Herfst in je interieur

Herfst in je interieur

We hebben nog een paar prachtige weekenden gehad, het leek zowaar nog wel zomer. Maar de dagen worden korter, de natuur laat haar herfstkleuren zien en voor je het weet regen je weer eens flink nat op de fiets. Jammer dat de zomer voorbij is? Ja natuurlijk. Maar ook de herfst heeft zijn voordelen. We brengen weer meer tijd in huis door en dat is eigenlijk wel zo gezellig. De gordijnen dicht en de kaarsjes aan. En dan wil je natuurlijk je huis gezellig maken. Hoe breng je nou de gezelligheid in huis en maak je je huis klaar voor het komend seizoen, zonder in een herfstdepressie te schieten? Wij geven je de tips.

Warme kleuren grijze bank

Tip 1. Een vloer of meubels met een warme uitstraling

De vloer is een zeer belangrijk item in je huis. Het is een groot oppervlak en de vloer bepaalt daarom voor een groot gedeelte de sfeer in je woning. Kies bijvoorbeeld voor laminaat. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende uitstralingen, dus ook in jouw stijl, en je kan het vrij eenvoudig zelf leggen (of kijk je partner, vader, schoonmoeder, iedereen die handig is, lief aan). Een laminaat vloer en/of houten meubels geven in ieder geval een warm gevoel aan je interieur.

Stijlvol beige

Tip 2. Kies eens voor een mooi behang

Een behangetje met een mooie print in warme kleuren kun je op een enkele muur aanbrengen. Tegenwoordig heb je behang in allerlei prachtige kleurstellingen en patronen. Dat geeft je woonkamer meteen een heel andere uitstraling. Hou de andere muren rustig, in wit of een zachte natuurlijke tint zoals beige. Wat je ook kan doen is een paneel maken voor aan de muur en dit paneel per seizoen een ander kleurtje of behang geven. Zo heb je in een handomdraai een bepaalde sfeer in je woonkamer zonder dat je daarvoor een hele muur opnieuw moet verven of behangen. Ideaal!

Tip 3. Samen onder een plaid

Wat is er nou gezelliger dan samen op de bank kruipen en te beginnen aan een nieuwe Netflix serie. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in de zomer gaat bij ons de televisie amper aan. We zitten veel buiten en kijken eerder naar de vogeltjes of de kikkers in de vijver dan naar dat kastje. Maar in de herfst mogen de nieuwe series weer binnen komen hoor. En gelukkig komen er in deze periode vaak ook nieuwe series en films uit. En natuurlijk kruip je dan lekker (met je partner of met je huisdier, kan natuurlijk ook) onder een warme plaid op je bank. Heerlijk toch?

Heerlijke herfst met Moyha

 

Tip 4. Slapen als een roos

Heerlijk hoor die zomer, maar goed voor je nachtrust is het soms niet. Zoemende muggen en een temperatuur die je eerder doet verlangen naar een koude duik dan naar lekker onder je dekbed liggen. Maar hoera, in de herfst duiken we weer met veel plezier onder de wol. Eindelijk komen weer weer aan lange nachten toe. Het is vroeger donker, het is lekker behaaglijk koud in de slaapkamer dus liggen we weer heerlijk te ronken. En wordt het straks erg koud, dan trek je er een lekkere warme wollen deken of grand foulard bij.

vintage geruite stoffen

 

Tip 5. Ga voor een nieuw kleurtje in huis

In onze vorige blog schreven we uitgebreid over de nieuwe kleuren voor dit seizoen. Bruin doet zijn intrede weer. Okergeel wordt donkerder naar een mosterd tint toe. Roze blijft maar minder pastel, eerder oudroze. En rood is overal te zien in twee mooie tinten, Biker Red en Chili Peper. Maak van je bank een mooi warm herfst plaatje door er wat nieuwe kussens op te leggen. Welke nieuwe kleur kies jij? Bij Ookinhetpaars hebben we een groot assortiment kussens, voor ieder wat wils!

Tip 6 de ultieme herfstdecoratie

Maak een leuk herfsthoekje in huis. Maak eerst een lekkere boswandeling om van de herfstkleuren in de natuur te genieten. Verzamel samen met de kids wat glanzende kastanjes, leuke eikeltjes met hun dopje er nog op en wat mooie verkleurde bladeren. Eenmaal thuis, na het genieten van een kop lekkere kaneelthee of limonade, lekker samen knutselen. Spinnen van kastanjes en een mooie herfsttafel zijn het resultaat. Met wat pompoentjes uit de bloemenwinkel of het tuincentrum maak je je huis helemaal herfst-proof.

Wollen plaid voor de koude wintermaanden

Veel plezier en succes met het omtoveren van jouw woning in herfstsferen! 🙂

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.