De warmste wollen plaids voor deze winter

warme wollen plaids

De warmste wollen plaids voor deze winter

Alle wol is warm maar er is wel verschil in dikte. De dikkere wollen plaids zijn wat warmer en geven daarnaast ook meer het gevoel van warmte. Wij hebben heerlijk warme plaids in het assortiment. Zodat jij deze winter niet in de kou hoeft te zitten en zelfs de verwarming wat lager kan zetten, win-win!

In deze blog leggen we je uitgebreid uit welke plaids het warmst zijn (en welke minder warm zijn maar ook comfortabel). Geen tijd of zin om dit alles te lezen? Ga dan direct naar de warmste plaids in onze webshop of bekijk de infographic hieronder.

Lekker dik en comfortabel

We hebben best een aantal dikke plaids in het assortiment van verschillende merken. Hieronder lichten we de meest dikke plaids verder toe.

warme plaids

Pure wol en cashmere van John Hanly

De plaids gemaakt van pure wol en cashmere van John Hanly zijn lekker dik. Pure wol is zoals de ouderwetse dekens en cashmere is heerlijk zacht. Al sinds 1893 weeft John Hanly de mooiste wollen plaids. Wat ooit is begonnen in een oude korenmolen aan de rivier de Nenagh in North Tipperary, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf, dat levert aan topmerken, ontwerpers en kwaliteitsretailers in landen overal ter wereld.  Ookinhetpaars heeft de grootste collectie John Hanly plaids van Nederland. Allemaal heerlijk zacht, warm en van uitstekende Ierse kwaliteit. De plaids zijn van pure wol, lamswol, mohair en cashmere. Pure wol is het beste te vergelijken met scheerwol. Deze wol geeft het uiterlijk en gevoel van een ouderwetse deken, waar iedereen vroeger onder sliep. Al deze woondekens hebben een mooi Iers ruitenpatroon. Ze zijn heerlijk warm en dus ideaal voor in de winter. Cashmere wordt gemaakt van een zachte vezel, waardoor de plaid zijdezacht aanvoelt en heerlijk is om te dragen. En een klein beetje cashmere geeft de plaid al zijn zeer zachte uiterlijk en gevoel. Plaids van mohair zijn wat luchter maar ook lekker warm.

warme plaids

Alles van Klippan

Klippan is een Zweeds merk dat al bestaat sinds 1879. Van oudsher weven ze de mooiste wollen plaids. Klippan heeft plaids van lamswol, Gotland wol, recycled wol en merinowol. De plaids zijn lekker warm want zijn vrij dik geweven. Een aantal lamswollen plaids zijn ecologisch geproduceerd. Dat betekent dat er met zorg is omgegaan met het milieu, er worden geen schadelijke stoffen gebruikt bij de productie en verwerking van de wol. Ook is dierenwelzijn erg belangrijk voor dit merk, iets dat wij bij Ookinhetpaars ook hoog in het vaandel hebben staan. Deze wollen plaids passen eigenlijk in ieder interieur, van klassiek tot modern en alles daar tussenin. Dit komt omdat Klippan een uitgebreid assortiment heeft qua kleuren en patronen. De Klippan plaids zijn van hoge kwaliteit dus je kan er lang mee doen, ideaal en wel zo duurzaam!

Klippan plaids + energie en wol

Onze eigen Ookinhetpaars plaids

Deze exclusieve plaids zijn gemaakt van warme en zachte wol, en verkrijgbaar in prachtige trendy kleuren en de mooiste patronen. De schitterende plaids van Ookinhetpaars zijn gemaakt van topkwaliteit wol, en verkrijgbaar in de mooiste kleuren. Of je nu op zoek bent naar een vrolijke okergele plaid, of houdt van neutraal grijs, er zit er vast eentje bij die je geweldig kunt combineren met de inrichting van je woon- of slaapkamer. De plaids van ons eigen merk Ookinhetpaars worden met zorg, liefde en vakmanschap gemaakt.

