Interieurtrend: donkerblauw, een veelzijdige kleur

Donkerblauw interieurtrend

Interieurtrend: donkerblauw, een veelzijdige kleur

Donkerblauw staat luxe in je interieur. Of je nu een of meerdere wanden volledig blauw verft of alleen blauwe accessoires toevoegt. Donkerblauw geeft direct een chic effect. Bij Ookinhetpaars hebben we prachtige blauwe kussens in ons assortiment van verschillende materialen. Katoen, wol, linnen, meubelstof, satijn of velvet. Stuk voor stuk kwalitatief hoogstaande materialen die duurzaam geproduceerd zin. Verderop in deze blog vertellen we je meer over de trend donkerblauw en hoe je deze kleur kan toepassen in jouw interieur. Lees dus snel verder!



Blauwe kussens Ookinhetpaars

Donkerblauw met motiefjes

Het merk Silkeborg Uldspinderi heeft prachtige plaids in de kleur donkerblauw. Zowel in effen uitvoering als met mooie prints. Je kan met donkerblauwe plaids verschillende sferen aan je woning geven. Het ruitmotief met de strakke lijnen en de blauwe kleur past goed in een lichte woonkamer, als echte eye-catcher. Dit zal ook niet misstaan in een huis met veel donkere tinten voor een warm effect. Een donkerblauw plaid met motief is ook mooi te combineren met lichte tinten zoals crème, wit en oudroze. Daarnaast past donkerblauw ook goed bij donkere kleuren, bijvoorbeeld bordeaux.

Blauwe kussens en plaids met printjes

Ga voor groen en okergeel voor een natuurlijk effect

Je zal er misschien niet snel aan denken bij de kleur donkerblauw maar groen geeft frisheid aan de rustige kleur (donker)blauw. Dan is het overigens wel van belang dat je er op let welke kleur groen je combineert met donkerblauw, want appeltjesgroen zal dan weer niet zo mooi staan. Militairgroen en donkergroen daarentegen kan wel een leuke toevoeging zijn aan de kleur donkerblauw. Dit geeft het geheel en statige allure. Daarnaast kun je je donkerblauwe interieur ook prachtig combineren met planten, die zijn immers ook groen! En planten fleuren de boel al snel op. Naast groen staat okergeel ook prachtig bij donkerblauw. Deze kleur kun je in de vorm van (droog)bloemen in een prachtige vaas toevoegen aan je interieur, maar ook okergele kussens staan er goed bij.

Blauwe plaids

 

Exotische prints van Ecuafina

Het merk Ecuafina uit Peru heeft super mooie alpacawollen plaids. Met deze dekens met print waan je je in het exotische Zuid-Amerika! Deze spreien zijn gemaakt van maar liefst 70% alpacawol, hierdoor zijn ze lekker warm en zacht. Door de grote maat van 195 bij 235 centimeter past deze sprei perfect op een tweepersoonsbed. Maar ook als je deze blikvanger niet wilt verstoppen in de slaapkamer kun je hem, met wat creativiteit en vouwwerk, ook prachtig over een bank of stoel draperen voor een vrolijk en exotisch sfeertje in je woonkamer. Deze dekens kun je mooi combineren met aardse tinten. In de dekens van Ecuafina komen ook andere tinten terug, dus je kan ook prima kussens en accessoires nemen in complementerende kleuren.

 

Ecuafina in het blauw

Combineer donkerblauw met houttinten

Donkerblauw past goed in een vintage interieur en een interieur met veel hout. Donkerblauw zorgt ervoor dat de warme tinten van hout extra geaccentueerd worden. Hiermee creëer je ook een Scandinavisch interieur, vooral als het hout gecombineerd is met veel wit of het echt lichte houtsoorten zijn. Wat overigens ook heel goed matcht met donkerblauw is zacht, poederroze. Hierdoor creëer je echt een rustig en tijdloos interieur waar je dus lang mee vooruit kan. Beige en bruin staan er ook goed bij, bekijk daarom eens onze kussens om een goede combinatie te maken met jouw favoriete donkerblauwe plaid!

Beige en bruin past goed bij blauw

Kortom, genoeg inspiratie om deze interieurtrend toe te passen in jouw interieur!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.