Kerst in huis

kerst huis interieur blog

Ons huis in kerstsfeer

Qua feestdagen is kerst echt mijn favoriet. Gezellig met een wollen plaid op de bank kerstliedjes luisteren. Dit jaar ben ik best vroeg begonnen met de kerstdecoratie. Vorig jaar was ik wat laat met leuke kerst decoratie bestellen, waardoor deze niet meer op voorraad waren.. Dat wou ik dit jaar niet weer, dus ik ben op tijd, zowel online als in de winkels, gaan rond speuren.

Kaartenrek

Ik bestelde online leuke kaartjes gerelateerd aan kerst waarmee ik het kaartenrek in onze kleine hal wat opleukte. De kaartjes kun je na de kerst weer makkelijk ruilen voor anderen kaarten, zo heb je iedere keer weer wat anders.

kerstkaarten

Woonkamer

In de woonkamer begon ik met een mooie, grote papieren ster en de kerstboomkandelaars van Kähler. De kandelaars vind ik het hele jaar door wel kunnen, maar zijn rond deze tijd van het jaar extra leuk. Al snel volgde ook een kamerden. De kamerden van vorig jaar heeft het helaas niet overleefd, dus er moest weer een nieuwe komen. Deze heb ik niet versierd, omdat ik de den al mooi vind van zichzelf. En verder kijk ik graag bij interieurdecoraties kopen.

bank interieur kerst sfeer
Ook de bekende lichtslinger van cottonballlights hangt al ruim een jaar naast de tv (eigenlijk om een lelijk verlengsnoer te verbergen), maar met deze donkere dagen doe ik de lampjes vaker aan en staat het extra gezellig. Nog wat kussens op de bank en zo is de woonkamer al aardig in kerstsfeer. Naar mate de kerstdagen dichterbij komen, komen er her en der nog wat kleine kerst spulletjes bij.

poef gebreid grijs

Slaapkamer

Ook in de slaapkamer hangt mijn eco-deer heel mooi met gele besjestakken er in. De besjestakken, maar ook veel ander groen vind ik echt bij deze tijd van het jaar passen. Je kunt er eindeloos mee variëren.

slaapkamer zwart-wit behang

Kerstboom

Ik twijfelde tussen versierde takken op de vaas of een kerstboom. Uiteindelijk heb ik toch voor een kerstboom gekozen. Voorgaande jaren hebben we van alles gehad, een houten boom, een kleine boom, een nep boom… Dit jaar moest het een echte boom worden; niet te groot, niet te klein. Uiteindelijk vonden mijn man en ik een mooie boom bij het tuincentrum. Ik had van tevoren al bedacht dat ik de boom in mijn roze gedipte mand wou hebben, dus de potmaat was wel een beetje belangrijk 😉 De boom past er precies in, en na een paar keer omgevallen te zijn (en wat gemopper verder)… staat die nu gelukkig stevig.

kerst roze interieur
Omdat ik de oude kerstboom decoratie bijna allemaal heb weggedaan, ging ik ook weer op pad voor nieuwe versiersels. Ik wou geen overvolle boom, maar mooie subtiele versiering met natuurlijk lampjes, oud roze en witte kleuren, misschien her en der wat goud tinten of groen.
Ik kwam een oud roze confetti slinger, oud roze pompons en een groenige ster tegen bij de Dille en Kamille. Daarnaast vond ik witte keramieken figuren in de vorm van eikeltjes, dennenappels etc, welke ik vervolgens roze heb geverfd. Als laatste heb ik nog houten rendier hoofdjes bij studio Maas besteld. Ik vind het een mooi geheel geworden. Zelfs als de lampjes uit zijn, ziet de boom er mooi uit. De boom staat naast mijn nieuwe roze Ixxi, welke een Xmas editie is, maar ik vind dat deze ixxi prima de hele herfst/winter kan hangen.

Ixxi kerst
Ook de eettafel is kerstproof. De stervormige kandelaars vond ik bij de Dille en Kamille, of eigenlijk mijn man, want ik racete direct door naar al het roze dat ik had geen oog meer voor al het andere. Ook heb ik de rozenbotteltak vervangen voor gele bessentakken in de vaas.

kerst appeltjes
Bij de meeste (en ook duurdere) kerstdecoratie heb ik gekozen voor meer basis kleuren, zodat me dat niet gaat vervelen (voor mij hoort roze daar ook bij, haha). Qua hangers wil ik toch vaak ieder jaar weer wat anders, dus daar houd ik wel rekening mee qua budget.

kerst vaas
Mocht je nog (last minute ;)) een kerstboom op gaan zetten, hoop ik dat ik je heb kunnen inspireren. Ook wil ik iedereen alvast fijne feestdagen wensen!

Liefs, Anne-Fleur

witte tafel

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.