Binnenkijken bij In the Middle of my Street

binnenkijken interieur middle street

Binnenkijken in het eclectische huis van Joris en Aukje

Sinds 2011 wonen wij (Joris en Aukje, te volgen op Instagram via @inthemiddleofmystreet) in dit fijne huis in Nijmegen. Het huis is gebouwd in 1906. Toen we het gingen bezichtigen, waren we op slag verliefd. Het was het eerste huis dat we gingen bekijken, nadat we hadden besloten dat we wilden gaan kopen in plaats van huren. Voor de vorm zijn we nog enkele andere huizen gaan bezichtigen, maar eigenlijk wisten we het al: dit was ons droomhuis!

We vielen direct voor de authentieke details: de glas-in-loodramen, de paneeldeuren, en ensuite in de woonkamer en de mooie plafonds, al waren die niet direct zichtbaar. De vorige eigenaar had ze weggestopt achter verlaagde plafonds, eeuwig zonde natuurlijk. We wisten niet of de originele plafonds nog aanwezig waren, maar gelukkig bleek dat wel zo te zijn. Ze waren flink beschadigd, maar we hebben ze helemaal hersteld. Dat heeft flink wat bloed, zweet en tranen gekost, want we hebben ze met een verfkrabbertje moeten afkrabben, voordat de stukadoor zijn herstelwerk kon beginnen!

binnenkijken flamingo ixxi

Samen beslissen over de inrichting

De inrichting kiezen we samen, alles gebeurt in overleg. Ik heb niet zoals veel vriendinnen een man die zich niet zoveel met het interieur bemoeit: Joris heeft net als ik een uitgesproken smaak en sommige dingen (zoals een witte vloer) komen er echt niet in. Joris is denk ik ook wat gematigder dan ik, ik verander het liefst elke maand van alles, terwijl Joris voor duidelijke basis zorgt. We houden elkaar (en ons interieur!) daardoor wel mooi in balans en gelukkig vinden we veelal dezelfde dingen mooi.

binnenkijken muren wit

Eclectische interieur stijl

Onze stijl is denk ik het beste te omschrijven als eclectisch. We houden van vintage, maar ook van Ikea, van kleur, van industrieel, design (Scandinavisch, midcentury, dutch design) en kunst. We hebben veel items met een verhaal. We reizen veel en nemen daarvan regelmatig dingen mee terug: het groene lampje komt bijvoorbeeld van een rommelmarkt in Frankrijk. Het Perzische kleed bij de bank hebben we van mijn opa en oma geërfd en het gewei dat aan de muur hangt is afkomstig van een damhert dat is gestorven na een gevecht. We hebben het van mijn vader, die jager is, cadeau gekregen. Ik vind het ook heerlijk om uren rond te struinen op Marktplaats of rommelmarkten en net zo lang te zoeken totdat ik dat éne item heb gevonden. Oh, en we hebben veel boeken. Ik ben docent Nederlands, dus dan krijg je dat… het zijn er inmiddels zoveel dat ik een nog een hele boekenwand op de slaapkamer heb. Alleen de mooie en speciale boeken mogen in de woonkamer staan 🙂

binnenkijken groene muur licht

Op mijn verlanglijstje staat nog een mooi tafelkleed voor op onze tafel.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.