Een gezellige zolder

blog gezellige zolder

Knus slapen op de zolderkamer

Toen we gingen samenwonen hadden we, als zoveel stellen, veel dubbele spullen. Sommige dingen geef je weg, verkoop je en van sommige dingen is het wel fijn om het dubbel te hebben. Zo staat mijn ‘oude’ bed nu op zolder als logeerbed. Geen gedoe met matjes en slaapzakken als er iemand wil blijven slapen, maar een lekker bed waar de visite zo in kan kruipen. Het is trouwens ook letterlijk een oud bed, het is een oud Frans spijlenbed. De constructie is wel wat aangepast en dus groter gemaakt omdat wij niet in het bezit zijn van petieterige Franse lijfjes. Een lekker dekbed er op, of natuurlijk een warme wollen deken, een lampje erbij, een boekenkastje ernaast en het is een fijn logeerplekje geworden.

slaapkamer rode spreiAchter de boekenkast is het weliswaar wat minder knus, tja ik moet mijn webshop voorraad toch ergens laten en niet te vergeten alle dozen als inpak materiaal. Maar in de midden van de zolder doet mijn oude bed het prima, het is gezellig en dus nog praktisch ook.
Heb je geen spijlenbed, dan kan je zelfs helemaal zonder bed een gezellige slaapplek op zolder maken, zoals je hier kunt zien.slaapkamer blauwe sprei groene plaid

Een gezellige logeerplek

Hoe zorg je nou voor een gezellige logeerplek? Op zolder of natuurlijk op een andere plek in huis. In mijn geval heb ik gewoon de dekbedhoezen die ik vroeger ook al gebruikte weer gebruikt. Maar natuurlijk is het bed wel extra aangekleed met een warme wollen plaid er over. Die ligt meestal aan het voeteneind, zodat je ‘m er ’s nachts makkelijk bijtrekt. Ondanks de isolatie kan het op zolder toch best wat kil worden. Zet naast het bed een klein tafeltje of een krukje zodat de gast daarop wat dingen kan leggen. Een item om een deel van de zolder af te scheiden, zoals in ons geval een boekenkastje, maakt een logeerplekje net wat intiemer. En natuurlijk altijd handig als er een wastafel in dezelfde ruimte is.

dekbedovertrek blauwe bloemen

Lekker veel licht

Het fijne van waar bij ons het bed staat, is dat er twee mooie VELUX dakramen precies boven het bed zitten. Overdag komt hier veel licht door naar binnen, heerlijk. Er zitten gordijnen in de ramen, maar die zijn nodig aan vervanging toe. Op ons lijstje staat daarom ook een keer shoppen voor mooie, nieuwe VELUX gordijnen. Met een paar mooie, praktische gordijnen is onze zolderkamer helemaal klaar voor gasten.

wit dekbedovertrek taupe randje

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.