De kersttrends van 2022 voor je interieur

kersttrends 2022

De kersttrends van 2022 voor je interieur

Wij houden er van, de periode van samenzijn met je naasten en je huis gezellig aankleden. Ieder jaar zijn er weer nieuwe (en terugkerende) kersttrends. Ook wat betreft de kleuren in het interieur. En daar kun je wellicht wel wat hulp bij gebruiken. Lees dus snel verder voor de kersttrends van 2022 voor je interieur.

Wit verveelt nooit

Wit is een trend die blijft, wit doet natuurlijk denken aan sneeuw en dat past nu eenmaal goed bij de kerstperiode (al is het natuurlijk maar de vraag hoeveel écht witte feestdagen wij nog zullen krijgen in Nederland). De kleur wit kun je breed nemen, van spierwit tot crème of lichtbeige. Kijk gewoon wat bij jouw stijl en inrichting past. De kleur wit staat mooi met zilver, goud, mosgroen, mistig blauw en donkerblauw. Hierdoor creëer je een koel en rustig effect. Om deze trend nog verder door te voeren kun je mooie witte vogeltjes in je boom hangen, een vaas met mooie witte droombloemen neerzetten of een DYI kerstkrans ophangen. Natuurlijk hoort een heerlijke warme witte plaid ook bij deze trend. Heerlijk op de bank een spelletje doen in je pyjama onder een warme plaid. Extra comfortabel met fijne kussens. Neem eens een kijkje bij onze blauwe kussens of mosgroene kussens. Of ga voor kussens in het wit. Met wit zit je altijd goed!

Witte kerst 2022

Romantisch roze

Roze is een nieuwkomer, al is de kleur natuurlijk bij meerdere mensen al langer geliefd. Je zou deze kleur misschien niet direct associëren met kerst. Maar denk maar eens aan de populaire kostuumdrama’s van tegenwoordig, hier past romantisch roze perfect bij. Een zachtroze kleur is goed te combineren met het kerstthema. Deze kleur roze neemt je mee terug in de tijd. Kleuren en ornamenten die hier bij passen zijn mahonie hout, parelmoeren accessoires, engeltjes, zilveren kandelaars, vintage serviesgoed en kussens met een bloemendessin. Om het helemaal af te maken combineer je deze trend met een mooie zachtroze plaid. 

Romantisch roze kerst

Bohemian in je interieur, ook tijdens kerst

De term bohemian is al vaker in onze blogs gevallen en dat is niet voor niks. De bohemian trend heeft het tot de kerstmaanden weten te schoppen. En wij houden er van. Dit thema past goed bij het karakter van Ookinhetpaars. Bohemian is namelijk erg kleurrijk. En voeg er een vleugje natuur aan toe en voilà, een nieuw kerstthema is geboren. Bohemian bos of bohemian forest, geef het een naam. Tegenwoordig kun je heel veel leuke accessoires kopen die goed bij dit thema passen. Denk aan bosdiertjes met een zacht stofje, mossen en andere natuurlijke materialen. Je kunt ook zelf een bijpassend plantenterrarium maken of kerstversiering van vilt. En bij deze trend past macramé ook goed. Qua kleurenpalet moet je denken aan kaneel, mosgroen,  lila,  licht goud en wolwit.

Bohemian kerst

Scandinavische sferen, lekker minimalistisch

De Scandinavische trend is inmiddels niet meer weg te denken. En omdat Ookinhetpaars veel Scandinavische merken in het assortiment heeft komt deze trend ook nog eens goed uit :-). Bij deze trend passen alle natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan wolwit, walnoot, beige, toffee en koffiekleur. Zachte, neutrale tinten. Goed te combineren met zilver of goud. Kleed je kersttafel aan met houten onderzetters, serviesgoed van keramiek en droogbloemen of kersttakken met in het midden van de tafel een mooie kandelaar. Klinkt simpel en prachtig, toch? Gelukkig hebben wij ook prachtige tafelkleden in het assortiment die de basis vormen van jouw Scandinavische kersttafel.

Scandinavische kerst

Koper in plaats van goud tijdens kerst 2022

Goud is een bekende kerstkleur. Toch gaan we dit jaar veel koper terugzien in plaats van goud. Koper geeft net wat extra warmte. Koper staat mooi bij tinten zoals beige, bruin, rood en roze. Bruin is trouwens ook een trendkleur, dus deze combinatie is perfect om ook door te voeren in jouw kerstinterieur. Combineer met warme oranje kussens van speciale stof, zoals velvet. Of ga voor een mooie oranje plaid, helemaal in de stijl van dit thema.

Koper is het nieuwe goud

Duurzame trend: mix en match

Een duurzame trend, waar wij uiteraard fan van zijn, is het mixen en matchen van stijlen en producten. Dit kunnen producten zijn die je al in huis hebt of die je op een duurzame manier verkregen hebt. Bijvoorbeeld gekregen of uit een tweedehands winkel. Het geheel hoeft er niet zo perfect en gepolijst uit te zien. Het gaat erom dat jouw eigen stijl er goed in terug komt en dat je er een leuk geheel van weet te maken. Alles mag! Ook qua kleur. Om te voorkomen dat het een grote kermis wordt is het wel verstandig om voor één basiskleur of kleurfamilie te kiezen. Bijvoorbeeld alles in pastel.

Mix en match kerst 2022

Dit waren de de kersttrends van 2022 voor je interieur. Wij hopen je met deze blog te hebben geïnspireerd om jouw huis helemaal kerstprooi te maken op jouw eigen manier. Een beetje van jezelf en een beetje van Ookinhetpaars ;-). Fijne feestdagen!
Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.