Gasloos wonen is verrassend comfortabel!

gasloos wonen

Gasloos wonen is verrassend comfortabel!

​​In Nederland is het doel om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten, wat betekent dat we geen aardgas meer gebruiken om onze huizen te verwarmen. Vaak wordt de traditionele cv-ketel dan vervangen door een elektrische warmtepomp of gasloze infraroodverwarming. Ook koken op aardgas behoort straks tot het verleden; we schakelen over op inductiekookplaten. Nieuwe huizen worden al zonder gasaansluiting gebouwd, maar veel bestaande woningen moeten nog van het gas af. Gasloos wonen kan flink uitdagend zijn. Gelukkig kun je je huis stap voor stap van het gasnet loskoppelen. Ben je benieuwd hoe je jezelf warm houdt zonder gas? Lees dan verder!

Een wollen plaid

Je kunt natuurlijk allerlei stappen ondernemen om gasloos te wonen. Gelukkig leidt een woning zonder aardgas helemaal niet tot minder comfort in je huis! Gasloos wonen is namelijk verrassend comfortabel. Toch is lekker gebruik maken van een warme plaid op de bank voor als het koud is sowieso een goed idee! Als je op zoek bent naar heerlijk warme dekens voor op de bank, zijn wollen plaids eigenlijk de beste keuzen. Wol isoleert van nature tegen zowel kou als warmte, perfect voor knusse winteravonden. De meeste wollen plaids zijn niet alleen comfortabel, maar ook vuil- en vochtafstotend. Er zijn diverse soorten wol beschikbaar, zoals merinowol, mohair en alpaca. Alpacawol is de populairste variant. Deze is namelijk super zacht, licht en isoleert geweldig goed. Het prikt niet op de huid en dit maakt de plaid ideaal voor een gezellig avondje op de bank. Zet die verwarming maar uit, want met een wollen plaid breng je niet alleen warmte in huis, maar ook een exotisch tintje aan je interieur.

Duurzaam verwarmen zonder gas

Je kunt natuurlijk niet de hele dag onder je dekentje blijven liggen en daarom is het uiteindelijke doel om je huis duurzaam en gasloos te verwarmen. Dit is mogelijk met een warmtepomp of volledig gasloze infraroodverwarming. Als je huis goed geïsoleerd is, kun je nu al volledig overschakelen op een elektrische warmtepomp. Daarnaast kun je ook je isolatie verbeteren. Of kies voor eenvoudig overschakelen op infraroodverwarming: duurzaam én super-comfortabel. En ook nog eens héél eenvoudig geïnstalleerd!

Alternatieven om gasloos te wonen

Hoewel elektrische kachels op het eerste gezicht een aantrekkelijk alternatief voor gasverwarming lijken, zijn ze eigenlijk geen verstandige keuze. Ze verbruiken namelijk veel stroom en zorgen voor meer CO2-uitstoot dan cv-ketels. Zelfs als je zonnepanelen hebt, is een elektrische kachel nog steeds geen goede optie. Verschillende soorten elektrische kachels, zoals straalkachels en convectorkachels, hebben allemaal hetzelfde probleem: ze zijn energie-intensief. Ze gebruiken veel vermogen en hun verwarmingselementen verwarmen de lucht in de ruimte. Dit leidt weer tot een hoog energieverbruik en dat willen we natuurlijk voorkomen. Als alternatief zijn infraroodpanelen of elektrische verwarmingskussens en dekentjes een betere keuze voor bijverwarming. Deze zijn efficiënter en gebruiken minder energie. Ben jij al van het gas af?

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.