Interieurtrend: werelds, op reis in je eigen huis

wereldreis in eigen huis

Interieurtrend: werelds, op reis in je eigen huis

We mogen steeds meer, maar op reis gaan is nog lastig. Gelukkig kun je in Nederland ook genoeg doen om mooie vakantieherinneringen te maken. Daarvoor hoef je niet eens echt de deur uit! In deze blog hebben we leuke merken uitgelicht om jouw interieur mee te verrijken. Hierdoor waan je je even in het buitenland. De wereldse, bohemien achtige woonstijl pas je veel natuurlijke materialen toe zoals jute, rotan, zeegras en hout. Textiel speelt ook een belangrijke rol, en laat Ookinhetpaars daar nu juist veel van in huis hebben! Denk aan een sprei over het bed en kussens in prachtige kleurstellingen en materialen op de bank. Veel plezier met het restylen van jouw huis met onze Europese of Zuid-Amerikaanse merken!

Maak je huis helemaal ‘hygge’ met het Deense merk Bungalow

In Denemarken heb je het bekende begrip hygge. De betekenis van dit woord kun je vrij vertalen in het Nederlandse begrip ‘gezelligheid’. Hygge heeft vooral te maken met gezelschap, een sfeer of een interieur. En jouw woonkamer kun je helemaal hygge maken met het Deense merk Bungalow!

De sierkussens van het merk Bungalow zijn van prachtige kwaliteit. Door hun mooie effen tinten matchen ze goed in combinatie met kussens met een print. Je kunt het ook rustig houden door juist effen exemplaren met elkaar te combineren. De kleuren van de Bungalow kussens zijn zo ontworpen dat ze goed met elkaar matchen, dus sla je slag! De kussenhoesjes zijn er in twee verschillende materialen. De linnen kussens zijn 50 cm bij 50 cm. De randen zijn mooi naar buiten gestikt waardoor je een dubbel randje aan stof hebt. Het linnen is 100% zacht linnen, een natuurlijk materiaal met dito uitstraling. Er zijn ook velours kussens. Velours heet ook wel velvet of fluweel, heerlijk zacht dus! De maat van deze velvet sierkussens is 50 cm lang bij 33 cm breed. Ze sluiten aan de zijkant met een paar mooie parelmoeren knoopjes. Bij beiden kun je kiezen voor met een vulling of alleen de kussenhoes. Deze kussens maken jouw Scandinavisch interieur helemaal af!

Bungalow Denemarken

Op reis naar Ierland, een van de grootste eilanden van Europa, met het merk John Hanly

In Ierland vind je het familiebedrijf John Hanly, een bedrijf dat al vier generaties de meest prachtige plaids weeft. Dit familiebedrijf weeft plaids van verschillende wolsoorten. Ze zijn van uitstekende kwaliteit, komen voor in mooie kleurstellingen en zijn gebaseerd op de eeuwenoude weeftradities.

Al sinds 1893 weeft John Hanly de mooiste wollen plaids. Wat ooit is begonnen in een oude korenmolen aan de rivier de Nenagh in North Tipperary, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf, dat levert aan topmerken, ontwerpers en kwaliteitsretailers in landen overal ter wereld. De plaids van John Hanly zijn te herkennen aan de traditionele Ierse ruit, de prachtige kleuren en de uitmuntende kwaliteit. Er wordt alleen gewerkt met natuurvezel van gerenommeerde leveranciers, die hun wol duurzaam en ethisch produceren. Ookinhetpaars heeft de grootste collectie John Hanly plaids van Nederland.

John Hanly weeft plaids van verschillende wolsoorten. Allemaal heerlijk zacht, warm en van uitstekende Ierse kwaliteit. De plaids zijn van pure wol, lamswol, mohair en cashmere. Pure wol is het beste te vergelijken met scheerwol. Deze wol geeft het uiterlijk en gevoel van een ouderwetse deken, waar iedereen vroeger onder sliep. Al deze woondekens hebben een mooi Iers ruitenpatroon. Heb je vragen over de verschillende soorten wol? Lees dan eens onze pagina Alles over wol.

