Het dakterras in zwart-wit

zwart wit balkon interieur

Het stylen van een dakterras

De vloer van ons dakterras was nodig toe aan nieuwe planken. Dat wisten we al een tijdje, zo ook onze huurbaas, dat er toch echt iets nieuws moest komen. Met het feit dat mijn dochter over twee weken negen kaarsjes ging uitblazen was er toch wel wat haast geboden. Want we wilden haar verjaardag graag op het dakterras vieren.

Zo gezegd zo gedaan. De houten planken werden gelegd, nieuwe schuttingen geplaatst en na vier dagen rommel had ik ineens een nieuw terras! Super fijn. Maar ik wilde het natuurlijk wel picobello in orde hebben voor haar verjaardag. Het kon wel eens mooi weer gaan worden en dan is buiten zitten toch echt het fijnst.

zwart-wit dakterras

En ook een veranda

Maar die leuke veranda/overkapping wens… Kon die ook niet nog “even” nu nog gemaakt worden? Dus ik keek mijn vriend lief aan en hij wilde wel aan de slag gaan. Joehoe ik was blij! De palen stonden er al snel in en we zijn voor een beetje budget overkapping gegaan. Met golfplaten voor het dak. En dat ziet er eigenlijk heel mooi uit.

Gezelligheid met kussens en een plaid

Ook de ruimte viel ons niet tegen. Alleen nog wat extra gezelligheid. Tijd om te gaan shoppen. De loungebank kocht ik via een Facebook groepje, donkergrijs en wilde ik graag even opleuken. En dan zijn kussens en een leuke gebreide plaid toch wel ideaal hoor. Ik hou er zo van! Het maakt het geheel net wat meer af. Dat geeft warmte en gezelligheid en dus kan jen meteen de sfeer en kleuren bepalen.

Binnen en buiten in dezelfde stijl

Ik heb gekozen om alles zwart/wit te houden, want dat heb ik binnen ook en ik ben er gewoon gek op. Geeft mij rust dat binnen en buiten dezelfde sfeer heeft en zo kan ik ook gemakkelijk wisselen met accessoires die zomaar ineens een ander plekje binnen of buiten kunnen krijgen.

dakterras plant

Aan de andere kant een wit houten bankje, die had ik nog en om het geheel wat meer bij elkaar te te trekken in dezelfde stijl gestyled. Zo’n zwart wit kleedje op de grond doet het ook altijd gelijk leuk, vind ik. En kan je gewoon buiten laten liggen. Ideaal!! Is het mooi weer, haal dan eens je grijze plaid van binnen naar buiten. Een mooi zacht accent naast het zwart-wit. En kies er natuurlijk zwart-witte kussens bij.

Het resultaat van de veranda en dakterras

Het werd met die overkapping en gewoon werken wel een race tegen de klok. Maar het was gelukt! En wat denk je… Op de dag van haar verjaardag konden we niet buiten zitten… Het was geen mooi weer helaas, dus we hebben binnen gezeten. En dat was ook prima hoor. Iedereen moest wel langs het dakterras dus het was wel leuk om even te laten zien. En ik was natuurlijk blij dat we alles af hebben kunnen maken. Die verjaardagsstress was wel een goede stok achter de deur. En wil je naast natuurlijk onze webshop, nog meer inspiratie doen voor mooie woonwinkels, kijk dan eens hier.

zwart-wit dakterras bank

Gastblog door Sharon van de blog HomeofSha en gelijknamige Facebook pagina

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.