Hoe kies je de juiste bank? | Lees onze tips

bank

Hoe kies je de juiste bank? Wij hebben tips!

Een woonkamer is eigenlijk niet compleet zonder bank. Maar hoe kies je nou de juiste bank voor jouw woning? In het kader van duurzaamheid is het verstandig om er een te kiezen die tijdloos is en dus niet alleen op dit moment ‘hip’ is. Een bank gaat als het goed is ook heel wat jaren mee, dus je wilt er niet snel op uitgekeken zijn. Kijk ook goed naar de ruimte waar de bank komt te staan en welk type bank hier het beste bij past. Een tweezitter, driezitter? Of toch een royale hoekbank? Lees onze tips voor de juiste bank en natuurlijk de aankleding. Want met een mooie plaid van Ookinhetpaars fleur je je bank natuurlijk extra op!

shop plaids

Size matters

Je wilt niet teleurgesteld zijn als je een bank hebt besteld en deze bij de bezorging helemaal niet in de kamer blijkt te passen. Meet daarom altijd eerst de kamer op om te zien hoeveel ruimte er is. Kijk ook naar de vorm van de kamer. Zo kun je inschatten wat het best staat. Bedenk ook hoe je ‘m wilt gebruiken. We horen je denken, ja logisch, om op te zitten natuurlijk! Maar hier komt meer bij kijken. Ben jij iemand die graag rechtop de krant leest, dan kun je misschien beter kiezen voor een kleinere bank met daarbij een mooie fauteuil (om dus de krant in te lezen). Wil je languit op de bank kunnen Netflixen met je partner of hele gezin? Dan biedt een ‘meerzitter’ of hoekbank uitkomst. Kortom, denk goed na hoe je de bank wilt gaan gebruiken voordat je ‘m aanschaft.

 

welke bank

Ga voor comfort

Dit klinkt misschien als een open deur. Maar comfort is ook persoonlijk. Ga maar eens na hoe je je meestal zit (of ligt). Bedenk vervolgens hoe hoog en diep de bank dan moet zijn. Hier zal iedereen weer een ander antwoord op hebben. De rugleuning en zitdiepte bepalen grotendeels je houding dus het is van belang om hierover na te denken. En vergeet ook niet de gewenste stevigheid. Probeer vooral in de showroom uit wat jij lekker vindt zitten!

kussens en plaids

 

Keuzestress?

Bij de meeste winkels kun je, nadat je perfecte bank hebt gevonden, de bekleding en kleur nog bepalen. Kies je voor stof of toch voor (kunst)leer? Alsof dit nog niet genoeg keuzestress kan opleveren moet je ook de kleur nog uitkiezen. Banken die makkelijk met een doekje schoon te krijgen zijn of met een volledig afneembare hoes zijn natuurlijk ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. De keuze van het materiaal en de kleur is heel persoonlijk, dus het is lastig hier een specifiek advies over te geven. Maar bedenk wel dat het geheel bij jou en jouw stijl moet passen. Dat is het belangrijkst! En als je dit allemaal gelukt is, dan kan het leukste deel beginnen: de aankleding van je bank! Met leuke sierkussens geef je jouw bank die finishing touch.

kussens

Tweedehands

Mocht je nou graag een nieuwe bank willen maar vind je dit te prijzig of niet zo duurzaam, dan kun je ook op je favoriete-tweedehands-spullen-website (je weet wel welke) kijken. En vergis je niet, hier staan ook exemplaren op die amper gebruikt zijn! Je kan namelijk selecteren op ‘zo goed als nieuw’, dan hoef je ook niet bang te zijn voor vieze vlekken. Veel mensen schaffen er namelijk een aan die dan toch niet naar hun zin is. En binnen een paar weken staat ie dus op je-weet-wel-welke site ;-). Dus dat is ideaal voor jou! Waar je ook voor gaat, wij wensen jou veel shopplezier!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.