Je woonkamer winterproof maken

je woonkamer winterproof maken

Je woonkamer winterproof maken

Als het buiten koud en guur wordt, is het tijd om het binnen warm en gezellig te maken. Dit kun je op veel verschillende manieren doen. In de winter is het sowieso belangrijk om het letterlijk warm te maken in huis, maar ook door de aankleding in je huis aan te passen kan het warmer aanvoelen. Zo maak je je huis winterproof!

Warm in huis maken

Als de temperatuur buiten lager wordt, wil je het binnen lekker warm hebben natuurlijk. Om het zo comfortabel mogelijk te maken, is het wel zo lekker als de verwarming goed werkt. Als je een gewone verwarming hebt, kan het schelen als je de verwarming even ontlucht. Dit zorgt ervoor dat alles weer goed doorloopt en ze goed hun warmte afgeven.  De ideale oplossing om je huis warm en ook direct gezellig te maken is het installeren van een speksteen houtkachel. Een speksteen houtkachel houdt erg lang zijn warmte vast en doordat het een houtkachel is, brengt het meteen veel sfeer in huis. Niets is fijner dan aan het eind van de dag op de bank te ontspannen met een knisperende houtkachel op de achtergrond.

je huis winterproof maken

Warme accessoires in huis

Warmte komt niet alleen van een kachel af. Ook je interieur kan zorgen voor een warm gevoel en meer sfeer. Leg heerlijk zachte en warme plaids op de bank en maak er een ultiem relax hoekje van met wat nieuwe kussens. Bij Ookinhetpaars vind je een heerlijke collectie aan heerlijke warme en zachte kussens en plaids.  Ook het gebruik van warme en natuurlijke materialen draagt bij aan het warme gevoel in huis. Een mooie grof gebreide poef om je benen omhoog te gooien of plaats er een mooi houten dienblad op en gebruik hem als bijzettafel. Mooie kleuren als terracotta, bruintinten of mooie donkere groene kleuren passen perfect bij het creëren van een warm interieur.

je woonkamer winterproof maken

Sfeervolle verlichting

Een lekkere warme kamer, een knus dekentje en wat fijne kussens om tegenaan te zitten, je zult je al helemaal relaxed voelen. Om de sfeer helemaal compleet te maken, kan sfeervolle verlichting zeker niet vergeten worden. Wanneer het buiten donker wordt, gaat de verlichting binnen eerder aan. Felle verlichting is soms wel handig, maar draagt niet bij aan de warme sfeer in huis.  Sfeerverlichting kun je op veel verschillende plekken toepassen in de woonkamer. Zo kan een vloerlamp bij de zithoek erg handig zijn. Kies hiervoor bijvoorbeeld een vloerlamp die ook dimbaar is. Zo kun je hem als sfeerverlichting gebruiken, maar ook wat feller zetten als je gaat lezen. Ook op de kast, bij de tv of in het raamkozijn zullen sfeervolle tafellampjes ook mooi zijn. Om de sfeer compleet te maken kan er natuurlijk geen mooie kaars of wat kaarsenhouders vergeten worden. Zo is je woonkamer helemaal winterproof!

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.