OIHP collectie

Scandinavische wol van Silkeborg Uldspinderi

Bij het Deense merk Silkeborg Uldspinderi zijn ze al drie generaties lang bezig met het maken van de allermooiste wollen plaids, dekens en kussens. Hiervoor worden alleen de beste materialen gebruikt, zodat de producten van topkwaliteit zijn. Achter elk wollen product gaat een langdurig proces van ontwerpen, spinnen en weven schuil. Mooi voor op de bank, lekker op je bed en warm en comfortabel om je heen. Dat zijn de wollen plaids en dekens van Silkeborg Uldspinderi. Wol is een materiaal dat niet snel slijt. Zo kun je praktisch je hele leven doen met zo’n mooie wollen plaid. Dit komt omdat wol isoleert en ademt. Het houdt je daarom lekker warm maar wordt daarentegen nooit broeierig. Wol is een natuurproduct en past zich aan aan jouw warmtebehoefte.

Silkeborg wollen plaids

Recycled wol van Tartan Blanket company

Alle ontwerpen zijn gebaseerd op moderne kleuren maar de bekende Engelse Ruit voert vaak de boventoon. Als dit goed in je interieur past of als je er gewoon fan van bent dan is dit merk geknipt voor jou. De plaids en dekens zijn geweven van recycled wol. Dat betekent dat de restanten van de wol die bij het weven over blijven opnieuw worden gebruikt. Dit zorgt voor veel minder afval. De wol voelt sterk en warm aan. De plaids en dekens zijn vrij vast geweven waardoor ze extra warm zijn. Ze zijn trouwens wel lekker soepel want gemiddeld van dikte geweven. Heerlijk voor op de bank met een boekje en een mok thee. Deze warme plaids en dekens zijn van het merk The Tartan Blanket Company en worden geweven in Groot Brittannië in Schotland. Lamswol geeft natuurlijke warmte als je het nodig hebt. ’s Avonds lekker op de bank met een goed boek, of op je terras genietend van de avond terwijl de temperatuur langzaam daalt. Op zulke momenten komt een heerlijke deken of plaid van gerecyclede wol natuurlijk uitstekend van pas.

Recycled wol Tartan Blanket

Gebreide plaids

Moyha is een Pools merk dat is opgericht door twee dames die alles zelf ontwerpen en de productie in eigen beheer houden. Moyha staat bekend om het gebruik van warme, natuurlijke tinten, fijne materialen en de zachte, luxe uitstraling van de producten. De wollen plaids van Moyha zijn gebreid en daardoor niet minder dik maar wel wat luchtiger. Ze zijn lekker warm. De spreien zijn gemaakt van wol, katoen of 100% wolvilt. Wolvilt is een textielsoort die wordt gemaakt door de vezels van scheerwol samen te persen. Wolvilt is een duurzaam en elastisch materiaal. Het ademt en isoleert goed, stoot water en vuil af, dempt geluid, is brandveilig en behoudt zijn kleur, waardoor een product van wolvilt er lang mooi uit blijft zien. Een wollen sprei een erg praktisch item. Het hele jaar door gebruik je ‘m als bedsprei om je slaapkamer mooi aan te kleden. Hij geeft je slaapkamer een opgeruimde en gezellige warme sfeer. In de winter kun je ‘m natuurlijk ook als wollen deken gebruiken. Hou ‘m ‘s nachts over je dekbed of deken en je slaapt lekker warm.

warme plaids Moyha

Plaid geschikt voor de warmere maanden

Plaids van alpacawol

Een plaid van alpaca wol is enorm zacht en prikt niet. Het zijn heerlijke plaids van zeer hoge kwaliteit. Een aantal plaids zijn geweven van alpacawol met schapenwol en er zijn ook 100% alpaca plaids. Alpacawol is een duurdere maar van zeer hoge kwaliteit, wol. Deze wol prikt niet. Je hebt dus echt een luxe plaid. Omdat de plaids van alpacawol relatief dun geweven zijn, zijn ze meer geschikt voor de warmere maanden. In de winter zijn ze waarschijnlijk iets te dun om je echt goed warm te houden.

alpacawollen plaids

De plaids van McNutt

Dit Ierse merk maakt al meer dan 60 jaar de mooiste plaids. De plaids zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige lamswol en merinowol en hebben een mooi design met pittige kleuren. Echter zijn deze plaids dunner geweven dan de bovengenoemde merken. Daardoor zijn deze plaids ook minder warm tijdens de wintermaanden.

mcnutt
Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.