Inspiratie voor de studeerkamer

blog studeerkamer inspiratie

Inspiratie voor de studeerkamer

In deze blog vertelt onze gastblogger Sanne van Wilgenburg (bekend op Instagram onder Harderwijkshuisje) over de styling van haar studeerkamer.

Veranderdrang

Het is weer januari en dat betekent dat ik langzaam aftel naar de lente. Misschien een beetje vroeg maar hé, de dagen worden al langer, het wordt weer lichter in huis. In deze tijd komt bij mij de veranderdrang weer om de hoek kijken. De kamer die ik het meest recent een nieuwe look gaf, is de studeerkamer. Vandaag geef ik jullie hier een kijkje!

Creatieve projecten

De studeerkamer is vaak een ondergeschoven kindje, vooral in ons huis. Omdat we in een oud huis wonen is echt niks recht. In de studeerkamer zijn redelijk amateuristisch gipsplaten tegen de muur gezet, waardoor kieren zichtbaar waren. Al met al geen mooie kamer. Afgelopen zomer besloot ik dat het tijd was de kamer aan te pakken. Want ondanks dat we inmiddels niet meer studeren, is het super fijn een extra kamer te hebben voor mijn creatieve projecten!

studeerkamer inspiratie

Aan de slag

De make-over begon met een nieuw bureau. Het leek me gaaf zelf iets te maken van underlayment. Het oogt strak en Scandinavisch en is redelijk goedkoop. Maar om nou te zeggen dat ik twee rechterhanden heb… Erg moeilijk mocht het dus niet zijn.

studeerkamer plant inspiratie
Bij de bouwmarkt kocht ik een grote underlayment plaat die ik in twee lange delen liet zagen. De rest zaagde ik zelf op maat met een decoupeerzaag. Om vakken te creëren zaagde ik 9 gelijke delen van 60 bij 5 centimeter. Hiervan maakte ik 3 stapeltjes die ik met houtlijm aan de platen heb bevestigd. Zo creëerde ik twee vakken om spullen in op te bergen. Het schuren en lakken was nog best een karwei maar het resultaat mag er zijn. Schragen van de Ikea eronder en klaar was mijn bureau!

studeerkamer styling

De styling

Een mooi bureau staat toch wat minder mooi tegen een muur met kieren. Daarom besloot ik de muur te behangen met een grafisch behang van de karwei. In eerste instantie kleedde ik de studeerkamer aan met okergeel en zachtroze tinten. Dit oogt fris maar ging me ook redelijk snel vervelen. Met de aankoop van de gave lockerkast een paar weken geleden besloot ik de styling opnieuw aan te pakken. Ik ging voor een lichte kamer in Scandinavische stijl met grafische details. Qua kleuren ben ik weer gegaan voor vergrijsde groen en blauw tinten. Handig want hierdoor hoefde ik geen nieuwe items aan te schaffen maar heb ik vooral veel geschoven met spullen. Nu past de kamer helemaal bij de rest van het huis! Alleen nog een katoenen plaid voor over de stoel en de kamer is echt af.

styling studeerkamer
Wat vinden jullie van het resultaat? En hebben jullie ook een eigen plek voor creatieve projecten?

Tot snel,
Liefs Sanne

blog studeerkamer styling hoekje

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Sanne van Wilgenburg

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.