Hygge en fika in de tuin

Hygge en fika in de tuin

Misschien heb je weleens gehoord van de Scandinavische termen Hygge en Fika. In Denemarken wordt Hygge gebruikt om gezelligheid aan te duiden, terwijl Fika voor Zweden het belangrijkste moment van de dag is waarop ze echt even lekker ontspannen gaan zitten, bijvoorbeeld met een kopje koffie. Het is eigenlijk een vorm van ontspanning. Er is misschien geen betere combinatie dan gezelligheid en ontspanning, en er is ook niets leukers dan deze elementen terug te laten komen in zowel het interieur van je woning als in de tuin. Gezelligheid speelt zeker in de tuin een grote rol, dus feest verlichting mag ook niet ontbreken rondom het huis.

Gezelligheid door verlichting

Dat gezelligheid ontzettend belangrijk is voor de sfeer in de tuin is bekend. Het vormt de basis voor lange dagen in de tuin die ’s avonds kunnen voortduren. Dit is vooral in de zomer heerlijk om buiten te doen. Met wat gezellige lampjes creëer je al snel de gewenste sfeer waar je lang wilt blijven zitten. Zorg ervoor dat je warme witte lampjes gebruikt die niet te fel zijn, maar je kunt ook kiezen voor leuke gekleurde lampjes. Het leuke aan deze lampjes is dat je ze aan elkaar kunt koppelen, zodat je steeds meer lengte kunt toevoegen en ook kunt variëren in kleur. Je kunt ook kiezen tussen doorzichtige verlichte bollen of juist ondoorzichtige bollen. Zo creër je echt hygge en fika in de tuin.

Comfort voor ontspanning

Ontspanning is ook ontzettend belangrijk, en dit kan voor iedereen op een andere manier plaatsvinden. Je moet daarbij comfortabele meubels hebben staan waar je even lekker op kunt liggen, zonnen, koffie kunt drinken of waar je rustig een boek kunt lezen. Dit vormt vaak de basis van een tuin en je kunt deze leuk aankleden om zowel gezelligheid als comfort te creëren. Sierkussens zijn altijd gezellig in de tuin, omdat je er extra comfortabel op kunt zitten. Met een lekkere plaid kun je lang blijven zitten, zelfs wanneer het iets frisser wordt. Wat is er nu gezelliger dan samen onder een plaid zitten om de dag door te nemen en lekker te ontspannen?

Wat heb jij nodig om te ontspannen?

Voor iedereen kan het verschillend zijn wat hij of zij nodig heeft om lekker te kunnen ontspannen, om dus echt de hygge en fika in de tuin te ervaren. Daarom is het goed om bij jezelf na te gaan wat jij nodig hebt. Vind je het bijvoorbeeld fijn om vaak kaarsen te branden in mooie windlichten, dan mogen deze niet ontbreken. Ze zorgen voor ontspanning en dragen bij aan de gezelligheid wanneer je ’s avonds nog lang in de tuin zit. Veel elementen overlappen elkaar, dus het is goed om hier eens over na te denken en jezelf te verwennen met fijne spullen. Hoe ga jij zorgen voor gezelligheid en ontspanning in de tuin?

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.