Geschikt hoofdkussen kiezen: 5 Tips

hoofdkussen kiezen

Geschikt hoofdkussen kiezen: 5 Tips

Je brengt ongeveer een derde van je leven in bed door, best veel hè? Dus een goed hoofdkussen kiezen is echt belangrijk voor een goede nachtrust. Maar wat is nou een goed kussen voor jou? Eentje die lekker zacht is, of juist stevig? Gemaakt van natuurlijke materialen, en makkelijk uit te wassen? Of misschien een ergonomisch Hema hoofdkussen? Er zijn zoveel keuzes. Mensen onderschatten vaak hoe belangrijk een goed kussen is. Daarom geven we je graag vijf tips om het juiste hoofdkussen te kiezen. En natuurlijk ook hoe je je bed leuk aankleedt.

De juiste ondersteuning

Kijk eerst hoe goed het kussen je ondersteunt. Heb je vaak last van je nek, schouders of rug? Dan moet je kussen niet alleen lekker liggen, maar ook de juiste steun geven. Je moet ook niet alleen kijken hoe je slaapt, maar ook naar hoe je nek gebouwd is. Slaap je op de rug? Ga dan voor een kussen dat de natuurlijke vorm van je nek ondersteunt. Op die manier heb je minder last van spanning en wordt het ook minder snel stijf. Buikslapers kunnen weer beter een dunner kussen gebruiken om nek- en rugpijn te voorkomen. Ben je in zijslaper? Kies dan voor een kussen dat de ruimte tussen je hoofd en schouder vult. Zo blijft je ruggengraat recht en dat is goed voor je lichaam.

Een passend materiaal

Vervolgens kijk je naar het materiaal waarvan het kussen is gemaakt. Je hebt allerlei keuzes, zoals schuim, dons, wol of synthetisch materiaal. Elk materiaal heeft zo zijn voordelen. Donskussens zijn bijvoorbeeld populair omdat ze natuurlijk zijn, vocht goed afvoeren en comfortabel zijn. Het kussen vormt zich naar je nek en hoofd. Synthetische kussens zijn vaak goedkoper en houden hun vorm goed vast. Je kunt ook kiezen voor wol, schuim of natuurrubber. Kies wat jij fijn vindt! En als je een fijn kussen gevonden hebt is het natuurlijk leuk om je bed mooi aan te kleden met sierkussens uit onze collectie en met een mooie sprei.

Hou rekening met je lichaamsbouw bij het hoofdkussen kiezen

Daarnaast moet je ook rekening houden met je lichaamsvorm. Je gewicht, de lengte van je nek en de breedte van je schouders bepalen allemaal hoe goed je slaapt. Heb je een lange nek? Kies dan voor een kussen dat hoog genoeg is om je nek recht te houden met je ruggengraat. En als je bredere schouders hebt, is een kussen met extra steun fijn om drukpunten te voorkomen.

Match je kussen met je matras

Natuurlijk moet het kussen ook past bij je matras en flanellen dekbedovertrek. Als je matras stevig is, moet je kussen dat ook zijn, zodat je hoofd en nek goed lijnen met je ruggengraat. Op een zacht matras slaap je juist beter met een zachter kussen. Het juiste kussen bij je matras kiezen voorkomt niet alleen dat je oncomfortabel ligt, maar kan ook bepaalde lichamelijke klachten voorkomen.

Heb je het snel warm?

Krijg je het snel warm als je slaapt? Kies dan voor kussens van natuurlijke materialen. Wol voert vocht goed af en blijft lekker droog en fris. Een donzen kussen is ook fijn omdat het goed ademt en lekker luchtig is. Heb je het juist snel koud, dan moet je kijken naar isolerende kussens. Kies dan voor een kussen van traagschuim of synthetische vezels. Deze materialen houden de warmte goed vast en geven een gezellig, warm gevoel zodat je niet koud wordt.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.