Kerst in de slaapkamer

blog sfeer kerst slaapkamer

Deze blog is geschreven door onze gastblogger Gertrud Prins van Thuisopnummer14

Kerst in de slaapkamer

Het is onze tweede Kerst op de boerderij en dit jaar wil ik helemaal los qua kerstversieringen, binnen maar zeker ook buiten.
Nu nog de tijd vinden om alles wat in mijn hoofd over elkaar heen struikelt aan DIY’s en plaatjes uit te voeren.
Want tijd lijkt bij mij een terugkerend ‘probleem’ of ligt het aan mijn planning?.. ;-). In ieder geval kan ik onze slaapkamer op mijn lijstje afstrepen want deze is nu KerstProof!

Het plan voor de slaapkamer

Vanuit bed keken we naar een witte muur, wel met een diy side-table er tegen aan maar (nog steeds) een groot wit vlak erboven.
Ik zie daar ooit nog wel dat mooie wolkenbehang komen maar dat is een ander verhaal, nu eerst de kerst!
Aan de andere kant was het zeker een stuk gezelliger maar in de verste verte niet kersterig.

slaapkamer blauwe sprei
Ook zin in een sprei op je bed? Kijk dan eens bij onze spreien.
Nog steeds niet helemaal zeker hoe ik het daar wilde aanpakken, kwam daar via Instagram een foto voorbij met die prachtige poster van HK-Living.
Een Hoera-momentje! want ook nog een poster met flinke afmetingen èn de mogelijkheid om er lichtjes in te ‘verstoppen’.
Jullie begrijpen, die bestelling was snel geplaatst. En kan jullie melden, in het echt is hij nog mooier. En met deze mooie poster vormde zich ook Het Plan in mijn hoofd.

Aan de slag met de inrichting van de kamer!

Alles wat ik dacht nodig te hebben om me heen verzameld en aan de slag.
Ik wilde de poster zo hebben hangen dat hij op de het hout van de side-table ‘leunde’. Wit schroefoogje in de middelste balk gedraaid, ophangtouwtje flink ingekort en daar hing hij, onze kerstboom. De side-table er onder, hier een metalen mandje gevuld met grote dennenappels, opgezet. Lichtjes erin (lekker makkelijk op batterijen), een paar houtblokken ernaast gestapeld, vond het nu al mooi! Maar nog niet klaar natuurlijk. Twee paar blauwe dekens zo opgevouwen dat ze precies op het hout passen en hier een mooie HAYdoos op. Op de doos 2 houten kerstboompjes van Sostrene Grene en zo’n prachtige blauwe Tallow kaars van Ontwerpduo.
Voor een instant christmas gevoel, 2 grote bekers (een paar jaar geleden al hertenkoppen op getekend) met op 1 van de bekers een eigengemaakt koekhuisje en zeg nu zelf, wat is Kerst zonder marshmallows!
Als finishing touch een metalen ster (mmm ja, nog een schroefoogje in een balk) met een kersttakje erin, groot wollig kussen op de vloer en zie hier ons uitzicht als we in bed liggen.

kerstboom slaapkamer

En als het donker is:-)?
kerstboom slaapkamer avond
Voor blauwe plaids kijk je hier.

Aan de overkant in de slaapkamer

Nu is het uitzicht aan de overkant ook zeker niet verkeerd… alhoewel ik hier niet zulke ‘ingrijpende’ aanpassingen heb gedaan.
Nog zo’n zelfde metalen ster van de Hema (ik had er gelijk een paar ingeslagen) staand dit keer, de sterretjes komen terug in de lampjes en ook hier zo’n prachtige Tallow maar in het mosgroen. Natuurlijk mag het woord XMAS niet ontbreken en zeker niet als ze zo leuk zijn als deze zinken van Laif&Nuver uit Groningen. Het lammersenlammers poppetje staat altijd op die plek maar houdt nu een kersttakje vast. Zo’n zelfde takje staat ook in het mooie vaasje Feline van Hella Duijs en daarnaast het prachtige blauw van het vaasje met een verhaal van Foekje Fleur.

kerstlichtjes slaapkamer

En ook hier een avonduren foto:
kerstlichtjes slaapkamer avond

Ik wens je hele fijne en gezellige kerstdagen! Deze blog is geschreven door Gertrud Prins. Gertrud heeft zelf ook een blog Thuisopnummer14
En volg haar op Instagram, ze heeft een heerlijke feed van haar woonboerderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ookinhetpaars.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 228 reviews.