Een nieuw interieur met kussens, plaids en stoffen

Je interieur een opfrisser geven met een slimme keuze van kussens, plaids en stoffen

Je herkent dit ongetwijfeld ook. Je hebt zin om je hele interieur om te gooien en een make-over te geven. Nieuwe kleuren, andere look, even helemaal anders en iets nieuws voor het nieuwe najaarsseizoen. Helaas laat ons budget het meestal niet toe om het hele huis te gaan verbouwen. En dat hoeft ook niet. Gelukkig kun je het interieur al een flinke boost geven door het gebruik van de juiste woonaccessoires, zoals kussens, plaids en andere producten van stof.

Een goede basis, de vloer en muren

Wanneer je huis een goede, onbeschadigde vloer heeft en mooi geverfde muren, begin je al met een goede basis. Door de kleuren van die basis, de muren en vloer, neutraal te houden kun je met de de leukste woonaccessoires een heel nieuwe kant op. Heb je bijvoorbeeld strakke witte muren en een houten vloer of tegelvloer, dan passen hier diverse woonstijlen bij.

vloer interieur basis

Moodboard

Je kunt, als je dat wilt, je interieur op elk nieuw seizoen aanpassen. Een interieur dat meedoet aan de laatste trends of gewoon lekker past bij jouw wispelturige smaakverandering. Bedenk je van te voren welke kleur(en) en woonstijl je voor de komende periode graag in jouw huis wilt terug zien. Je kunt hierbij gebruik maken van een moodboard. Haal inspiratie uit woontijdschriften of op blogs. Ook kun je bij de bouwmarkt gratis kleurstalen halen om te bepalen wat de nieuwe kleur je in jouw huis wilt gaan gebruiken. Kies dan voor 1 of 2 hoofdkleuren en maximaal extra 2 kleuren die deze kleuren complementeren.

moodboard interieur

Gebruik van textiel in huis

Vervolgens ga je op zoek naar leuke spulletjes die passen bij jouw moodboard. Met textiel kun je eenvoudig een nieuwe sfeer in huis brengen, zonder al te rigoureuze aanpassingen. Haal bijvoorbeeld wat nieuwe kussen hoesjes in huis in jouw nieuwe favoriete nieuwe kleur. Wissel formaten en materialen af voor een speels effect. Combineer ze op je bank met een mooie plaid. Een mooie grand foulard over een oude bank oogt direct een stuk huiselijker. En op een nieuwe bank drapeer je natuurlijk een warme wollen plaid. En combineer dat dan met bijvoorbeeld de kussens van Klippan.

plaid bank
Een ander vloerkleed of een set nieuwe gordijnen voor je ramen in één van de twee hoofdkleuren die je had bedacht, geven in één keer een mooie nieuwe look aan je interieur. Als je niet blij met met je huidige muur maar je hebt geen zin om opnieuw te behangen of te schilderen, want dat is weer zo rigoureus, dan kun je, geheel volgens de nieuwste trend, een gordijnpaneel ophangen of een stuk stof met een mooie print over een grote canvas of een stuk hout spannen.

 gordijnen
Het voordeel van al deze veranderingen is dat je ze ook zonder veel moeite weer kunt aanpassen als je (weer) iets anders wil.
Gastblog van Liza van der Velden van Sfeer en Living

Kleur in je interieur magazine
[arpw thumbnail="true" limit="3" date="true" excerpt="true" excerpt_length="10" thumbnail_size="full"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.