Interieurtips voor de zomer

blog interieurtips zomer

Je interieur in zomerse sferen

O wat heerlijk genieten is dat de laatste tijd. Veel dagen met prachtig weer. Lekker naar buiten, de benen een kleurtje, buiten eten en lange avonden. Voor mij mag het de hele zomer zo blijven. Helaas is dat in Nederland niet zo en wisselen de warme dagen zich af met koudere periodes. Ik krijg met dat weer wel de kriebels om mijn huis ook een meer zomers tintje te geven. De warme donkere kleuren er uit en wat frisse zonnige kleurtjes erbij. Ik geef je hier mijn tips voor een woonkamer met een zonnig, zomers karakter, eenvoudig te stylen met wat nieuwe woonaccessoires.

zeegroen kussen Knit Factory

Tip 1: vazen met bloemen

In de winter heb ik altijd wel kaarsen aan, zeker met het vroege donker ’s avonds. In de zomer verhuizen ze naar de kelder en haal ik wat leuke vaasjes te voorschijn in fijne zomerse kleurtjes. Groepeer ze bij elkaar en vul ze met een combinatie van bloemen van de bloemist en een paar uit eigen tuin. Of neem een grote vaas en zet er een veldboeket in.

Tip 2: een ander vloerkleed

Wij hebben afgelopen winter een prachtige rozenkelim gekocht. Super mooi in heerlijke kleuren, rood, roze, petrol op een zwarte ondergrond. Maar in de zomer willen we wat frissers, wat zomers dus. Dus ik ben hard op zoek naar een exemplaar voor de zomer om zo eens per half jaar te kunnen wisselen. Misschien als tegenhanger wel een heel rustig kleed met wit tinten zoals deze.

Tip 3: Iets anders aan de muur

Handig om een paar haakjes in de muur te hebben op strategische punten. Zo hang je elke keer wat anders op. Ik doe dat bijvoorbeeld in de keuken. Ik heb wissel daar verschillende prenten die iets met koken te maken hebben, leuk steeds wat anders. In de woonkamer kan dat natuurlijk ook. Een stedenposter bijvoorbeeld van Parijs staat hoog op mijn lijstje.

Tip 4: een andere plaid

In de winter heb ik altijd een aantal wollen plaids op mijn bank liggen. In de zomer verruil ik die voor katoenen exemplaren. Een plaid is heerlijk het hele jaar door. Helaas is het in Nederland in de zomer niet altijd warm, en ook ’s avonds koelt het vaak snel af. Heerlijk behaaglijk zit ik dan nog, binnen of buiten, onder een fijne plaid. Op dit moment is dit mijn favoriet en dan de lichte kleur.

katoenen plaids

Tip 5: Ander servies

Of niet meteen helemaal een ander servies, dat loopt snel in de papieren, maar wel een andere combinatie. Ik heb vrij veel servies, ik ben vooral gek op kommetjes en merk dat ik in de zomer wat meer naar de lichte kleurtjes grijp. En natuurlijk eet je in de zomer vaak buiten, dan is het heerlijk de tafel aan te kleden in zomerse sferen.

servies Flutter

Kleur in je interieur magazine

Een reactie op “Interieurtips voor de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.