Inspiratie voor een landelijk interieur

landelijk interieur

Inspiratie voor een landelijk interieur

Een landelijke interieur is warm en straalt rust en eenvoud uit. Maar hoe pak je zo’n landelijk interieur het beste aan? En welke plaids en kussens passen daar bij? Wij leggen het je uit in deze blog!

Grijs kan soms wat saai zijn, maar gecombineerd met blauw geeft het een frisse look. Met blauw geef je een chic look aan je woonkamer. Bij een landelijk interieur kom je veelal gestoffeerde meubels tegen. Hiermee geef je de kamer extra sfeer en warmte. Fauteuils met gepassioneerde afwerking zie je ook vaak bij deze stijl. Dit is een techniek uit de naaikunst en leerbewerking, waarbij een stof of stuk leer als bekleding op een vaste ondergrond wordt genaaid of geknoopt. Denk aan de klassieke chesterfield bank. Mooi af te kleden met velvet kussens of een geruite plaid. Hip én tijdloos!

 

geruite plaids

 

Hout past als materiaal perfect in een landelijke woonkamer. Hiermee creëer je een warme en rustieke sfeer. Een landelijke inrichting is ondanks de grove materialen toch elegant. Robuuste meubels kun je goed combineren met natuurlijke materialen zoals katoen en wol. Plaats een paar eye-catchers in je woonkamer om het helemaal naar jouw smaak te maken. Bijvoorbeeld grote lampen, stenen vazen en potten in pasteltint of een grote spiegel met omlijsting. Leg een luxe wollen plaid over de bankleuning en het plaatje is compleet!

Een paar tips voor een landelijk interieur:

  • Sleutelwoord: hout! Houten meubels, houten vloer, houten kandelaars, etc.
  • Werk met grotere, grove accessoires.
  • Ga voor een rustige basis, kies bijvoorbeeld voor een mooie blauwe kleur op de muur.
  • Kies gestoffeerde meubels en kleed deze leuk aan met onze kussens en plaids.


landelijk interieur

Bij een landelijk interieur kun je ook goed contrasten toevoegen. Zo maak je het geheel wat spannender. Bijvoorbeeld een kroonluchter of glimmende kandelaar, een chesterfield bank met velvet kussens. Let er wel op dat het wel rustig en eenvoudig blijft, want een landelijk interieur moet niet te druk zijn qua printjes en frutsels. In tegenstelling tot contrast werkt ton-sur-ton ook erg goed in een landelijk interieur. Kijk maar naar het blauwe interieur in de collage hierboven. Muur en beddengoed in dezelfde tint straalt rust en eenheid uit. Past prima bij een landelijk interieur!


shop beige plaids

Tot slot past crème of beige ook perfect in een landelijke woonkamer. Beige is de basis voor een rustig en landelijk interieur. Aardse tinten in het algemeen passen goed bij deze stijl. En natuurlijk ook goed te combineren met hout. Een mooie naturel tint als basis geeft rust. Om te voorkomen dat het geheel wat sober wordt kun je prima een kleur toevoegen. Ga voor een pastel kleur of ga voor een leuke krijtwand waar jijzelf of je eventuele kinderen lekker op kunnen krijten, helemaal leuk toch!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.