De interieur trends voor 2021: extra gezelligheid in huis

blog interieur trends 2021

De woontrends 2021

Het nieuwe jaar is begonnen: hoog tijd om eens te kijken naar de interieur trends van 2021! Naar onze mening zitten er weer een hoop mooie kleuren en inspirerende stijlen tussen. Natuurlijk hoef je niet meteen je hele interieur aan te passen. Laat je vooral inspireren voor wat er mogelijk is en pas toe waar jij blij van wordt. Ook met enkel kleine aanpassingen in accessoires kan jij een groot verschil maken.

Als we kijken naar woontrends van 2021, dan worden deze opgedeeld in kleuren, materialen en stijlen.

Hippe kleuren in 2021

Allereerst de kleuren voor 2021. Ieder jaar komen merken, als Flexa en Histor, met trendkleuren en hebben hun eigen kleur van het jaar 2021. Zo ook dit jaar. Maar wees niet bang, daar blijft het niet bij! Er zijn drie kleuren die er echt uitspringen in de interieurtrends voor 2021. Weg

Bruin

We trappen af met de trendkleuren van Flexa en Histor voor dit jaar. Bij Flexa is de kleur voor 2021 ‘Brave Ground’ om te aarden. En Histor heeft ‘Transcend’ ontwikkeld, waarvan ze zelf zeggen dat het de smaak heeft van havermout. Wat je vooral moet onthouden? Het gaat om bruintinten en dan vooral de lichtbruine kleuren. Deze staan goed in vrijwel ieder interieur en zorgen voor veel rust en warmte in huis. Het maakt alles net even iets minder hard.

blog trends 2021 bruin beige

Grijs

Een andere fijne verzachtende basiskleur die we weer veel terugzien dit jaar is grijs. Het zorgt er niet alleen voor dat de muren niet meer zo ‘fel’ wit zijn, maar het laat ook jouw interieur beter tot zijn recht komen en luxueuzer ogen. Groene planten en kunst springen er nog meer uit. Denk je dat grijs saai is? Maak er dan een eyecatcher van door met speciale verftechnieken aan de slag te gaan. Denk aan krijtverf of een betonlook. Grijs was natuurlijk afgelopen jaar ook an trend en dit zet zich dus dit jaar voort. Dus pas nog wat vaker grijs toen in jouw huis.

Blauw

Maar ook blauw is terug van weggeweest! En dan vooral marineblauw en donkerblauw. Het wordt populair voor op de muren, maar ook in accessoires. Het gaat namelijk echt om de donkere kleuren en die moet je durven gebruiken, maar ook weten te combineren. Over het algemeen laten deze blauwtinten zich goed combineren met mosterdgeel en lichtbruin. Laten we die laatste nou ook net veel gaan zien in 2021!

kussens blauw moyha jersey katoen

Populaire materialen voor 2021

Met kleur alleen ben je er niet in een interieur. Het is aan te raden om verschillende materialen te combineren voor warmte én balans in het interieur. Wellicht ken je de oude houten interieurs nog, van hout op hout? Dat voorkom je door diverse materialen te combineren. Laten we kijken welke interieurtrends we in 2021 zien als het gaat om materialen!

Natuurlijke materialen

Als het gaat om materialen dan blijft de natuurlijke look and feel helemaal on trend. De lichte houtsoorten zien we al jaren in de Scandinavische interieurs. Maar ze vallen nog steeds in de smaak. Niet vreemd, want het houdt het interieur fris en je kan er alle kanten mee op. Maar in 2021 gaan we ook zien dat de natuurlijke materialen nog meer worden aangevuld met producten van bijvoorbeeld, bamboe, alpacawol, linnen en riet. (Psst.. heb je onze plaids van alpacawol al gezien?)

Knuffelbare stoffen

Iets wat heel goed samen gaat met de natuurlijke materialen, is zachte stof. Meer dan ooit hechten we waarde aan een fijn huis, waar je je echt thuis voelt. En daar horen natuurlijk ook knuffelbare stoffen bij. Denk aan zachte tapijten (heerlijk zacht aan je voeten!), een mooie sprei op bed en ’s avonds relaxen op de bank met een warm plaid.

Maak een mix van verschillende materialen dan zorg je voor een speels effect, zonder dat je hoeft te gaan voor contrasterende kleuren of opvallende eyecatchers. Al mag dat natuurlijk wel!

plaid beige klippan

Duurzaam design

Duurzaamheid speelt al een tijdje in onze levens, maar het gaat alleen maar meer worden. Ook op het gebied van interieur. Steeds meer mensen kiezen voor gerecyclede materialen of kiezen meubels die tijdloos zijn. Hierdoor komt er ook steeds meer oog voor de verhalen achter producten en de gebruikte technieken om een product te vervaardigen.

Eyecatchers in 2021

Heb jij zin om dit jaar helemaal los te gaan en jouw interieur compleet te veranderen? Dan hebben we ook nog een paar echte eyecatchers voor je: interieurtrends voor 2021 als het gaat om volledige woonstijlen.

Statement piece

In 2021 mag je uitpakken met een pronkstuk. Wat denk je van een opvallend schilderij, grote plantenpot of een ander bijzonder kunstwerk? Met een ‘statement piece’ zorg je ervoor dat de focus gelegd wordt op één punt. Je stuurt mensen in de ruimte en hoeft minder accessoires te gebruiken voor de aankleding. In dit geval is het zelfs een kwestie van less is more. Het leidt alleen maar af van jouw pronkstuk. Tegelijkertijd zorg je hiermee wel voor een stijlvolle uitstraling in huis. Het doet een beetje denken aan de hotelsferen, waarbij ze ook vaak gebruik maken van eyecatchers.

Wil je laagdrempelig beginnen, maar toch een verrassend interieur creëren? Kijk dan eens naar een schilderij of poster met line art. Het is vaak minimalistisch, maar trekt toch de aandacht.

plaid beige klippan

Wereldse sferen

Je hebt het in de trendkleuren al gezien: er zitten felle kleuren én aardetinten in. Kenmerkend voor een wereldse sfeer: intense kleuren gecombineerd met zachte aardetinten. Maar denk ook aan het combineren van de verschillende materialen, zoals onbewerkt hout in combinatie met chic messing. Dit jaar halen we het buitenland naar ons eigen huis. Als je het aandurft om diverse invloeden, van bijvoorbeeld Afrika en Zweden, in huis te halen, dan zal je zien dat je een heel bijzonder gevoel in huis krijgt. Eentje die doet denken aan reizen en vakantie. Hoe fijn zou het zijn… een dagelijks gevoel van vakantie!

Japandi

Een echte tegenhanger bij de wereldse sferen en contrasterende kleuren, is de Japandi woonstijl. Een stijl die de laatste jaren steeds meer opkomt, maar in 2021 nog meer terrein zal veroveren. De combinatie van Japan en Scandinavië. Op de kaart ligt het ver uit elkaar, maar op interieurgebied hebben ze toch bijzonder veel met elkaar gemeen. Met als resultaat? Een rustige woonstijl met organische vormen, neutrale kleuren en zachte stoffen.

We hebben dit jaar weer een hoop mooie trends om mee aan de slag te gaan. Welke interieurtrend voor 2021 spreekt jou het meeste aan?

Kleur in je interieur magazine

Een reactie op “De interieur trends voor 2021: extra gezelligheid in huis

  1. Bea Masselink zegt:

    Leuk ! Ik heb het e-magazine gedownload, vond het leuk om te lezen en in te kijken. Ik zal er in 2021 zeker inspiratie uit halen. Ben thuis altijd wel bezig met inrichten en kleur speelt daar een grote rol in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.