Duurzaam besparen met LED verlichting

blog interieur plaid kussens

Bespaar door gebruik van LED verlichting

Het leven is al duur genoeg, dus waarom zou je veel betalen als je ook kunt besparen? Dit geldt ook voor verlichting. Door reguliere verlichting als gloei-, spaar- en halogeenlampen te vervangen door LED kun je een hoop besparen!

LED lampen besparing

Energiezuinige LED verlichting

LED verlichting is iets duurder in aanschaf dan reguliere verlichting, maar veel energiezuiniger! Met LED verlichting bespaar je tot wel 80% aan elektriciteit. Daarnaast heeft LED verlichting een lange levensduur, hierdoor heb je ook minder vervangingskosten. Hiermee bedoel ik de aanschaf én de installatie van de lamp. Zo moet je bijvoorbeeld in de levensduur van 1 LED TL buis minimaal 2 tot 4 keer een reguliere TL buis kopen én vervangen.

Nog meer voordelen van LED

Naast een lange levensduur en energiebesparing kent LED verlichting nog meer voordelen. LED verlichting is milieuvriendelijker dan reguliere verlichting. LED lampen zijn gemaakt van anorganische halfgeleidende materialen. Dit betekent dat ze geen kwik, neon en krypton in de bollen zit. Op deze manier worden mensen, dieren en het milieu niet geschaad.

led lamp
LED verlichting gaat ook minder vaak stuk dan reguliere verlichting door het gebruik van niet kwetsbare materialen. Een gloeidraad is bijvoorbeeld het gedeelte dat het eerst defect gaat bij een gloeilamp. Een LED lamp heeft hier dus geen ‘last van’. Nog een fijn voordeel is dat LED lampen direct vol licht geven en ze in verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen zijn. Naast LED lampen kun je ook LED strips kopen. LED strips hebben net als LED lampen het voordeel dat ze energiezuinig zijn. Deze strips worden vaak gebruikt voor net een beetje extra sfeer in huis.

LED verlichting binnenshuis

In huis zijn de GU10 LED spot, de E27 LED lamp en de E14 LED lamp het meest voorkomend. De GU10 spot herken je aan de bajonetsluiting met twee kleine pinnetjes. Tussen deze pinnetjes zit een ruimte van 10 mm. Zowel E14 als de E27 lampen hebben een schroeffitting met een Edison schroefdraad, ontwikkeld door Thomas Edison. E14 en E27 betekent dat de lamphouder of lamp een schroefdraad heeft met een diameter van 14- en 27 millimeter.

led fitting
Start vandaag nog met besparen, ga voor LED!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.