Interview met interieurstyliste Christy

Hoi Christy. Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers die je nog niet kennen?

Ik ben Christy en woon in het mooie Noord-Brabant met mijn man en een hond, ik werk deels als interieurstyliste en deels als management assistant/facilitair coördinator. Ik woon in een heel fijn en licht huis met 4 verdiepingen met aan de voorkant een ecologische zone om heerlijk in te wandelen en aan de achterkant een wijkcentrum met alle voorzieningen. Alles dus op loopafstand. Ik ben al ruim 20 jaar actief bij een scoutinggroep, afwisselend als leiding, bestuurslid en ledenadministratie en ben ik PlusScouts (21+).

Ik ben dol op citytrips maar ook op de rust van een camping in Drenthe (bij mooi weer, dat dan weer wel). Omdat ik optimistisch en pragmatisch ben ingesteld draag ik graag vrolijk gekleurde kleding, heb ik kort ongeverfd haar en loop ik vooral op sneakers.

Je werkt dus als interieurstyliste. Heb jij als stylist een specifieke doelgroep?

Mijn doelgroep als interieurstyliste bestaat voornamelijk mensen die hun huis gaan verkopen. Hen help ik met het verkoopklaar maken van de woning. Ik kom vooral bij verkopers terecht via makelaars, die hierdoor eigenlijk ook mijn doelgroep zijn in communicatie en netwerken. Van 2009 tot 2016 heb ik ook heel veel particulieren interieuradvies gegeven; dus kleuradviezen, nieuwe indelingen bedacht, meubels ontworpen.

Hoe ben je in contact gekomen met Ookinhetpaars?

Ik ken Claudia al een hele tijd via social media en we hebben elkaar ook al langere tijd geleden persoonlijk ontmoet. Het contact is ondertussen zo goed dat we ook samen beurzen bezoeken en inspiratie-dagen plannen om elkaars business te bespreken, out-of-the-box te denken, feedback te vragen en geven.

Wat vind jij het fijnst aan de samenwerking met Ookinhetpaars?

Het assortiment! Dat is heel uitgebreid. Van babydekentje tot grote sprei, van katoen tot alpacawol, van kleurrijke dessins tot luxe eenvoud. Hoewel ik altijd weer nieuwe dingen bedenk die ik zou willen zien (en dat natuurlijk ook doorgeef, denk aan cilindervormige kussens) maar die voor OIHP niet altijd haalbare kaart zijn. En de leversnelheid uiteraard. Huisverkopers hebben vaak niet zoveel tijd om de boel in orde te maken dus dan is het fijn dat een sprei, kussen of plaid snel in huis is. Vaak adviseer ik als interieurstyliste verkopers om echt iets moois te kopen voor de verkoopstyling, iets dat ze in hun nieuwe huis met veel plezier kunnen gaan gebruiken maar nu al de juiste uitstraling heeft op de foto’s en bij bezichtigingen.

We zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw eigen stijl. Hoe ziet jouw woonkamer eruit?

Onze woonkamer is op de eerste verdieping met uitzicht op de ecozone voor ons huis. De zon staat er een halve dag op en het is het lekker licht. De lichtgrijze gietvloer werkt mee aan de frisse strakke uitstraling waar wij van houden. Een forse designbank van Gelderland in een naturelle stof, een koeienkleed op de grond. En een blauw Artimide Orange Slice stoeltje vormen samen met een roze geverfde salontafel de zithoek. In het raam en over de radiator hebben we een raambank laten maken van licht hout. De wanden zijn RAL9016 wit, spierwit dus. Aan de wanden een macramé-werk, een olieverfschilderij van een vrouwspersoon en een geweldig vintage String wandrek dat ik voor een prikkie op Marktplaats vond. Deze hangt in twee delen in de woonkamer. Een deel boven de bank en de ander in een apart zit/werkhoekje aan de achterkant.

Hoe vaak (re)style jij je eigen huis?

Ik denk altijd dat ik dat niet vaak doe tot dat ik foto’s bekijk op mijn telefoon. Dan zie ik dat een kastje inmiddels verplaatst is, de eettafel geverfd is, schilderijen zijn gewisseld van plek. Of dat een stoeltje weg is, een bijzettafeltje erbij is gekomen, een wandje een kleurtje heeft gekregen. Laatst heb ik de zithoek nog omgegooid, maar het voelde toch niet goed, dus na twee weken is de boel weer teruggedraaid. Ook twijfel ik vaak tussen roze en lichtblauw, dus accessoires wisselen nogal eens. Past natuurlijk wel bij mijn werk als interieurstyliste ;-).

Wat is jouw favoriete woonaccessoire van Ookinhetpaars?

Voor mijn werk als interieurstyliste zijn dat de spreien. Ik heb er inmiddels een groot aantal van op de kast liggen. Deze gebruik ik zowel zakelijk tijdens fotoshoots van huizen als privé; altijd een mooi opgemaakt bed! Daarnaast de plaids. Ook hiervan heb ik er vrij veel. Onder andere een wollig kinderdekentje, een zomers katoenen plaid en sinds kort een super deluxe oranje Alpaca exemplaar. Deze heb ik al een paar keer bij een fotoshoot gebruikt en op een frisse avond graag als shawl omsla, zoooo zacht!

Wat is een product van OIHP dat je als interieurstyliste graag adviseert aan klanten?

Voor verkoopstyling zijn vrijwel alle producten van OIHP van toepassing voor het mooi maken en presenteren van een woning. Maar vooral kussens doen het goed op de foto’s. Die kan ik toepassen op de bank maar ik kan er ook een bed lekker luxe mee opmaken. En ook tuinstoelen krijgen een oppepper van een stijlvol accent in de vorm van een kussen. Bij stylingadvies aan OIHP-klanten adviseer ik vooral kussens en plaids omdat het dan vaak om de zithoek gaat. Het zou leuk zijn om ook een keer een slaapkameradvies te mogen maken.

Hoe zou jij jouw stijl als stylist omschrijven?

Ik hou van opgeruimd, eenheid, fris en less is more. Beter één goede plaid dan drie fleecedekentjes van mindere kwaliteit, beter één schitterende vaas midden op tafel dan allemaal kleine vaasjes her en der. Beter de kamer helemaal in één fantastische kleur verven dan allemaal wandjes verschillende kleuren, beter één schitterende sprei dan gewone dekbedhoezen. Bij mij moeten de verschillende accessoires samen een eenheid vormen, dus niet te veel verschillende kleuren, vormen, dessins. Ik hou niet van kermis in huis. In de adviezen die ik geef zorg ik er altijd voor dat er verbinding is tussen wat er al is (de bank of schilderij bijvoorbeeld) en wat de klant op het oog heeft. Is de bank bruin en wil de klant “iets met blauw voor op de bank”, dan zoek ik net zo lang tot ik een item vind dat zowel bruin als blauw in zich heeft. Daarnaast kunnen dan uiteraard wel nog andere kleuren voorgesteld worden, maar op een of andere manier moet er een bruggetje gebouwd worden. Die logica geeft rust.

Wat is jouw ultieme stylingtip als interieurstyliste?

Keep it simple. Dus werk met een beperkt kleurenpalet of één bepaald dessin en voer dat goed door, koop dat ene fantastische item en wees blij, maak verzamelingen van kleinere accessoires en doe weg wat je niet (meer) leuk vindt. En laat je niet van de wijs brengen op social media; hou vast aan je eigen stijl en kleurvoorkeur, dan kan het nooit mis gaan!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.