Binnenkijken bij Wonenbijchan van Chantal

blog binnenkijken wonenbijchan

Hoe woon ik?

Samen met Wouter woon ik sinds 3 jaar in ons nieuwbouwhuis in Leerdam, ons huis staat midden in een nieuwe woonwijk en om ons heen worden nog steeds volop huizen gebouwd.

In 2016 zagen wij een project voorbij komen op Facebook waarbij je samen met je eigen buren je huis kon gaan ontwerpen, wie wil dat nu niet? Zonder enige twijfel hebben wij ons direct ingeschreven en een week later zaten wij in een restaurant samen met onze nieuwe buren het project te bespreken. Het leuke eraan is dat deze nieuwe buren eigenlijk helemaal niet zo nieuw waren, het zijn namelijk allemaal leeftijdsgenoten welke we kennen van de basisschool en middelbare school. In de zomer worden er dus regelmatig wat barbecue “buurt” feestjes gehouden. Zo fijn om goed contact te hebben met je buren!

Terugkomend op het huis: wij hebben ons huis dus deels zelf mogen ontwerpen samen met onze buren. Er waren een aantal dingen welke gelijkgestemd moesten zijn natuurlijk voor het aanzicht maar wij konden zelf een aantal dingen kiezen zoals de kleur van de gevelstenen, de kleur van de kozijnen, de kleur van de voordeur en de indeling in huis. Daarbij werden de woning casco opgeleverd wat voor ons inhield dat er ook geen badkamer en keuken in zat. Deze konden wij helemaal zelf naar eigen wens samenstellen!

keuken binnenkijken beige

Interieurstijl

Ik ben de laatste jaren heel erg zoekend geweest naar een bepaalde interieurstijl maar ik kom toch elke keer weer terug op de neutrale kleuren want van kleur kan ik gewoon echt onrustiger worden. Onze interieurstijl omschrijf ik dan ook als Scandinavisch met een touch of Bohomian, ik ben gek op rotan, wandhangers en kussens! Sinds kort ben ik meer zwart aan toevoegen in huis, ik miste pit in ons interieur en dat is nu helemaal terug gekomen!

Favoriete kleur

Mijn favoriete kleur is beige of een zandkleur. Het doet mij denken aan heerlijke zomerse dagen, geeft een frisse uitstraling en ik ben er simpelweg gek van in mijn interieur.


plaid beige zand binnenkijken eettafel

De plaid is uit onze webshop

Verander je veel in huis?

Absoluut een JA! Wouter kan soms helemaal gek van mij worden, omdat er dan weer iets is verplaatst in huis. Ook heb ik natuurlijk de mazzel dat ik soms wel eens het e.e.a. krijg van bedrijven voor product fotografie, net zoals het toffe kleed van @ookinhetpaars!

Ook draai ik mijn hand er niet voor om, en pak ik zo de kwast om een kamer te gaan verven. Kleurstaaltjes doen we niet, dit gaat vaak direct op gevoel en pakt meestal goed. Behalve die keer dat ik de slaapkamer roze verfde, die was binnen 2 maanden weer verdwenen.

slaapkamer wonenbijchan binnenkijken

Instagram

Tijdens de bouw van ons huis heb ik dit account gemaakt en begon ik foto’s te delen van het proces, meer onder het mom van dit vind ik leuk om voor later te hebben. Totdat ik een 3D ontwerp van onze keuken op Instagram deelde, ik kreeg zoveel complimenten en de volgers namen toe. Zo ontzettend leuk! Na de oplevering van ons huis in september 2017 nam ik mijn volgers mee tijdens het interieurshoppen en natuurlijk het klaar maken van onze woning. In november 2017 was het eindelijk zover en konden wij gaan wonen in ons nieuwe huis. Waarbij ik eerst 2 keer in de week foto’s plaatste op Instagram groeide dit uit tot een uit de hand gelopen hobby waarbij ik nu dagelijks foto’s deel en gezellig klets en vertel uit mijn dagelijks leven.

Ik vind het ontzettend leuk dat je bij elkaar binnen kan kijken op Instagram en elkaar kunt inspireren met nieuwe ideeën. Ook heb ik met een aantal meiden super goed contact, en voelen zij inmiddels als echte vriendinnen!

wonenbijchan binnenkijken woonkamer beige

Leukste moment

Vorig jaar, net voor Corona, ontstond er samen met @hoff.van.saar een idee om een Instagram Lunch te gaan organiseren. Het was eigenlijk de bedoeling dat het om een lunch zou gaan voor interieurliefhebbers in onze regio Gorinchem/Leerdam máár dit groeide uit tot interieurliefhebbers welke uit het hele land naar Gorinchem kwamen voor óns! We hebben genoten van een heerlijke lunch, workshops en we hadden maar liefst 30 sponsoren voor toffe goodiebags!

wonenbijchan binnenkijken eettafel

Wishlist

Elke zondag komt er inderdaad een wishlist online van een mede interieurliefhebber. Ik vind het ontzettend leuk om te zien welke items iemand graag in huis wil hebben en van sommige wishlisten kan ik heel enthousiast worden, zulke leuke interieuritems! Wat zelf mijn grootste woonwens is? De zolder verbouwen. Dit is nu één grote ruimte maar hier zouden we wel graag een dakkapel willen met een mooie kastenwand om hier alle spullen in op te bergen, een mooie werkplek voor mij en een wasruimte.

wonenbijchan binnenkijken

Wat is je tip voor onze lezers?

Maak van je huis een paleisje waar jij van kunt genieten, luister naar jezelf, volg geen trends omdat het trends zijn maar doe het omdat jij het leuk vindt! Zo geniet je het meest van je interieur en je eigen mooie (t)huis.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.