Huis in kerst sfeer

blog kerst interieur

Een gezellig huis in de winter en met kerst

Voor ik begin aan het schrijven van mijn eerste blog, zou ik me eerst even voorstellen! Ik ben Sanne, 24 jaar en woon samen met mijn vriend Jurre in een oud appartement in de binnenstad van Harderwijk. In dit huis kan ik helemaal los met het interieur. Schuiven van meubels, nieuwe combinaties maken of leuke DIY projectjes zijn dan ook mijn lievelingsactiviteiten op een vrije dag. De resultaten hiervan laat ik zien op mijn instagramaccount: @harderwijkshuisje.
Vanaf vandaag zal ik regelmatig een stuk schrijven voor de blog van de prachtige webshop Ookinhetpaars. Ik heb er zin in!

tafel poef blauw

Vroeger was ik al bezig met interieur

Als meisje van een jaar of 10 was het mijn droom om binnenhuisarchitect te worden. Mijn slaapkamer had toen al 5 kleuren gehad en regelmatig was ik bezig met stylen en veranderen. Een paar jaar later stelde ik die toekomstdroom bij en besloot ik toch voor de jeugdzorg te gaan. Dat is geen slechte keuze geweest want daar werk ik op dit moment met veel plezier. Interieur is wel altijd een hobby gebleven en wie weet maak ik ooit een carriereswitch. Zeg nooit nooit!

blauwe poef

Groen en blauw in huis

Mijn stijl zou ik omschrijven als fris, warm en natuurlijke kleuren met een vleugje vintage. In ons gehele huis komen groen en blauwtinten terug. In de woonkamer het welbekende ‘early dew’ van Flexa. Op de overloop een lichte grijsgroen en op de slaapkamer sfeervol leemgroen. Doordat de kleuren in hetzelfde palet liggen, kan ik eindeloos afwisselen met woonaccessoires in de verschillende kamers. Soms komt er een accentkleur bij, zoals het populaire okergeel. Maar nu het hartje winter is, houd ik het graag bij de wat koelere tinten. Kleed je huis bijvoorbeeld aan met blauwe kussens gecombineerd met een groene plaid.

petrol plaid bank

The most wonderful time

Qua interieur vind ik dit één van de leukste periodes van het jaar. Koud en donker buiten, warm en knus binnen. Onze open haard draagt bij aan een heerlijk ontspannen sfeertje. Ook de kerstboom staat hier al te pronken sinds voor sinterklaas.

groen stoeltje kerstboom

Daarna heb ik het huis langzaam gevuld met zelfgemaakte kerstdecoratie. Zo heb ik kerstgroen door het huis verspreid, ben ik het bos in gegaan voor mooie takjes en dennenappels en maakte ik mijn eigen kerstballen.
kerstballen denneappels

Uiteraard kleed in in deze tijd mijn tafel mooi aan met een linnen tafelkleed. Servies in mijn favoriete kleuren er op en we kunnen gezellig lang tafelen.
Wat zijn jullie favoriete kleuren in huis? En hoe hebben jullie de kerst in huis gehaald? Geniet van deze dagen en tot de volgende!
Liefs Sanne
kerstballen blauw
Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.