Inspiratie voor de zolderkamer

inspiratie zolderkamer blog

Een fijne zolderkamer

De zolder is vaak een ruimte die we als laatste aanpakken in huis. Lange tijd staat ie vol met dozen, oude schilderijen en dingen die misschien ooit weg moeten. Maar hoe heerlijk is het een flinke slag, lekker op te ruimen en van je zolder een fijne extra kamer te maken die je echt gebruikt. Bijvoorbeeld als slaapkamer of werkruimte. Misschien een uitdaging door de vele schuine wanden en het weinige licht. Maar denk vooral in mogelijkheden.
Onze zolder heeft een paar prachtige dakramen van VELUX gekregen waardoor er een zee van licht naar binnen stroomt. Aan de andere kant is een dakkapel waardoor we, naast extra licht, meteen een aantal stukken rechte wand er bij hebben.

bed slaapkamer zolder

Een heerlijke slaapkamer

Op zolder slapen is heerlijk. Kijkend naar de sterrenhemel of het horen van het getik van de regen op het dak geeft een fijne sfeer. Uiteraard kleed je je slaapkamer gezellig aan. Een mooie plankenvloer, de wanden geïsoleerd en geverfd en handige nachtkastjes. En je bed zelf natuurlijk. Allereerst is een kwalitatief, goed slapend bed essentieel. Een goed matras passend bij jouw lengte en lichaamsgewicht is ook erg belangrijk. Dan een fijn dekbed. Of misschien liever een wollen deken? Het is namelijk een feit dat steeds meer mensen zoals vroeger liever weer onder een echte wollen deken slapen. Dit omdat wol erg goed ademt, dus je slaapt comfortabel, heerlijk warm maar niet zweterig.
Om je bed af te maken kun je er ook een fijne sprei op leggen. Dat maakt de kamer meteen een stuk minder rommelig. Zeker mooi in een zolderkamer waarin je naast slapen misschien toch ook wat opbergruimte nodig hebt.

wollen dekens
 

Een praktische werkplek

Met extra licht en daardoor een ruimtelijk gevoel door een VELUX raam kun je van je zolder ook een heerlijke, praktische werkplek maken. Vooral voor mensen die regelmatig thuis werken een uitkomst. Rustiger maar ook praktischer (je kunt de boel de boel laten) dan snel een werken aan de keukentafel. Je kunt je zolder dus echt als een kantoor gebruiken. Uiteraard ook een mooie oplossing voor een zzp-er. Je kunt je lekker terugtrekken op je zolderkamer zonder te makkelijk steeds gestoord te worden. Zo doe je waarschijnlijk een stuk meer in een kortere tijd.
Belangrijk om goed te kunnen werken is voldoende (dag)licht. 

wit dekbedovertrek
Ik hoop dat ik je na het lezen van dit artikel geïnspireerd heb om met een nieuwe blik je rommelige zolder te bekijken en te zien welke mogelijkheden je hebt. Natuurlijk, een (kleine) verbouwing kost wel wat, maar je krijgt er een heleboel voor terug. Die heerlijke knusse slaapkamer of die prettige lichte werkplek.

plaid sprei slaapkamer

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.