Het duurzaam en gezellig inrichten van een Bed and Breakfast

sprei zwart grand foulard

Richt je Bed and Breakfast gezellig en duurzaam in

Als je een Bed & Breakfast hebt wil je die mooi en stijlvol inrichten. Je wilt dat je gasten zich er thuis voelen en een fijn verblijf hebben. De inrichting en uitstraling van je gastenkamers is daar een belangrijk aspect van. Kies de meubels en accessoires daarom met zorg. Wij geven je tips hoe je dat het beste kan doen waarbij we naast een mooie inrichting ook zeker letten op het duurzame.

sprei taupe wolvilt moyha

Een B&B, persoonlijke aandacht

Een Bed & Breakfast is veel persoonlijker dan een hotel. Waar een hotel groot en onpersoonlijk is, is een B&B kleinschaliger en dus veel knusser. Meestal is er ook direct contact tussen de gasten en de eigenaren en dat geeft ook veel meer persoonlijke interactie. Gasten kiezen om deze reden ook vaak bewust voor een Bed and Breakfast in plaats van een hotel. Daarom is de sfeer die je creëert een belangrijk aspect bij de inrichting van je gastenverblijven. Maar voor welke stijl ga je dan? Kies je voor mooi en stijlvol of hou je het rustig en basic? Dit verschil bepaalt mede ook de prijs die je voor je overnachting kunt vragen en zegt ook veel over welk type gasten op jouw verblijf zullen afkomen. Zijn dat mensen die gewoon ergens willen overnachten of zorg je graag voor gasten die zich echt willen laten verwennen als ze een paar dagen weg zijn? Wie je gasten ook zijn, je wilt een aangenaam verblijf bieden waar je klant blij mee is en hopelijk zorgt voor een warme aanbeveling of een volgende reservering. Het is dus belangrijk om de kamers van je Bed and Breakfast met zorg in te richten.

sprei blauw linnen katoen house in style

Het bed, het belangrijkste meubelstuk

Je wilt je gasten een heerlijke nachtrust bezorgen. Uiteraard is het belangrijkste item in je gastenkamer dus het bed. Zorg voor een goede bedbodem en goed matras. Dat zorgt ervoor dat je gasten ’s morgens uitgerust zullen opstaan. Maar hebben we het over sfeer dan is natuurlijk de aankleding van het bed ook erg belangrijk. Kies daarom voor een mooi dekbedovertrek van natuurlijke katoen of linnen in een mooie kleur of dessin. Dit is nog redelijk standaard. Wil je je B&B echt een extra accent geven en daarmee ook een duurzame uitstraling dan kies je voor een heerlijk zachte wollen deken. In de zomer kan het dekbed dan in de kast. En in de winter zorgt zo’n wollen deken voor een extra laagje. Uiteraard ga je voor echte wol en niet voor synthetisch. Wil je alles weten over wol lees dan eens onze blog over alle aspecten van wol. Met wol zorg je letterlijk en figuurlijk voor een warm welkom voor je gasten.

wollen deken grijs blokken

Heerlijk zachte handdoeken

Fijne zachte handdoeken dragen ook bij aan een aangename en luxe sfeer. In het kader van duurzaamheid en producten lang kunnen gebruiken, kies je hier ook weer voor natuurlijke materialen. Neem bijvoorbeeld biologische katoen. Een leuke stylingtip is om de kleur van de handdoeken te matchen met die van het beddengoed. Een mooi detail dat de goed oplettende gast zeker zal opvallen.

De verdere styling van je gastenkamer

Als de kamer groot genoeg is kun je een zitje creëren die je mooi kunt stylen. Je kan deze plek extra gezellig maken met een mooi kussen een heerlijk warme plaid op een bankje of in de luie stoel. Zo kunnen je gasten comfortabel televisie kijken of een boek lezen zonder dat ze op het bed hoeven te ‘hangen’. Vooral mensen die het prettig vinden om veel tijd op hun kamer door te brengen vinden dit soort comfort belangrijk en hiermee scoort je dus extra credits bij deze gasten.
naast een mooie styling moet je het praktische aspect natuurlijk niet uit het oog verliezen. Let hier dus op bij de inrichting. Denk bijvoorbeeld aan ruime opbergruimte voor de koffers of een haakje in de badkamer voor je handdoek.

plaid roze wol klippan

De zakelijke B&B

Ook zakenmensen maken graag gebruik van een B&B in plaats van een hotel.  Maak je Bed and Breakfast daarom ook aantrekkelijk voor zakelijke gasten. Uiteraard zorg je voor goede Wifi verbinding, die je niet zakelijke klanten overigens ook zeer zullen waarderen. Heb je de ruimte, richt je kamer dan in met een goed bureau waar je gast comfortabel kan werken met zijn laptop of tablet. Als je vaak zakelijke gasten hebt dan kun je qua stijl kiezen voor een industriële en stoere look. Verlies natuurlijk het persoonlijke aspect waar een B&B om bekend staat niet uit het oog en kies ook dan voor gebruik van natuurlijke materialen zoals wol en katoen.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.