Je huis klaar maken voor de lente

lente

Je huis lenteklaar maken met Ookinhetpaars

Eindelijk! De zon laat zich weer zien en het blijft langer licht. De hoogste tijd om jouw huis klaar te maken voor de lente. Je hoeft geen drastische veranderingen aan te brengen om een gezellige lentesfeer in huis te krijgen, met kleine aanpassingen kom je ook al een eind. En natuurlijk zijn kussens en plaids in een frisse kleur daar ook onderdeel van. In deze blog vertellen we hoe je dit het beste kan aanpakken.

tulpen lente

Kleine aanpassingen met groots effect

Een kleine verandering in huis heeft al veel resultaat en hierdoor oogt het meteen als nieuw. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van de stoffen in huis. Vervang de wol door katoen of linnen. En vervang de donkere kussens met lichte tinten. Pastel doet het altijd goed in de lente dus hier kun je helemaal mee losgaan. Pastel is ook nog eens makkelijk te combineren met verschillende (felle) kleuren. Lichte kamers waar veel lichtinval is zijn natuurlijk al snel klaar voor de lente. Maar dit kun je ook creëren in ruimtes zonder veel lichtinval. Je kan dan het beste de muren wit, of in ieder geval licht, houden. En dit vervolgens combineren met lichte meubels. Wit, lichtblauw en zachtgrijs  zijn makkelijk te combineren en zijn kleuren waar je niet snel op raakt uitgekeken.

 

lenteklaar

Een gezellige lente eethoek

De eethoek kun je ook leuk aankleden met een fris en kleurrijk tafelkleed en natuurlijk leuk bijpassend servies. Vergeet de kaarsjes en bloemen niet voor extra gezelligheid. De tafelkleden van Nit-Nit zijn gemaakt van duurzaam en slijtvast polyester. Hierdoor zijn ze niet alleen ontzettend mooi, maar ook praktisch in gebruik. Deze stof is namelijk vuil- en waterafstotend. Een vlek poets je makkelijk weg met een vochtig doekje. Ideaal, want laten we eerlijk zijn: waar gegeten wordt, wordt vaak ook geknoeid! Doordat het materiaal waterafstotend is, is dit tafelkleed in groen ook bij uitstek geschikt om buiten te gebruiken, want het is wel bestand tegen een regenbuitje. Aan de eettafel, in de tuin, op je balkon of op de camping: met dit groene botanische tafelkleed steel je al tafelend overal de show. De tafelkleden zijn mooi te combineren met de kussens van hetzelfde merk. Neem dus snel een kijkje in het assortiment van Nit-Nit.

nit-nit

 

Natuurlijke materialen

Duurzaamheid is steeds meer in opkomst. De consument denkt meer na over duurzame aankopen. En dat is iets dat wij bij Ookinhetpaars graag stimuleren. Ookinhetpaars is een webshop waar alle wensen bij elkaar komen in een ruime collectie van duurzame producten om van jouw huis een echt gezellig thuis te maken. Wij helpen jou graag met het maken van de beste keuzes voor jouw interieur. 🙂

Een andere trend in 2022 is eenvoud en warmte. Simpele, opgeruimde kamers met frisse kleuren en natuurlijke materialen. En hout is dan een materiaal dat natuurlijk perfect aansluit bij deze trend. Alles qua hout kan dit jaar, dus ga lekker los in jouw favoriete kringloopwinkel in de buurt. Naast natuurlijke materialen zijn organische vormen ook een blijvertje. Veel ontwerpen van nu zijn geïnspireerd door de natuur. Maar, belangrijk is om je niet helemaal te laten leiden door trends, want je interieur moet natuurlijk wel een afspiegeling zijn van jou! Doe dus vooral wat goed voelt en bij jou past. Bij Ookinhetpaars hebben we een ruim assortiment plaids waar je heerlijk onder weg kan kruipen tijdens de lente avonden of de namiddagen.

plaids

 

 

De lente, wij houden er van! Veel plezier met het leuk aankleden van jouw huis voor dit seizoen.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.