De interieurtrends voor 2022: Warm, duurzaam en retro

trends 2022 retro banner

De interieurtrends voor 2022

Een nieuw jaar is aangebroken, de kerstboom kan dus het huis uit. Zo maak je plaats voor de nieuwste interieurtrends. Het toevoegen van zo’n trend hoeft echt niet te betekenen dat je je huis volledig moet verbouwen. Door slechts een aantal accessoires te vervangen geef je je woon- of slaapkamer al een make-over met een net zo mooi resultaat.

Warmte en gezelligheid

De eerste paar dagen zonder kerstboom voelen altijd wat kaal aan. Geen kerstdecoratie meer, geen gezelligheid van de lampjes, geen glinstering van de kerstballen in alle kleuren, vormen en maten… Gelukkig kun je de warmte terugbrengen door het toevoegen van de trendkleuren van 2022.

Oranje

Een van die trendkleuren is oranje en wij zijn fan! Veel mensen denken bij oranje direct aan de knallende kleur die je ook met Koningsdag veel terugziet. Gelukkig is oranje te verkrijgen in verschillende andere tinten die veel warmte toevoegen aan je interieur.

Dit jaar wordt oranje gecombineerd met blauw, van knalblauwe plaids tot donkerblauwe kussens. Prettige combinaties die je interieur doen knallen!

Bruin

Bruin was qua kleur een van de interieurtrends in 2021 en ook in 2022 is deze kleur niet weg te denken uit ons interieur. Bruin is helemaal niet saai, zeker niet als je het combineert met de andere favoriete kleur van dit jaar: oranje. Je creëert op die manier direct een retro interieur en speelt daarmee direct in op de trend: retro!

Let’s go retro

Back to the seventies

Je ziet tegenwoordig steeds meer meubels met een retro vibe. De handgrepen zijn anders afgewerkt of het materiaal heeft een bruin/oranje gloed. Het wordt op die manier een stuk gemakkelijker om de meubels te combineren met bruine of oranje accessoires. Door wat geel en een vleugje wit toe te voegen, waan jij je in je woonkamer in de seventies.

Wil je deze retro-stijl volledig toepassen? Overweeg dan een zitkuil, de trend uit de jaren ’70! We begrijpen dat dit in de woonkamer wel een verbouwing eist. Je kunt zo’n zitkuil ook in je tuin aanleggen. Daar is het wellicht makkelijker te realiseren en met het gebruik van buitenkussens is het op dagen met mooi weer minstens net zo gezellig.

We love the nineties!

Denk jij bij de jaren negentig ook direct aan de bekende popliedjes van bands als de Spice Girls of Backstreet Boys. In het team van Ookinhetpaars zijn een aantal mensen die menig liedje van de populairste bands zonder problemen mee kunnen zingen. Gelukkig werken we nog veel thuis en is niet ieder teamlid in het magazijn aanwezig!

Word jij net zo vrolijk van de jaren negentig? Dan is dit dé interieurtrend voor jou. De knalkleuren mogen weer volop aanwezig zijn in je interieur. Een roze plaid, geel kussen of toch onze favoriet: wat te denken van een paars plaid? Het mag allemaal voor dat spetterende interieur!

Duurzame en natuurlijke materialen

Duurzaamheid speelt al een tijdje in onze levens, maar het gaat alleen maar meer worden. Ook op het gebied van interieur. Steeds meer mensen kiezen voor gerecyclede materialen of kiezen meubels die tijdloos zijn. Hierdoor komt er ook steeds meer oog voor de verhalen achter producten en de gebruikte technieken om een product te vervaardigen.
Een andere trend die je net als in 2021 ook dit jaar terugziet, is het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen. Je zou wel kunnen zeggen dat dit geen trend is voor slechts een jaar. Het blijft belangrijk om bij duurzaamheid stil te staan.

Dat doen wij in de webshop dagelijks. Bij ieder product dat we toevoegen aan onze collectie checken we of het van duurzaam materiaal is gemaakt en bij het selecteren van nieuwe merken gaan we in gesprek over hoe hoog het merk duurzaamheid, milieu- en diervriendelijkheid in het vaandel heeft staan.

We houden er ook rekening mee met de verzending van jouw bestelling. Je ontvangt je product in een zo klein mogelijke verpakking en we gebruiken zo min mogelijk papier. Deels hergebruiken we het verpakkingsmateriaal en verzenddozen. We kijken er naar uit om ook in 2022 weer veel bestellingen op deze wijze te verwerken en jou blij te maken met nieuwe duurzame producten voor je interieur.

We zijn benieuwd welke interieurtrends jou het meeste aansprekent! Zien we binnenkort een bestelling van jou met een product passend bij jouw favoriete trend?

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.