Energie besparen met een warme wollen plaid

energie besparen

Energie besparen met een warme wollen plaid

De prijsstijgingen in de energiemarkt zijn momenteel erg actueel. Hierdoor ben jij misschien ook al aan het kijken naar alternatieven. Het verduurzamen van je woning is een dure en niet altijd haalbare klus. Een mooi alternatief om energie te besparen is meer gebruik maken van wol in je huis. Met een warme wollen plaid op de bank kan de verwarming een graadje lager. Hierdoor maakt wol een enorme comeback. Waar we vroeger allemaal onder een wollen deken sliepen, die daarna ingeruild werd voor een dekbed, viert wol nu zijn terugkeer in de huishoudens.

Wol bespaart energie

 

Win-win: een leuke aanwinst voor je bank én energie besparen

Wist je dat je met de verwarming 1 graad lager zetten al 7% op je gasrekening kan besparen? En met een thermostaat kun je ’s nachts eenvoudig je verwarming op 15 graden zetten (vloerverwarming op 17 of 18 graden). En als je er lekker comfortabel bij zit met een wollen plaid van hoge kwaliteit, dan kun je de verwarming misschien nog wel meer graden lager zetten!

Aangenaam thuis met een wollen plaid

Alpacawol, mohair of cashmere?

Bij Ookinhetpaars hebben we een ruim aanbod wollen plaids. Stuk voor stuk van hoge kwaliteit, duurzaam geproduceerd en met aandacht voor het dierenwelzijn. Kies bijvoorbeeld voor een plaid van alpacawol. Alpacawol is super zacht en prikt niet. Een aantal plaids zijn geweven van alpacawol met schapenwol en er zijn ook 100% alpacawollen plaids. Alpacawol is een duurdere wolsoort maar van zeer hoge kwaliteit. Je kan er dus jarenlang mee doen. Je kan ook kiezen van een plaid van mohair. Deze plaids zijn lekker dik, heerlijk warm en zijn er in prachtige kleuren. Echt een aanwinst voor je bank! Bij Ookinhetpaars hebben we ook plaids die deels gemaakt zijn van geitenwol, namelijk van cashmere. Cashmere wol is de meest exclusieve wol van de hoogste kwaliteit. Cashmere is geweven samen met merino wol omdat cashmere extreem duur is. Nu blijft het betaalbaar maar heb je wel de eigenschappen van cashmere.

Cashmere plaids

Of toch lamswol, merinowol of pure wol?

De merken Klippan en John Hanly hebben prachtige wollen dekens in de collectie gemaakt van lamswol. Bij Klippan weven ze met ecologische lamswol. Het ecologische zit ‘m er in dat er met zorg is omgegaan met het milieu en de dieren. Zo worden er geen chemische stoffen gebruikt tijdens de productie van de wol. De dieren worden goed verzorgd en het regelmatige scheren draagt bij aan een gezonde vacht. We hebben ook nog plaids van merinowol. Deze wolsoort is warm, zacht en ademt. Het zijn daardoor hele behaaglijke wollen plaids. Heerlijk voor op de bank maar ook voor het voeteneind van je bed. Tot slot kun je ook kiezen voor een deken van pure wol. Onze pure wollen plaids zijn stoer en warm. Qua materiaal het beste te vergelijken met de ouderwetse dekens van vroeger. Een heerlijke warme wollen plaid voor op de bank.


Wollen plaid voor de koude wintermaanden

Voor welke wolsoort je kiest is helemaal aan jou. Dit is onder andere afhankelijk van jouw voorkeuren en budget. Aan de ene wolsoort hangt namelijk een hoger prijskaartje dan aan de andere. En daarnaast speelt de dikte van de plaid ook nog een rol, wil je echt gaan voor de hoogste besparing wat betreft het verwarmen van je huis dan is het natuurlijk logisch om voor een zo dik mogelijke plaid te gaan.

Hoe dan ook, wij wensen jou veel succes en met het besparen en veel plezier met het uitkiezen voor een mooie plaid die hier aan kan bijdragen!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.