Haal kerst in huis met zilver en goud | Kersttrends 2021

kerst met zilver en goud

Haal kerst in huis met zilver en goud

Kerst 2021. Mensen verlangen naar nostalgie, naar de tijd dat alles nog ”normaal” was. De traditioneel kerstkleuren rood en groen staan ook dit jaar weer centraal. Maar er zijn ook nieuwe (kleuren)trends. Van vintage en retro tot klassiek Brits. En de Scandinavische look is ook niet meer weg te denken uit veel Nederlandse huizen. Sommige mensen kiezen voor een (soms ietwat extreme) Amerikaanse sfeer in en rondom huis, dat betekent vaak: hoe meer hoe beter. Eigenlijk kun je ook dit jaar weer helemaal losgaan met jouw eigen stijl. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Met zilver en/of goud voeg je net dat beetje extra’s toe. Veel kerstballen en ornamenten in de grote modehuizen en tuincentra zijn dit jaar zilver, wit, blauw en brons. Perfecte kleuren en tinten voor een chique boom. In deze blog lichten wij toe wat de trends van dit jaar zijn en welke kleur kussens en plaids daar mooi bij passen.


kerstsfeer

Voeg zilver toe voor een sprankelende kerst

Het is niet echt een kleur, maar zilver geeft een sprankelend effect aan je kerstboom en huis in kerstsfeer. Den aan een zilveren schaal met kaarsjes, een mooi stel kandelaars, zilveren kerstballen en ornamenten. Vaak gecombineerd met wit. We willen immers allemaal een witte kerst! Omdat wit wat steriel kan overkomen kun je ook kiezen voor off-white of crème. Hierdoor krijg je wat meer warmte in huis. Wit staat mooi bij aardse tinten. Denk aan grijstinten en beige. Wij hebben prachtige grijze kussens en plaids. Om er een kerstsfeer aan te geven kun je kiezen voor een mooi rode plaid. Vind jij rood niet zo passen in je interieur? Dan kun je ook gaan voor bijvoorbeeld (donker)blauwe of roze kussens met een kek printje. Alles kan dit jaar en deze kleuren staan prachtig bij een witte basis en zilveren details! Kijk ook eens bij de kussens van Raaf met een vrolijk printje. Voor een luxe kerstsfeer kun je kiezen voor kussens van velvet.

kerst zwart wit zilver

Ga voor chique goud

Duurzaamheid en de natuur (of beter gezegd het klimaat) zijn actuele thema’s. Dit zet door naar de stylingtrends van nu. Aardse, natuurlijke en organische materialen en vormen zien we steeds vaker terugkomen. We bedoelen hiermee kleuren die te herleiden zijn uit de natuur. Denk hierbij aan verschillende kleuren groen en bruin en houttinten. Ook materialen spelen hierbij een rol. Sla dus je slag bij de lokale kringloopwinkel om leuke (kerst)accessoires met een gouden randje te scoren. En ja, met kerst mag dat best een beetje kitsch zijn! Oranje plaids staan ook prachtig bij deze aardse trend, met koper en goud creëer je echt een kerstsfeer.

 

 

kerstplaids en kussens

Tot slot is het natuurlijk leuk om je kerstboom en huis aan te kleden met accessoires passend bij jouw stijl, ga naar je plaatselijke tuincentrum en ga los! En nog een dikke tip: ook ná de feestdagen is het de moeite waard om naar een tuincentrum te gaan, dan zijn er vaak fikse kortingen op de kerstspullen! Dan ben je volgend jaar meteen goedkoper uit, of hoef je helemaal niet meer te shoppen voor accessoires. Win-win!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.