Gezellig en warm kamperen

blog stijlvol kamperen

Tips voor gezellig en warm kamperen

Kamperen… ik ben er dol op. Vroeger al in de tuin zelf een tentje bouwen aan de wasmolen: twee lakens of dunne dekens aan een lijn met veel wasknijpers, allebei een andere kant op, een paar bakstenen op de punten en klaar!
Daarna ging ik bij een vriendin die op een soort mini boerderij woonde in het weiland slapen in de oude blauwe canvas tent van mijn moeder. We zagen onze ouders zo min mogelijk, alleen naar de WC gaan en eten deden we dan in het huis. En de rest van de dag lagen we te kletsen en Donald Ducks te lezen en we hadden dan een eigen voorraad chips en limonade. Feest!
Nu zijn we weer een flink aantal jaren verder en ik vind kamperen nog steeds geweldig. Het gevoel van vrijheid, lekker vaak buiten zijn en een niet te volle agenda is zo “mindful” zonder er moeite voor te hoeven doen.
Het kamperen is nu niet meer in een klein koepeltje maar in een hele oude camper die ik destijds samen met mijn vriend heb gekocht. Voor de liefhebber: het is een Tempo Matador uit 1964. We hebben er 5 jaar aan geklust en dit is de derde zomer dat ik ermee op pad kan.

rood roze plaid
En dat is fijn.. als het kan begin ik de dag met een ontbijtje buiten, dan overdag lekker beetje rommelen, zwemmen, boekje lezen.. je kent het wel.
In de avond kruip ik lekker onder een dekentje om zo lang mogelijk buiten te kunnen blijven zitten. Of ik zit in de camper als het echt te koud of nat is.

Tips om lekker te kamperen

Omdat ik deze blog schrijf voor Ookinhetpaars heb ik een paar (nette) tips die je op of onder je dekentje kan doen tijdens het kamperen.

1. Plaid op de grond en picknicken maar; met de spullen van KEKkamperen bijvoorbeeld 😉

2. Onder of op de deken gaan liggen en lekker slapen; ochtend, middag avond of nacht, elk moment kan het de hoogste tijd zijn voor een dutje. Het is vakantie nietwaar?

3. De plaid over jezelf heen (als het fris is) of erbovenop liggen als het warmer is en dan een boek of tijdschrift lezen. Mijn favoriet is “de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween.”

4. Deken omslaan als sjaal en lekker een avondwandeling maken, vergeet je zaklamp niet.

Heerlijke lakens voor je tuin of balkon 2

Nog meer tips..

5. Deken omslaan en lekker borrelen na zonsondergang.
Snelle tip: meng rosé, 7 up, stukjes fruit en liquor 43 (of een goedkopere versie die erop lijkt) en je hebt een superlekkere sangria!

6. Een plaid meenemen en bij het kampvuur aanschuiven. Bijna elke camping heeft wel een plaats waar een vuurtje mag branden. Hopelijk zitten er mensen bij die ofwel gitaar spelen ofwel goede en spannende verhalen kunnen vertellen.
De deken kan ook handig zijn tegen de “houten kont” van de harde bankjes.

Zomerse plaids

 

En tot slot

7. Plaid om je heen en handwerken: ook zo’n heerlijke kampeerbezigheid voor in de avonduren. Haak een leuke deken van granny squares of, zoals ik op dit moment, een vliegengordijn. Of maak een kussen bijpassend bij je dekens!

Nou lieve lezer, ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven om die toffe dekens van Claudia te gebruiken tijdens het kamperen. Ik heb mezelf een mooi exemplaar cadeau gedaan, een roze met een visgraatje. Wat vinden jullie ervan?

plaid visgraat rood roze

Ik wens jullie namens KEKkamperen een hele fijne nazomer en wie weet zien we elkaar nog eens ergens op een camping of tijdens de Kampeer- en caravan beurs, je kan me vinden op het pimpplein!

Liefs,

Janine

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.