nog eens geld! Maar wat kun je dan eigenlijk allemaal doen tijdens je staycation thuis? Wij hebben een lijstje samengesteld met 12 tips om extra te genieten van je staycation en lekker tot rust te komen.

Colorblocken in huis en tuin

1. Relaxen in de tuin

Tijdens een staycation wil je maar een ding, namelijk: heel weinig. Lekker niks doen, aan lummelen en lekker rusten. Met mooi weer is relaxen in de tuin dan ook het leukste om te doen. Zet je parasol op, pak een grand foulard en een paar kussens en maak je eigen comfortabele plek in de tuin. Picknicken in de tuin, een boekje lezen, een puzzel doen, alles kan. En doe relaxen in de tuin niet alleen overdag. Op een lekkere warme avond wanneer de lucht helder is, blijf eens wat langer buiten. Ga op je rug liggen en pak er een dik deken of plaid bij om jezelf warm te houden. Geniet van de sterren en al het wonderlijke wat er in de hemel te zien is. Een soort hemel-starende meditatie zou je het kunnen noemen. Misschien herken je wel de Grote Beer?

Bekijk onze grand foulards

2. Lees dat boek dat je altijd al hebt willen lezen

Dit is de perfecte periode om tot rust te komen en het boek te lezen dat al jaren op je boekenplank ligt te versloffen en je wilt lezen maar niet aan toekomt. Ben je meer een tijdschrift fan? Pak je favoriete tijdschrift erbij en droom helemaal weg. Misschien heb je erna wel inspiratie opgedaan voor een make-over voor je huis?

Grand foulard en picknickkleden

3. Geef je huis een zomerse make-over

Tijdens een staycation breng je lekker veel tijd thuis door. Dan wil je natuurlijk niets liever dan dat je interieur er ook helemaal fris en gezellig uit ziet. Omdat je nu meer tijd hebt, is dit het moment om je woning een update te geven. Struin marktplaats of sociale mediagroepen af naar mooie vintage en tweedehands items. Bezoek kringloopwinkels in de buurt. Of houd in de gaten of er een brocante markt is in de buurt voor extra inspiratie.

Heb je bijvoorbeeld een saaie muur die wel een extra touch kan gebruiken? Colorblocking is helemaal hip en vrolijk. Hiermee haal je de zomer tijdens je staycation helemaal in huis. Match felle kleuren met elkaar, combineer deze met bijzondere patronen voor een extra blij gevoel in huis. Hierbij kun je denken om een muur of een gedeelte van een muur een andere kleur te verven. Ga met strakke lijnen aan de gang of werk met kleurblokken. Op Pinterest kun je hier veel inspiratie voor op doen.

Ook al wil je misschien nog niet aan werk denken, hoe werk je beter dan in een fijn thuis kantoor? Geef je thuiswerkplek in huis een update met een nieuwe plant, een mooi plaid of een lekke comfortabel kussen.

Frisse zomerse woonkamer

Snel naar onze kussens!

4. Ga op wandelavontuur tijdens je staycation

Ga op wandelavontuur in de buurt. Neem een keer een route die je normaal nooit neemt en kijk waar je uitkomt. Wat ook leuk is, is dat je een kleur in je hoofd neemt en je daardoor laat leiden. Om maar een gek voorbeeld te geven, paars ;). Elke keer als je iets tegenkomt in de kleur paars, laat je je daardoor leiden en ga je daar bijvoorbeeld de hoek om. Zo ontdek je 100% zeker nieuwe leuke plekken in de omgeving. Stop tijdens je wandeling ook eens op plekken waar je normaal niet stopt. Ga eens naar binnen bij die winkel waar je altijd langsloopt maar nog nooit bent binnen geweest. Maak van je wandeling een ontdekkingsavontuur. Natuurlijk ook heerlijk om na een wandeling te genieten van een picknick.

5. Binge watch een Netflixserie of houd een film-marathon

Binge watch lekker in je eentje je favoriete serie op Netflix. Er zijn heel leuke interieur series en documentaires om inspiratie mee op te doen. Houd je wel van wat gezelschap? Wat dacht je van een film marathon met je kinderen of met vrienden. Maak met mooi weer een comfortabele plek in de tuin onder de parasol. Spreid een picknickkleed uit op het gras en pak er een paar lekkere kussens bij. Maak popcorn in de keuken en schenk jezelf een lekker drankje in. Even he-le-maal niets. En is het slecht weer? Ga dan lekker op de bank liggen onder je favoriete plaid.

Wollen kussens en plaids

Bekijk al onze plaids!

