Herfst in je interieur

blog interieur herfst tips gezellig

Herfst in je interieur

We hebben nog een paar prachtige weekenden gehad, het leek zowaar nog wel zomer. Maar de dagen worden korter, de natuur laat haar herfstkleuren zien en voor je het weet regen je weer eens flink nat op de fiets. Jammer dat de zomer voorbij is? Ja natuurlijk. Maar ook de herfst heeft zijn voordelen. We brengen weer meer tijd in huis door en dat is eigenlijk wel zo gezellig. De gordijnen dicht en de kaarsjes aan. En dan wil je natuurlijk je huis gezellig maken. Hoe breng je nou de gezelligheid in huis en maak je je huis klaar voor het komend seizoen, zonder in een herfstdepressie te schieten? Wij geven je de tips.

Tip 1. Een vloer met een warme uitstraling

De vloer is een zeer belangrijk item in je huis. Het is een groot oppervlak en de vloer bepaalt daarom voor een groot gedeelte de sfeer in je woning. Kies bijvoorbeeld voor laminaat. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende uitstralingen, dus ook in jouw stijl, en je kan het vrij eenvoudig zelf leggen (of kijk je partner, vader, schoonmoeder, iedereen die handig is, lief aan). Een laminaat vloer geeft in ieder geval een warm gevoel aan je interieur.

kussens grijs wol

Tip 2. Kies eens voor een mooi behang

Een behangetje met een mooie print in warme kleuren kun je op een enkele muur aanbrengen. Dat geeft je woonkamer meteen een heel andere uitstraling. Hou de andere muren rustig, in wit of een zachte natuurlijke tint zoals beige.

Tip 3. Samen onder een plaid

Wat is er nou gezelliger dan samen op de bank kruipen en te beginnen aan een nieuwe Netflix serie. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in de zomer gaat bij ons de televisie amper aan. We zitten veel buiten en kijken eerder naar de vogeltjes of de kikkers in de vijver dan naar dat kastje. Maar in de herfst mogen de nieuwe series weer binnen komen hoor. En natuurlijk kruip je dan lekker samen onder een warme plaid op je bank.

plaids kussens okergeel grijs bank klippan

Tip 4. Slapen als een roos

Heerlijk hoor die zomer, maar goed voor je nachtrust is het soms niet. Zoemende muggen en een temperatuur die je eerder doet verlangen naar een koude duik dan naar lekker onder je dekbed liggen. Maar hoera, in de herfst duiken we weer met veel plezier onder de wol. Eindelijk komen weer weer aan lange nachten toe. Het is vroeger donker, het is lekker behaaglijk koud in de slaapkamer dus liggen we weer heerlijk te ronken. En wordt het straks erg koud, dan trek je er een lekkere warme wollen deken of grand foulard bij.

grijze dekens wol

Tip 5. Ga voor een nieuw kleurtje in huis

In onze vorige blog schreven we uitgebreid over de nieuwe kleuren voor dit seizoen. Bruin doet zijn intrede weer. Okergeel wordt donkerder naar een mosterd tint toe. Roze blijft maar minder pastel, eerder oudroze. En rood is overal te zien in twee mooie tinten, Biker Red en Chili Peper. Maak van je bank een mooi warm herfst plaatje door er wat nieuwe kussens op te leggen. Welke nieuwe kleur kies jij?

Tip 6 de ultieme herfstdecoratie

Maak een leuk herfsthoekje in huis. Maak eerst een lekkere boswandeling om van de herfstkleuren in de natuur te genieten. Verzamel samen met de kids wat glanzende kastanjes, leuke eikeltjes met hun dopje er nog op en wat mooie verkleurde bladeren. Eenmaal thuis, na het genieten van een kop lekkere kaneelthee of limonade, lekker samen knutselen. Spinnen van kastanjes en een mooie herfsttafel zijn het resultaat. Met wat pompoentjes uit de bloemenwinkel of het tuincentrum maak je je huis helemaal herfst-proof.

plaid sokken interieur herfst

Kleur in je interieur magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ookinhetpaars

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag inspiratie voor het toevoegen van kleur aan je interieur? Wil je weten hoeveel accessoires je eigenlijk neer zou moeten zetten? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te voegen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

close-link

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te voegen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen.
Vraag het E-magazine gratis aan

close-link