Het ideale meditatiekussen

blog meditatiekussen

Mediteren, ook thuis…

Mediteren geeft je bezinning en rust en kan daarom veel voordelen hebben. Mediteren verhoogt de helderheid, focus van geest, het concentratievermogen en het gevoel van geluk. Ook zorgt het dat je je intuïtie, wilskracht en uithoudingsvermogen verder ontwikkelt.
Als je succesvol wilt mediteren, heb je een geschikt meditatiekussen nodig. Een meditatiekussen is een belangrijke basis voor de houding die je aanneemt. Het kussen moet je houding op de juiste manier ondersteunen. Het valt niet mee om het geschikte meditatiekussen te vinden. Meditatiekussens zijn er in allerlei modellen, hoogtes, maten en materialen. Zelfs de kleur van het meditatiekussen kun je zelf kiezen.

kussens roze bank

Vormen meditatiekussens

Meditatiekussens zijn verkrijgbaar in drie vormen: halve maan, rechthoekig en cirkel. Het meditatiekussen in de vorm van een halve maan geeft je meer beenruimte en geeft je meer steun bij je dijen. Ook kun je vaak bij dit meditatiekussen beter rechtop blijven zitten. Een rechthoekig meditatiekussen zorgt voor een prettige brede zit. De meest voorkomende vorm kussen is de cirkel. Dit is het standaardformaat en heeft zich al decennia bewezen als geschikte vorm.

kussens Knit Factory gebreid

Hoogte van het kussen

De hoogte wordt aangeduid in de breedte van de cilindervormige band. De standaardhoogte van een meditatiekussen is 13 centimeter. Er zijn ook meditatiekussens van 5, 9 en 17 centimeter hoog. De juiste maat wordt bepaald door je bouw, lenigheid en je lengte. Hoe leniger je bent, hoe lager je kussen kan zijn. Het meditatiekussen met de hoogte van 13 centimeter is voor de meeste mensen de beste hoogte om een kleermakerszit goed te ondersteunen. Je kunt een meditatiekussen ook bijvullen, waardoor je ‘m net iets hoger kunt maken.

kussen oranje alpacawol Elvang

Kussens van alpacawol van het merk Elvang

Materiaal van het kussen

De meditatiekussens worden gemaakt van onverslijtbaar katoen. Hierdoor gaan de kussens lang mee. Een meditatiekussen wordt gevuld met boekweitkaf. Boekweitkaf zorgt ervoor dat het kussen veerkrachtig en comfortabel wordt. Na verloop van tijd wordt boekweitkaf compacter, waardoor het meditatiekussen extra vulling nodig heeft. Je kunt boekweitkaf gewoon los kopen en je kussen bijvullen. De meeste meditatiekussens beschikken over een rits, waardoor je het kussen gemakkelijk kunt bijvullen.
En hou je niet van mediteren, maar wel van lekker relaxen, dan zijn er natuurlijk ook genoeg mooie, fijne en lekker hangende kussens te vinden:-).

oranje kussens
 

Kleur in je interieur magazine
  • Huis in kerst sfeerHuis in kerst sfeer
    Tips om je huis gezellig te maken met de kerst. …
  • Styling van de babykamerStyling van de babykamer
    Wij geven je inspiratie voor het inrichten van de babykamer. …
  • PicknickenPicknicken
    Een wollen picknickkleed tovert een saaie picknick om in een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Gratis in je mail

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ellen: Heel erg bedankt voor het kleur e-magazine. Ik werd er helemaal blij van (en geïnspireerd).
close-link