6. Ga los in de keuken of in de tuin met de BBQ

Tijdens elke reis, is lekker eten een groot onderdeel van de vakantie. Dus nu natuurlijk ook tijdens je staycation. Ga helemaal culinair los in de keuken of in de tuin met de barbecue. Maak eens dat over-the-top gerecht waar je al jaren over nadenkt om te koken maar geen zin in hebt omdat je denkt dat het te veel werk is. Een ander leuk idee is om cuisines uit bepaalde landen te koken. Bereid je op maandag een mooie Italiaanse pasta, laat je dan op dinsdag eens leiden door curries uit de Indische keuken en geniet op woensdag van de frisheid van de Vietnamese keuken. Ook tijdens je staycation kun je invloeden van over de hele wereld proeven.

Bij een vakantie hoort natuurlijk lekker uit eten gaan. Dus geen zin om te koken? Laat iemand anders voor je koken, zoals dat ene leuke restaurant uit de buurt.

7. Houd een spa-dag

Even lekker relaxen en tot rust komen. Hoe doe je dat beter dan tijdens een spa-dag? Je kunt ervoor kiezen om een wellness plek te bezoeken in de buurt. Maar wat dacht je van zelf thuis een spa-dag houden? Nodig een vriend(in) uit en begin de dag met een uurtje yoga. Speel relaxte muziek en doe een lekker maskertje op. Verzorg je nagels en geniet. Ga heerlijk liggen op een van onze matraskussens en kom helemaal tot rust. Sluit de spa-dag af in de tuin onder het genot van een glaasje champagne en een lichte maaltijd.

Bekijk hier onze matraskussens

8. Volg een online-cursus

Er is vast wel iets dat je altijd al hebt willen doen maar nooit de tijd voor hebt gehad. Misschien wil je wel meer leren over kleuren combineren in je interieur? Heb je altijd al willen weten hoe je een goede wijn herkend? Droom je ervan je om een boek te schrijven? Ga die cursus volgen waardoor jij deze vaardigheden leert! Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk onlinecursussen volgen in je eigen omgeving.

9. Houd een game-night/spelletjes avond

Wat is een vakantie zonder spelletjes? Niets toch. Kibbelen tijdens een potje monopoly hoort nu eenmaal gewoon bij een geslaagde vakantie ;). Laat om de beurt je kinderen en jij spelletjes uitkiezen en houd een spelletjesmarathon. Of wat dacht je ervan om vrienden uit te nodigen voor een lekker etentje met daaropvolgend een game-night. Een lekker glaasje wijn, wat lekkere knabbels erbij en spelen maar!

Haal de zomer in je huis en tuin

 

10. Bouw een fort met kussens en plaids

Wil je kinderen blij maken laat je ze dan een fort bouwen! Haal alle kussens en plaids tevoorschijn en bouw een fort of hut. Hiermee zijn ze wel even zoet en heb jij tijd om lekker van jouw tijdschrift of serie te genieten. Overigens is deze suggestie niet alleen voor kinderen ;). Tip: kies voor een extra grote plaid met een lengte van meer dan 2 meter zodat je echt kan wegkruipen in je eigen fort of hut!

Zie hier onze grote plaids!

11. Ontdek de natuur met de fiets

Een beetje actief blijven is van groot belang tijdens je vakantie. Nu is dat in Nederland niet heel lastig. In ons land vind je veel fietspaden en fietsroutes. Stippel een fietsroute uit en ga op pad! Wil je het helemaal leuk maken? Bereid dan thuis wat lekkere hapjes voor en pak een flesje sap in. Neem een picknickkleed mee, en hup, op de fiets! Wanneer je trek begint te krijgen zoek je een mooie plek in de natuur om van al het lekkers te genieten en de groene omgeving in te nemen.

picknicken en hiken

Onze picknickkleden vind je hier

12. Haal de natuur in huis tijdens je staycation

Geniet extra van je staycation door de natuur in huis te halen. Ga naar het tuincentrum en koop leuke planten voor in je woonkamer. Misschien heb je wel planten met stekjes of ben je uitgekeken op een plant? Wissel stekjes uit met anderen. Er zijn steeds meer kastjes en plekken in ons land waar mensen hun planten uit wisselen met elkaar. Wat ook leuk is om te doen is om zelf een mooi boeket of bloemstuk te maken. Koop mooie bloemen op de markt of bij de bloemist en maak er een vrolijk ornament van. Zo haal je de zomer in huis.

Wat helemaal leuk en hip is, is om bloemen te gaan drogen of drukken. Pluk mooie bloemen in een pluktuin en hang deze op een warme droge plek of plaats deze in een boek met wat zwaars erop. Het is even wachten, maar na een maand heb je een mooi resultaat die je bijvoorbeeld kunt inlijsten. Is dat nog eens een mooi souvenir van je staycation! Haal de natuur in huis door mooie accessoires en kussens in natuurlijke kleuren toe te voegen aan je interieur.

Bekijk alle groene kussens

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.