De 5 populairste plaids van dit moment

blog populaire plaids voor de winter

Warm de winter door met een wollen plaid

De winter komt er aan en dat betekent koude dagen en lekker warm binnen zitten. De verwarming staat aan, we trekken de gordijnen dicht en steken gezellig de kaarsen aan. Omdat we zo vaak binnen zitten is een warme, gezellige aankleding van je huis des te belangrijker in deze periode. Daar hoort een warme winterse sfeer in je interieur natuurlijk bij. De ultieme sfeermaker die warmte geeft is natuurlijk een wollen plaid. Wij geven je informatie over het gebruik van plaids en inspiratie door de meest populaire plaids van dit seizoen aan je te laten zien.

Op nummer 1: een plaid van mohair

Niet voor niks op nummer 1, een plaid van mohair. Mohair is zacht, lekker dik en fluffy. Tel daar bij op de warme, diepe kleuren en het is niet gek dat deze serie plaids de eerste plek van deze top 5 domineren. Mohair behoeft wel wat uitleg want ik hoor soms dat niet iedereen weet wat mohair is. Dat is niet gek want mohair is wat minder bekend dan schapenwol. Mohair is wol afkomstig van geiten. Deze geiten hebben lange, zachte haren. De geiten worden net als schapen gewoon geschoren en van hun lange haren wordt wol gesponnen. Dat is mohair dus. Onze mohair plaids komen uit Ierland en worden geweven bij het familiebedrijf John Hanly. Na het weven worden de plaids geborsteld om ze extra zacht te krijgen. Vandaar de aanduiding brushed mohair. Door hun fluffy uiterlijk kunnen er in het begin wat losse haartjes aan de plaid zitten. Dit verdwijnt vanzelf. Ik heb zelf al jaren een mohair plaid op de bank liggen tot grote vreugde van onze kat Sien die zich er helemaal in wentelt. Waar Sien overal haar haren achter laat, zal ze dat vast ook in deze plaid doen maar het fijne is, je ziet het niet. Ook zitten er geen halen aan de plaid. Dus mohair is uitermate geschikt voor een huishouden met dieren of in ieder geval met katten.

mohair plaids

Op 2: De Klippan Shimmer van lamswol

Een prachtige serie plaids van het bekende Zweedse merk Klippan. In de weving zit een gemêleerd patroon waardoor de kleur levendig wordt. De franjes zijn ook mooi. Meestal zijn die wit maar bij de Shimmer zijn ze gemêleerd. De mostergele is bij veel mensen favoriet, maar de groene en bordeauxrode doen het ook geweldig. En laten deze drie kleuren nu precies de kleuren zijn van dit winterseizoen.

plaids lamswol klippan shimmer

Op nummer 3 staan de plaids van McNutt

Een nieuw merk in de shop en nu al enorm populair. Niet gek want McNutt, een Ierse weverij, weeft prachtige plaids. Mooie kleuren die je interieur echt een blikvanger geven. Ook de patronen zijn net weer even anders dan die de andere merken in onze shop maken. Leuk om te zien dat ze zo in trek zijn. En natuurlijk allemaal heerlijk warm want gemaakt van merinowol of lamswol. McNutt weeft trouwens ook babydekens.

plaids wol mcnutt

Nummer 4 is onze collectie gele plaids

Geel blijft het helemaal in ons interieur. Afgelopen jaren zagen we al veel okergeel. Dit winterseizoen zie je een nog wat donkerder tint, mostergeel. Je zag deze kleur al bij de Shimmer plaids. Maar Klippan heeft meer mosterdgele plaids. Vind je mosterdgeel toch wat te donker. We hebben nog veel meer gele plaids.

gele plaids

Op nummer 5: de plaids of kinderdekens met patronen uit het bos

Een vos, een uil en boomstammen. En o, ik zie ook nog een vogeltje. De prachtige kinderdekens gemaakt van 100% pure schapenwol staan geweldig op het bed van je zoon of dochter. Maar ze passen ook erg goed als plaid op je bank. Het geeft je huis een Scandinavische look. Deze dekens zijn verkrijgbaar in vier mooie, stoere kleuren.

plaids kinderdekens lapuan kankurit

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.