Hoeveel sierkussens op een bank?

sierkussens op de bank

Hoeveel sierkussens op een bank?

Je hebt net een nieuwe bank aangeschaft of wilt je bank opnieuw stylen. Dan zijn sierkussens natuurlijk belangrijk. Met leuke kussens kun je je woonkamer namelijk in één oogopslag al compleet veranderen. Zodat jouw woonkamer eruit ziet zoals in jouw favoriete woonmagazine. Wie wil dit nu niet? Je vraagt je vast ook af: maar hoeveel sierkussens op een bank staat het mooist?

Misschien wil je je hele woonkamer restylen of heb je een andere kleurtje op de muur en zoek je kussens in deze kleur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor kussens in één kleur, zoals blauw. Daarin kun je dan natuurlijk nog kiezen voor verschillende motieven en printjes maar je kan het ook allemaal effen houden. Wat je reden ook is, met de tips uit deze blog waan jij je een echte interieurstylist. En bij Ookinhetpaars hebben wij voor ieder wat wils. Lees dus snel verder!

kussens in een kleur

Hoeveel zitplaatsen heeft je bank? Dit is een indicatie voor het aantal kussens!

Als je van grote kussens houdt dan kun je de volgende vuistregel aanhouden qua aantal: het aantal zitplaatsen + één. Heb je dus een grote bank met bijvoorbeeld 4 zitplaatsen, dan zijn 5 grote kussens een goed uitgaanspunt. Hetzelfde geldt voor een kleinere bank met 2 zitplaatsen, dan staan 3 grote sierkussens mooi. Wat groot is hangt natuurlijk ook weer af van jouw voorkeur en uitgangspunt, maar hier kun je zelf vast een inschatting van maken. Als je liever kleine kussens hebt dan kun je er meer plaatsen, maar het moet natuurlijk wel comfortabel zijn en je wilt niet verdrinken in de kussens. Sierkussens heb je in allerlei prijscategorieën, maar kwaliteit staat natuurlijk boven kwantiteit. Je kan dan beter geld opzij zetten voor een paar luxe en duurzame kussens. Wat dacht je van onze superlichte velvet kussens? De kussens van Ookinhetpaars zijn dubbel duurzaam: duurzaam geproduceerd én duurzaam omdat je er lang mee doet.

texturen sierkussens

Welk formaat kussen? Dat ligt aan de grootte van je bank

Er zijn kussens in allerlei soorten en maten. Het aantal kussens dat je op een bank of een bed kunt leggen wordt met name bepaald door de grootte van de kussens. Dus hoe groter de bank, hoe groter de kussens kunnen zijn. En andersom geldt ook, hoe kleiner de bank, hoe kleiner de kussens. Maar welk formaat kussen past het beste bij welk formaat bank? Dat leggen we je graag uit. De standaardmaat sierkussens voor een driezitsbank is 50×50 cm. Deze maat kussen is dus een goed uitgangspunt voor als je een driepersoonsbank hebt. Op een tweezitter staan kussens van 45×45 cm perfect. Beide formaten zijn vierkant qua vorm. We hebben ook grotere vierkante kussens van 60×60 cm in het assortiment. Deze kussens staan prachtig op een grotere bank.

Rechthoekige kussens staan mooi op een grote loungebank, bijvoorbeeld kussens in het formaat 70×50 cm. Hou je wel van rechthoekige kussens maar heb je niet zo’n grote bank? Dan zijn kussens van 50×30 cm een mooi alternatief. Onze rechthoekige kussens van 70×40 cm staan goed op bed aan het hoofdeinde.

Bovenstaande richtlijnen zijn tips om een speels maar rustig geheel te creëren, maar dit betekent natuurlijk niet dat je geen andere formaten sierkussens kunt kiezen! 🙂

sierkussens op de bank

 

Sierkussens in allerlei vormen

Sierkussens kun je op verschillende manieren mixen en matchen. Dit kan qua grootte en kleur maar ook qua vorm. Uiteraard zijn er vierkante of rechthoekige kussens. Maar deze kun je ook heel leuk afwisselen met ronde kussens. Ronde sierkussens passen eigenlijk wel op elke bank. Uiteraard weer afhankelijk van het formaat van je bank en de kussens zelf of het leuk zal staan. Ga lekker los met de vormen van kussens en kijk welke combinatie jij het leukst vindt. Let er wel op dat je de grotere kussens achteraan plaatst zodat de kleine nog wel zichtbaar zijn. Zo creëer ook meer diepte. Een aantal kussens van het Deense merk Bungalow hebben leuke franjes, waardoor je een speels effect op de bank krijgt. Je kan de effen kussens van dit merk leuk afwisselen met de kussens met motiefjes. Zo blijft het een kloppend geheel.

shop bungalow kussens

Ga los met motieven en stoffen!

Er zijn kussens in allerlei soorten, maten, kleuren en stoffen. Het voordeel is dat er hierdoor genoeg keus en dit is direct ook een nadeel. Want hoe kies je dan een leuke set uit? Hier hebben we een trucje voor! Verschillende motieven zoals strepen, bloemen en stippen kun je mixen met één effen kleur. Zoek hiervoor naar modellen met een overeenkomstige kleur. De motieven kunnen dus heel verschillend zijn, de gezamenlijke kleur zal voor eenheid zorgen. Ga het liefst voor één kleur, kies er maximaal twee. Zorg ervoor dat al deze kussens deze gemeenschappelijke kleur hebben of er makkelijk mee gecombineerd kunnen worden. Wat je ook kan doen is kussens met printjes combineren met effen kussens met dezelfde kleur.

sierkussens ookinhetpaars

 

Wij hopen dat je met deze tips eindeloos kunt combineren met leuke sierkussens om een mooi gestyle bank te krijgen!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.