John Hanly Ierland

https://ookinhetpaars.nl/?s=john+hanly&post_type=productWaan je in het prachtige Schotland met The Tartan Blanket Company

Bij het Schotse bedrijf The Tartan Blanket Company staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij het weven van schapenwollen plaids blijven er altijd restjes over. En juist die restjes worden bij dit bedrijf gebruikt om de mooiste dekens, plaids en babydekentjes van te maken. Zo gaat er bijna niets verloren van de wol die wordt gesponnen. Heerlijk zachte lamswollen babydekens vind je in de collectie, maar ook royale plaids en dekens voor op een 1- of 2-persoonsbed. De ontwerpen van Tartan Blanket Company zijn ook nog eens bijzonder fraai, dus in je interieur misstaan deze dekens en plaids zeker niet. Combineer ze met iedere woonstijl en ontdek de tientallen verschillende kleuren. Zo geef je je interieur een (duurzaam) Schots tintje! Een plaid op je bank is extra knus en gezellig. Bovendien kun je op deze manier je bank steeds een ander gezicht geven als je meerdere plaids hebt en regelmatig afwisselt. Heb je behoefte aan meer warmte in bed dan van alleen je dekbed? Dan is zo’n heerlijke deken van gerecyclede lamswol een aanwinst voor je slaapkamer. Ook omdat je hem gemakkelijk kunt weghalen en opbergen als het warm genoeg is om zonder extra wollen deken te slapen.

The Tartan Blanket Company Schotland

Van Hollandse bodem: de kussens van Raaf

Op reis in eigen land. Het Nederlandse merk Raaf is opgericht door Mirjam van Dungen. Zij ontwikkelde haar liefde voor kleuren, stoffen en styling in haar eigen woonwinkel. Ze koopt de meubelstoffen voor haar sierkussens bij de beste weverijen op textielbeurzen in Italië, België en Duitsland. Raaf vindt het belangrijk dat jij een kussen vindt dat perfect bij jouw persoonlijkheid en interieur past. Daarom heeft dit merk een uitgebreid assortiment aan unieke sierkussens met verschillende prints, designs en kleuren, gemaakt van verschillende soorten meubelstoffen. De meubelstoffen waaruit je kunt kiezen zijn katoen, meubelstof of velvet. Voor ieder wat wils dus! Raaf heeft kussens met een elegante glans (velvet), waardoor je interieur een rijke uitstraling krijgt, kussens met een druk design, recht voor zijn Raaf en kussens met een simpel en strak design, die rust uitstralen.

Raaf neemt je mee op reis in de wereld van sierkussens. Het is belangrijk dat een sierkussen past bij jouw bankstel en interieur, zodat het een sieraad wordt in je huis. Daarom is onze collectie van Raaf zo uitgebreid, zodat jij hét perfecte kussen vindt! De kussens van Raaf staan geweldig op je bank. Een mooi ingericht huis met leuke items maakt je gelukkig. Mirjam van Raaf weet dit en zorgt er daarom al sinds 2006 voor dat jij de allermooiste sierkussens kunt kopen. Daarom zijn we bij Ookinhetpaars blij dat we dit mooie Nederlandse merk in onze collectie hebben.

Raaf Nederland

Laat je meevoeren op reis naar het zuidelijk halfrond met de prints van Ecuafina uit Ecuador

Hou je wel van invloeden in je interieur van een verre reis? Met een sprei uit Ecuador van heerlijk zachte alpacawol verwen je jezelf pas echt. Deze prachtige spreien van Ecuafina zijn gemaakt van topkwaliteit wol van de alpaca. Prachtige kleuren die je prima kunt combineren met de inrichting van je slaapkamer of woonkamer. Zo’n lekkere sprei is heerlijk warm op bed tijdens koude winternachten. Maar je kunt er ook lekker onder wegkruipen op de bank als je je favoriete serie aan het bingewatchen bent. Zoals vrijwel alle producten bij Ookinhetpaars zijn ook deze mooie alpacawol spreien gemaakt van fair trade grondstoffen. De alpacawol die voor de spreien wordt gebruikt wordt op een natuur- en diervriendelijke manier geproduceerd en verwerkt. We zijn er trots op dat we deze fraaie spreien aan ons assortiment mochten toevoegen. De sprei heeft een royaal formaat van 195 x 235 cm, zodat je hem prima voor een tweepersoonsbed kunt gebruiken. Op de bank kun je hem opvouwen of over de gehele bank draperen om je interieur een warme en gezellige uitstraling te geven. De spreien van Ecuafina worden met zorg gemaakt. Bekijk de fraaie patronen en maak je keuze uit het assortiment. De sprei kun je aan twee kanten gebruiken, dus ook met 1 exemplaar kun je afwisselen.


ecuafina - ecuador

We hopen je geïnspireerd te hebben met deze prachtige merken om jouw interieur een wereldse upgrade te geven!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.