Ben ik verzekerd tijdens een verhuizing?

verzekerd tijdens verhuizing

Ben ik verzekerd tijdens een verhuizing?

Bij een verhuizing heb je vaak al genoeg andere dingen aan je hoofd dan je te verdiepen in de details van je verzekering. Toch is het belangrijk om te weten, want de kans is groot dat er schade ontstaat tijdens de verhuizing. Je kunt in dat geval je woning verzekeren bij Allianz Direct, maar dan moet je natuurlijk goed kijken wat precies de voorwaarden zijn om een schadevergoeding te krijgen. Dit kan namelijk verschillen per woonverzekering.

Dekking van je inboedelverzekering

Bij een verhuizing wil je natuurlijk je spullen beschermen. Een inboedelverzekering biedt meestal dekking voor schade aan je spullen, zowel in je oude als nieuwe huis. Deze dekking kun je krijgen voor verschillende situaties, zoals schade tijdens het transport van je oude naar je nieuwe huis, problemen bij het laden en lossen, het verlies of de diefstal van dozen en schade die je per ongeluk aan je eigen spullen veroorzaakt tijdens de verhuizing. Bekijk meer over de inboedelverzekering en lees je goed in. Schakel je een verhuisbedrijf in? In dat geval zijn zij meestal verantwoordelijk voor de verzekering van de schade. Kijk wel even goed naar de voorwaarden van het verhuisbedrijf, zodat je weet wat wel en niet gedekt is.

ben ik verzekerd bij verhuizing

Opstalverzekering voor schade aan je woning

Daarnaast moet je ook denken aan schade aan je huis, niet alleen aan je spullen. Een opstalverzekering dekt schade aan onderdelen van je huis, zoals vloeren, muren en ramen, die tijdens de verhuizing kan ontstaan. Kijk wel even of schade aan je vloer ook onder je inboedel- of opstalverzekering valt. Dit hangt namelijk af van het type vloer.

Zelf veroorzaakte schade tijdens het klussen

Wanneer je aan het klussen bent in je nieuwe huis kan het voorkomen dat je per ongeluk schade toebrengt. Je moet weten dat er een onderscheid is tussen fouten die je maakt tijdens het klussen en kleine ongelukjes die kunnen gebeuren. Als je bijvoorbeeld verf morst of iets laat vallen over je favoriete wollen plaid, kan deze schade in sommige gevallen gedekt worden door je verzekering. Stel je voor dat je per ongeluk een gereedschapskist op je nieuwe parketvloer laat vallen, dan kan deze schade onder bepaalde voorwaarden door je verzekering vergoed worden.

ben ik verzekerd bij verhuizing

Verzekerd tijdens de verhuizing met een woonverzekering

Regel ook je woonverzekeringen goed en pas deze indien nodig aan. Informeer eerst bij je verzekeraar over je verhuisplannen, inclusief de datum van verhuizing en je nieuwe adres. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent tijdens je verhuizing. Het kan ook slim zijn om een erkend verhuisbedrijf in te schakelen, omdat zij verantwoordelijk zijn voor eventuele schade aan je inboedel die zij veroorzaken. De startdatum van je inboedelverzekering op het nieuwe adres is afhankelijk van de verhuisdatum die je hebt opgegeven. Als je een opstalverzekering hebt, moet je die waarschijnlijk opzeggen voor je oude huis en een nieuwe afsluiten voor je nieuwe woning. Als je je spullen tijdelijk opslaat, check dan of je inboedelverzekering dit dekt en denk goed na of je extra dekking nodig hebt.

Kortom, bereid je goed voor om alles rondom je verhuizing soepel te laten verlopen!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.