Hoe decoreer je met een plaid?

hoe decoreer je met een plaid

Hoe decoreer je met een plaid?

Iedereen wil een gezellig huis met een lekker warme plaid op de bank, maar hoe creëer je zo’n sfeer? En hoe decoreer je met een plaid? Tijdens de herfst- en wintermaanden is het natuurlijk heerlijk om de bank te ploffen met een fijne warme deken. Wij geven je tips en trucs voor het decoreren met een plaid!

Een plaid is multifunctioneel

Met een plaid kun je alle kanten op. Eigenlijk staat het best leuk om je plaid gewoon lekker neer te leggen op de bank zonder er al te veel over na te denken. Maar je kan ‘m ook half over de bankleuning leggen. Of wat dacht je van de plaid opgevouwen over een stoel draperen? Een plaid geeft extra kleur aan je huis. En als je een vlekje op de bank hebt kun je deze bedekken met een plaid! Bekijk al onze plaids in de webshop.

drapeer een plaid

 

Lekker nonchalant

Vouw hem losjes dubbel en gooi ‘m als het ware over de hoek van je bank. Lekker makkelijk toch! Deze methode staat overigens wel het leukst als je ook kussens op je bank hebt. Sierkussens zorgen namelijk voor extra sfeer en kleur. Je kan voor contrasterende kleuren kiezen maar ton-sur-ton staat over het algemeen iets minder rommelig. Het is dan wel leuk om voor printjes te kiezen, anders kan het geheel wat saai ogen. Bekijk voor inspiratie eens de onderstaande collage, lekker nonchalant maar niet rommelig! En dit komt dus door het juiste kleurgebruik. Kun jij ook, toch? Bekijk al onze kussens in de webshop en kleed jouw bank sierlijk en stijlvol aan!

plaid decoreren

Opgevouwen plaid

Het kan natuurlijk dat je bovenstaande voorbeeld alsnog wat te rommelig vindt. Geen probleem, ook voor jou hebben we tips voor het decoreren met een plaid! Vouw de plaid netjes op en leg ‘m in de hoek van de bank. Je kan de plaid helemaal recht opvouwen, maar ook wat schuiner. Bekijk maar de twee rechter afbeeldingen in onderstaande collage om het effect te zien. En, wat vind jij leuker?

Kies een kleur plaid en kussens die goed bij de rest van je bank past. Als je verschillende tinten kussens hebt, ga dan voor een plaid met een niet al te drukke kleur. Als je veel verschillende kleuren uitkiest voor je bank, wordt het een beetje rommelig. En dat wil je juist niet! Een opgevouwen plaid staat ook super leuk op een bankje, bijvoorbeeld aan de keukentafel.
plaid netjes stylen

 

Over de leuning of opbergen

Als je een plaid niet gebruikt is het leuk om ‘m over de leuning te hangen. Of dit nu een stoel of een bank is maakt niet zoveel uit. Je kan er ook voor kiezen om de plaid netjes op te vouwen en in een hoekje van de bank te leggen. Dan heeft je kat of hond (als je die hebt, en als die op de bank mag natuurlijk) ook een heerlijk slaapplekje op het moment dat jij de plaid niet gebruikt. Enig nadeel zijn dan wel de haren, maar ja, dat houd je toch met huisdieren. Vind je dat niks? Dan kun je de plaid ook leuk opbergen in een mand of andere opberger. Opgeruimd staat netjes!


decoreer met een plaid

Hopelijk heb jij nu een antwoord op de vraag: hoe decoreer je met een plaid? Zo niet, dan kun je altijd bij ons terecht voor persoonlijk stylingadvies!

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.