Het inrichten van je kasten

blog kasten inrichten tips

Hoe kun je de kasten in je woning mooi inrichten?

Kasten worden voornamelijk gebruikt om spullen in op te bergen, maar heb je er ook wel eens aan gedacht om een kast mooi in te richten? De kast is dan niet langer een meubel dat alleen opbergruimte biedt, maar ook een meubel waarmee jij je huis een persoonlijke uitstraling kan geven. Met de onderstaande tips kun je de kasten in je woning eenvoudig omtoveren tot eyecatchers.

kast servies

Ideeën voor een kast in de woonkamer

De kans is erg groot dat je een ruime kast in je woonkamer hebt staan. Vind je het jammer dat bepaalde spullen worden verborgen? Vervang de kast dan door een open kast en stel je mooiste spullen tentoon! Misschien heb je wel een prachtige vaas of een beeldje dat je tijdens een vakantie hebt gekocht. Geef zulke bijzondere spullen een plekje in de open kast zodat ze de aandacht zullen trekken. Ook zou je foto’s van je familie of vrienden in kunnen lijsten om deze vervolgens in de open kast te plaatsen. Je interieur wordt gelijk persoonlijker en warmer. Ben je dol op planten? Dan kun je kleine planten in vrolijke potjes planten en deze in de kast of bovenop de kast plaatsen. Natuurlijk gaat het er hierbij vooral om dat je spullen uitzoekt waar jij blij van wordt. Neem er dan ook even de tijd voor zodat je een echte eyecatcher kan creëren. Mocht je toch opbergruimte nodig hebben, dan kun je manden of opbergdozen in een leuke kleur in een aantal vakken plaatsen. Zo kun je andere spullen uit het zicht houden.

kast woonkamer

Je kledingkast als display

Het bovenstaande idee kan je ook toepassen bij andere kasten. Waarschijnlijk plaats jij je kledingstukken in een afgesloten kast zodat ze uit het zicht blijven. Eigenlijk is dat zonde, vooral als je veel mooie kledingstukken hebt. Je kan er dan voor kiezen om je kleding netjes op te bergen in een open kledingkast. Zo creëer je een soort inloopkast, waarbij al je kleding direct zichtbaar is. Je kan de kleding op diverse manieren opbergen. Hang bijvoorbeeld kledingstukken die in dezelfde kleurfamilie vallen op een rij van licht naar donker, zodat er een kleurverloop in je kledingkast ontstaat. Een stapel shirts kan je gewoon zo in de kast leggen, maar voor een mooi resultaat kun je de shirts op kleur sorteren of je kan juist kleuren afwisselen voor een speels effect. Heb je een aantal favoriete kledingstukken? Zorg er dan voor dat deze kledingstukken in het oog springen, bijvoorbeeld door ze aan een kledingrek te hangen dat naast jouw garderobekast staat.

bed deken plaids

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.