Geel in je interieur

blog geel interieur

Geel in je interieur

Het is bijna zover: de paasdagen staan alweer voor de deur! Pasen doet mij altijd denken aan het voorjaar. Aan lammetjes in de wei, chocolade in felgekleurde verpakkingen, uitgebreid ontbijten, zacht gekookte eieren en verse jus d’orange en goede, sterke koffie met brood dat voor de gelegenheid de vorm van konijntjes of kippen heeft gekregen. Het laat me snakken naar het voorjaar en de natuur die op het punt staat uit haar voegen te barsten. En aan de kleur geel. Want Pasen en de kleur geel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden…

Geel is een fijne kleur voor in je huis. En dat zeker niet alleen met Pasen maar het hele jaar door. We geven je hier zes fijne tips voor het gebruik van zonnig geel in je interieur.

okergele plaid stoel

Tips voor geel in je huis

Geel is van nature een vrolijke, warme kleur en daardoor prima toe te passen in je interieur. Als je nu niet meteen je hele huiskamer geel wilt verven kun je je natuurlijk wel heerlijk uitleven met verschillende accessoires. Zo voor de paasdagen mag je uiteraard even helemaal los en kun je de hele huiskamer op z’n kop zetten, maar ook na de Pasen is geel nog steeds uitstekend toepasbaar voor het stylen van je huis.

Klippan gele plaids katoen

Tip 1: rustig okergeel met verweerd hout

Hieronder een mooi voorbeeld hoe je deze kleur subtiel kunt toepassen door gebruik van wat kleinere items, zodat het toch een rustig geheel blijft. In combinatie met het verweerde hout en de okerkleurige tint, komt de kleur niet op je af, maar lopen de warme tinten juist mooi in elkaar over. Wij denken bij okergeel aan een mooi okergeel kussen natuurlijk.

gele plaid kussens bank

Tip 2: een geel stoeltje

Je kunt ook een enkel meubelstuk met een specifieke kleur als eyecatcher in je interieur integreren zoals een leuk stoeltje of tafeltje in de kleur geel.

Tip 3: een gele plaid natuurlijk

Mocht je nu niet zoveel lef hebben om een meubelstuk in zo’n sprekende kleur in huis te halen, kun je er natuurlijk voor kiezen om de meubels zelf neutraal te houden en geel juist als een contrasterende kleur voor je accessoires te kiezen. Bijvoorbeeld met een fijne gele plaid zoals je hier kunt zien.

bank gele plaid

Tip 4: Een geel vloerkleed, wat een blikvanger

Een mooi kleed mag in je huis natuurlijk niet ontbreken. Het geeft warmte en zorgt er ook voor dat een deel van je interieur samen één geheel wordt.
Ga je voor een geel vloerkleed dan haal je gegarandeerd de zon in je huis. Hou de overige meubels wel wat rustiger. Geel combineert bijvoorbeeld fantastisch met grijs. Gebruik er dan grijze kussens of een grijze plaid bij.

gele plaid stoel

Tip 5: Kleine gele woonaccessoires

Mocht je nu echt nog twijfelen of geel wel de kleur is die je in huis wilt halen, dan kun je dat uitproberen door eerst wat kleine woonaccessoires in huis te halen waar je wat makkelijker afstand van kunt nemen. Geel is bijvoorbeeld een leuke afwisseling op je kaarsen plateau als je toch een keer iets anders op tafel wilt zetten, maar nog niet zeker weet of deze kleur je wel zal bevallen.

geel kussen ruiten

Tip 6: geel in de slaapkamer

We hebben een aantal voorbeelden laten zien voor het gebruik van geel in je woonkamer. Maar geel kan ook zeker goed toegepast worden in de slaapkamer. Je kunt de muur achter je bed geel verven. Makkelijk, ben je er klaar mee dan verf je het zo een andere kleur. Maar hoe gaaf is het echt voor geel te gaan en te kiezen voor een geel bed, wow!

Gastblog van Lisette van Es van de blog LVEL

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.