Een plaid van cashmere

blog plaids cashmere

Plaids van cashmere

Sinds dit jaar brengt het Ierse familiebedrijf en weverij John Hanly een serie plaids op de markt die zijn geweven van cashmere. Sindsdien krijg ik vaak vragen wat cashmere precies is, waar het vandaan komt en hoe het aanvoelt. Tijd om alles op een rijtje te zetten in deze blog.

plaid cashmere roze

Cashmere komt van geiten

Wat is cashmere? Cashmere of wel kasjmier of kasjmir is afkomstig van de Kasjmir geit. Deze geiten geven een prachtige zachte soepele wol geeft. Je ziet het al aan de geiten, ze hebben geen krulletjes maar lange zachte haren. Cashmere is de meest luxe wol van de hoogste kwaliteit die er is. Maar ook de duurste… Omdat de wol zo duur is, wordt ie bij gebruik altijd gemengd met een andere wolsoort.

blauwe plaid cashmere
Daarnaast heb je er maar weinig van nodig om ook in een menging met een andere wolsoort die zijdezachtheid te behouden. Voor de cashmere plaids van John Hanly is de cashmere wol gemengd met merinowol. Merino is dik en warm en ademt goed. Zoals je misschien wel weet hebben we al een serie merinowollen plaids in onze shop. Bij deze nieuwe serie van John Hanly is een klein beetje cashmere toegevoegd aan het merino, maar het geeft de plaid meteen een hele ander gevoel, een extra zachtheid.

De plaids: visgraat patroon in mooie kleuren

Op dit moment is de plaid verkrijgbaar in verschillende kleuren: van beige, okergeel en grijs tot mintgroen, roze-rood en grijzig blauw. Er komt deze week weer een grote doos uit Ierland naar ons toe met een nieuwe kleur, zacht roze.

roze plaid cashmere

De plaid is lekker dik en daardoor heerlijk warm. Niet alleen fijn om te gebruiken in de winter maar ook nu in het voorjaar of zelfs straks in de zomer. ’s Avonds koelt het in Nederland altijd snel af. Ik sla dan vaak een plaid over mij heen, lekker behaaglijk en warm. Zo kun je ook in het voorjaar en in de zomer langer buiten genieten en op je terras zitten.

mintgroene plaid cashmere
Ken je trouwens het merk John Hanly al? We schreven eerder een blog over dit fantastische familiebedrijf van al 4 generaties. Die lees je bij plaids uit Ierland van John Hanly.

plaid roze cashmere
Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.