6 tips voor grijs in je interieur

kussens op grijze bank

6 tips voor grijs in je interieur

Met een grijs interieur kun je alle kanten op, qua kleurstelling past namelijk (bijna) alles wel. Maar juist omdat zoveel mogelijk is kan het ook weer lastig zijn om de juiste keuze te maken. Dan komt deze blog goed van pas. Wij leggen je haarfijn uit welke combinaties leuk staan bij een grijs interieur. En we geven ook tips over kussens en plaids die mooi staan bij jouw grijze interieur. Lees dus snel verder :-).

1. Kies leuke sierkussens

Iedereen houdt van sierkussens. Zowel voor het comfort als esthetiek. Kussens zitten namelijk niet alleen heerlijk maar geven ook een gezellige sfeer aan je interieur. Het is super makkelijk om een nieuwe stijl aan te brengen in je woonkamer met een paar sierkussens. Je zult verbaasd zijn hoeveel impact een kleine wijziging al kan hebben in het geheel. Maar welke kleur kussens staan leuk op een grijze bank?

In huis heb je vaak een tweetal basiskleuren, bijvoorbeeld de kleur grijs van je bank en een bijpassende grijze muur. Vanuit deze basis ga je werken met accentkleuren. De accentkleuren komen terug in accessoires zoals vazen en bloempotten maar ook je kussens. De kleur kussens is dus (deels) afhankelijk van jouw basiskleuren en de accentkleuren die je hebt toegepast. Het is namelijk wel de bedoeling dat deze kleuren bij elkaar passen en het staat mooi als je de accentkleuren doorvoert.

2. Kijk naar je interieurstijl

Kijk bijvoorbeeld naar een bohemian interieur. De meubels in deze interieurstijl zijn vaak van hout, riet en rotan. De basiskleuren die veelal terugkomen hierbij zijn natuurlijke (zand en beige)tinten en groen. Accessoires die bij deze stijl passen zijn specerijenkleuren. Of drukke, exotische prints. Een (licht)grijze bank zou ook perfect bij deze stijl passen, omdat je dan een rustige basis hebt waar je veel mee kunt combineren. Doordat je de specerijenkleuren laat terugkomen in je accessoires, kun je hierbij afhankelijk van de kleur grijs in je interieur ook kiezen voor een soortgelijke kleur kussens en plaids als accessoires. onze blog over een zomers bohemian interieur lees je meer over de trend, mocht deze stijl je aanspreken. Dit geldt natuurlijk ook voor andere interieurstijlen. Kijk naar jouw stijl en welke kleuren je graag gebruikt of welke bij deze stijl passen.

Zomers bohemian interieur grijze bank

 

3. Style je grijze interieur met de seizoenen mee

Met een grijs interieur als basis zit je veilig en kun je afwisselen met kleuren. Daarom kun je ook gaan voor een sfeer die bij het seizoen past. Voor een warme winterse look, kies je bijvoorbeeld voor rood in je accessoires voor een mooi contrast met je grijze interieur. Kies leuke kussens voor op de bank in winterse kleuren. Het merk Elvang heeft een mooie bordeauxrode kleur die ze plum (pruim) noemen. Daarnaast hebben ze ook een mooie oranje rode pompoen variant. Beide kleuren kussens komen met bijpassende plaids, zodat je er één geheel van kunt maken. Trek daarbij het warme rood door in andere woonaccessoires in je woonkamer zoals kaarsen of een mooie boeket in rode winter tinten met bloemen zoals amaryllis, rode rozen, gerbera’s en bessentakken voor een knus en gezellig geheel. Bloemen in je interieur doen het natuurlijk altijd goed! Iets wat tegenwoordig ook steeds meer terugkomt in het interieur zijn droogbloemen. Deze kun je een stuk langer laten staan en hebben geen water nodig. Wel zo duurzaam. In de zomer staan lichte- en pastelkleuren leuk in je grijze interieur. Maar ook felle kleuren misstaan niet. Kijk naar de accentkleuren in jouw huis en stem hier je items op af.

lichte kleuren met grijze bank

 

4. Ga voor een aparte stof zoals velvet

Je grijze interieur vraagt om gezellige kleuren en fijne stoffen. Een heerlijk kussen om tegenaan te kruipen op de bank. Ga bijvoorbeeld voor velvet kussens, die hebben een rijke en warme uitstraling. En als je met de seizoenen mee wilt gaan fleur je de grijze interieur op met accessoires in pasteltinten tijdens de lente. Of gebruik je dezelfde kleur als in de winter maar kies je voor een kleurtint die wat lichter is. Zo kun je donkergroen wisselen voor mintgroen. Dan heb je meteen een heel ander effect in je grijze interieur zonder dan dat je meteen je hele kleurkeuze moet omgooien. Zo kun je alle kanten op.

 

velvet kussens op een grijze bank

 

5. Ga voor een leuk motief

En wat dacht je van een rond sierkussen of kussens met een motiefje? Kussens met een motief versieren je bank en geven het meteen een speels geheel. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt, er is genoeg keuze in kussens met een (drukke) print. Stem de kleuren natuurlijk wel weer af met de basis- en accentkleuren uit jouw woning zodat het geheel niet een te hoog Pipi Langkous gehalte krijgt (tenzij je daar natuurlijk van houdt 😉).

kussens met bloemenprint

6. Ton-sur-ton kan altijd

Hou je er meer van om het geheel wat rustiger te houden? Dan maak je met een grijs interieur sowieso een goede keuze. Je kunt er voor kiezen om het grijs van je interieur met items in het grijs, wit, crème of beige te combineren. Ga voor ton-sur-ton en kies voor allerlei verschillende tonen. Bijvoorbeeld een roze plaid en kussens, een grijsgroene muur en kussens in dezelfde kleur of kussens en plaids met dezelfde grijstinten. Zo houdt je alles rustig en makkelijk te combineren. Je woonkamer krijgt hierdoor een rustige, maar zeker geen saaie uitstraling. Aardse tinten combineren ook goed met een grijs interieur. Op deze manier haal je toch wat kleur in huis maar hou je het verder wel rustig.

 

kussens

Wij hopen dat je iets hebt gehad aan het lezen van deze blog met onze 6 tips voor een grijs interieur. Kijk vooral eens in onze webshop voor leuke kussens en plaids om jouw interieur mee op te fleuren.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.