Decoreren met blauw

blauw interieur blog inspiratie

Blauw in je interieur

Dag iedereen, vandaag ben ik, Joandi, even de schrijver van dienst. Ik kreeg van Claudia de vraag of ik voor haar een blogpost wilde schrijven. En natuurlijk wilde ik dat. Maar voor ik jullie in de foto’s laat speuren zal ik eerst wat over mezelf vertellen.

Ik ben Joandi Loes Tholen, 22 jaar. Samen met mijn vriend, Yani, en onze dwergkees Alice, woon ik in Antwerpen. Ik ben net afgestudeerd in Office Management – Event-en projectmanagement en binnenkort begin ik nog een opleiding in grafische vormgeving en interieurstyling. Ik blog zelf een kleine 4 maanden nu maar ik vind het heerlijk. Ik zou mijn blog Hemelryk, net zoals die van Claudia, omschrijven als een interieurblog.

blauw servies

Blauw in je huis

Toen ik een thema moest bedenken voor deze post dacht ik gelijk aan hoe decoreer je met blauw. Aangezien blauw in ons huis de leidraad is leek me dat ideaal. Blijkt dit toch wel even de juiste moment te zijn voor deze post. Zoals jullie misschien weten kondigde Levis ‘Denim Drift’ aan als de kleur voor 2017! Dat kan niet missen, ik zit nog even goed, oef.

Nu zul je misschien wel denken, hoe kom je aan de kleur blauw? Het was voor ons heel belangrijk dat ons huis een plaats van ontspanning en rust zou uitstralen. Nu blijkt blauw een enorm relaxerende kleur te zijn. Zelf ben ik eigenlijk stiekem meer te vinden voor roze tinten. Maar daar was vriendlief het (natuurlijk) niet mee eens. Het werd dus blauw.

blauwe vazen

Blauwe muren?

Ik heb lang getwijfeld of ik de muren ook in het blauw wilde. Ik speelde eigenlijk altijd met het idee dat ik alles in het wit zou doen en dat kleur enkel in de accenten en decoratie zou terugkomen. Uiteindelijk hebben we toch de gewaagde beslissing genomen de muren ook een tintje te geven. Zo gezegd, zo gedaan en geslaagd! Al denk ik soms dat ik de woonkamer de volgende keer toch volledig in het wit zou houden.

Al hebben onze muren nu ook een kleurtje gekregen, de echte styling zit hem toch in de accenten. Zo komen op de bank in onze blauwe plaids en blauwe kussens verschillende tinten blauw terug. Ook de andere woonaccessoires zoals vazen en kleine dingetjes zoals onderzetters spelen een grote rol.

blauwe kussens

Alles blauw

Ik ben wel van mening dat als je het doet, doe het dan goed. Ik heb dat heel erg letterlijk genomen en ik ben all the way gegaan. Van de tuinslang tot de keukenmesjes nog aan toe, alles moet en zou erbij passen. Nu moet ik wel eerlijk bekennen. Al kun je al het blauw ook goed combineren met grijs. Kies bijvoorbeeld voor wat grijze kussens of een grijze plaid op je bank. Het merk Klippan heeft bijvoorbeeld een aantal mooie blauwe plaids. in hun collectie. De moment dat ik door de voordeur stap voel ik me gelijk ontspannen en gerust. Het kan goed zijn dat het gewoon in mijn hoofd zit. Maar ik vind het toch een echte aanrader dus ik zou zeggen: ‘Laat je gaan en ga voor blauw!’

Deze blog is geschreven door Joandi Loes Tholen van de blog Hemelryk.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.