Binnenkijken bij Marije

blog binnenkijken marije

Binnenkijken in het Scandinavische huis van Marije

Vandaag laten we je graag het Scandinavische,  vintage, boho stijl interieur zien van Marije. Marije is op Instagram bekend als bij_marij. Dit is haar eigen verhaal:
Onze twee-onder-1-kap woning is gebouwd in 2016. Ruim een jaar wonen wij nu in deze ruime woning. De inrichting is een eclectische mix van moderne meubels in Scandinavische stijl, vintage items en veel planten. Ik ben verzot op groen! Ik groepeer de verschillende soorten in mijn eigen mini Urban Jungle. Dat je deze populaire woonstijl dus ook terugziet in accessoires vind ik echt te gek!

binnenkijken urban jungle planten

Onze prachtige keuken

De keuken heeft een zeer prominente plek in ons huis namelijk in het midden(!). Dat spoeleiland moest er komen en is een echte blikvanger geworden. Ik vind het heerlijk om vanuit de keuken met uitzicht op mijn gezin een fijne maaltijd te bereiden. Koken is echt een hobby van mijn man en mij. Het grote 6-pits gasfornuis met oven komt daarbij goed van pas. De witte tegels boven het fornuis hebben wij voorzien van een tegeltableau met een prachtige tekening van een kreeft wat de keuken een hele professionele uitstraling geeft.

woonkamer keuken

De zithoek

De ruime hoekbank van Woood is mijn favoriete meubelstuk in huis. Hij is perfect te stylen door middel van kussens, plaids en bijzetters. Ik verander regelmatig de kleur setting naar gelang het seizoen. Bij zo’n grote bank passen geen zware fauteuils. De lichtgewicht vlinderstoel maakt de Scandinavische zithoek helemaal af.

petrol plaid bank

Onze vloer

Ik voel mij altijd prettig bij natuurlijke materialen in huis zoals hout en rotan. Het liefst was er ook een houten vloer gekomen maar met drie kinderen wordt er natuurlijk erg geleefd in huis. Wij kozen daarom voor een pvc vloer in een lichteiken kleur. Deze is in visgraat gelegd wat de vloer een erg mooi effect geeft. Ik krijg veel complimenten over deze vloer en het bevalt qua onderhoud ook erg goed.
Sinds kort hebben wij een werkplek gecreëerd in de woonkamer. Ik ben hier helemaal los gegaan met de nodige vintage items: retro bureaulamp, macramé plantenhanger, letterbak en de finishing touch…een echte schoolplaat afkomstig van de school van mijn kinderen, vroeger echt gebruikt! Tegen de groen/grijs geverfde muur (early dew) komen de items goed tot hun recht. Het resultaat is erg geslaagd!

werkplek inspiratieIn ons huis vindt je zeker kleur behalve op de slaapkamer. Hier voert wit de boventoon en is de stijl bohemian/ibiza. Een heerlijke plek om tot rust te komen…

slaapkamer wit inspiratie

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.