Duurzame kinderkamer inrichten | Inspiratie en tips

klippan duurzame kinderkamer

Duurzame kinderkamer inrichten | Inspiratie en tips

Het inrichten van de kinderkamer is super leuk. Je wilt natuurlijk een gezellig kamertje voor jouw kind(eren) met leuke spullen. Maar wist je dat dit ook duurzaam kan? Kies voor natuurlijke materialen. Zo maken heel veel merken hun producten van GOTS biologisch katoen. Hierdoor weet je dat de fabrikant op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier produceert. Bij Ookinhetpaars vinden we het heel belangrijk dat de bedrijven waar wij mee werken duurzaamheid net als wij hoog in het vaandel hebben staan, echter is het verkrijgen van een GOTS certificaat soms wel een lang proces. Ook zonder dit label kan er duurzaam geproduceerd worden. Wij letten hier altijd op voordat we producten van bepaalde fabrikanten in ons assortiment opnemen. Je kan dus bij ons met een gerust hart shoppen voor jouw kleintje. Wij geven je graag inspiratie en tips om van de kinderkamer een gezellige plek te maken van duurzame materialen en zonder dat dit al teveel hoeft te kosten!

1. Maak een moodboard voor de duurzame kinderkamer naar wens

Een leuk begin voor een nieuwe kinderkamer is het maken van een moodboards. Op deze manier kun je bepalen voor welk kleurenpalet en sfeer je gaat. En als jouw kind al wat ouder is is het natuurlijk extra leuk om samen met dit moodboard aan de gang te gaan. Een moodboard kun je op een groot stuk papier maken door simpelweg leuke plaatjes uit tijdschriften op te plakken. Maar je kan dit ook digitaal doen, bijvoorbeeld met Canva. Canva is een gebruiksvriendelijk programma waar wij ook graag onze collages mee maken!


Shop Klippan

 

2. Ga voor wol of katoen

Wol en katoen zijn heerlijke materialen waar je kindje prettig onder kan slapen. Vermijd dekbedden en kussens met synthetische vulling, dit kan erg zweterig worden. Natuurlijke materialen slapen het fijnst! Wol is een ideaal materiaal, het is namelijk lekker koel in de zomer en warm in de winter. Bij de wollen babydekens van Ookinhetpaars hoef je niet bang te zijn dat de leefomstandigheden van de schapen niet goed zijn. Wij vinden dit namelijk erg belangrijk en werken alleen samen met bedrijven die dieren ook een warm hart toedragen. Wil je toch liever geen gebruik maken van dierlijke producten? Geen probleem, ook dan kun je bij ons terecht! Er zijn ook prachtige dekens uit de collectie van Klippan gemaakt van katoen. Alle katoenen dekens van Klippan zijn bovendien GOTS gecertificeerd.

Klippan wiegdekens

3. Doe aan ‘upcyclen’ voor een duurzame kinderkamer

Door oude meubels op te knappen kun je ze een nieuw leven geven in de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan een oude barkruk waar jij een leuke werkstoel van maakt voor jouw kind. Of neem de (ouderwetse) houten tafel van je oma en gebruik het blad om een mooie boekenplank te maken. Even opschuren, likje eco-verf erop en klaar! Upcyclen, heet dit, helemaal van nu en duurzaam! Bij upcyclen wordt een product verwerkt tot één of zelfs meerdere nieuwe producten. Het uitgangspunt van upcyclen is dat de kwaliteit van de producten niet omlaag gaat, maar juist nog beter wordt. Zo creëer je echt een eigentijdse, hippe kinderkamer helemaal in jullie smaak.


Vintage kinderkamer

 

4. Vraag (oude) spullen aan familie of vrienden of ga ruilen!

In je omgeving zijn er vast meer mensen met kinderen. En waarom zouden jullie allemaal nieuwe spullen voor jullie kinderen aanschaffen als je deze ook aan elkaar kunt doorgeven of met elkaar kunt ruilen? Organiseer een gezellige middag met elkaar en breng allemaal wat kinderspullen mee. Je zal er versteld van staan hoeveel bruikbaars hier nog tussen zit!

5. Struin kringloopwinkels en Marktplaats af

Ga eens in plaats van een avondje Netflixen rondneuzen op Marktplaats, waarschijnlijk kom je nog hartstikke leuke spullen tegen ook. Tweedehands is er zoveel te vinden voor kinderen. Kinderen groeien natuurlijk vrij snel uit hun spullen en kleding en daar kun je ook van profiteren door deze tweedehands aan te schaffen. Ga vooral ook eens naar de (plaatselijke) kringloopwinkel, hier zijn ook genoeg ”tweedekans” spullen te vinden. Op de sociale media heb je tegenwoordig ook allerlei ruilpagina’s, kijk eens of er voor jouw dorp of stad ook zo’n pagina is en sluit je daarbij aan. Wie weet kom je zo nog een pareltje tegen!


Ledikantdekens klippan

Zo zie je maar weer, met een mooie plaid van Klippan, een beetje creativiteit en gekregen spullen van vrienden of familie tover jij in een handomdraai een Instagramwaardige duurzame kinderkamer!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.