De kleur van je slaapkamer beïnvloedt je nachtrust

blog blauw slaapkamer nachtrust

De kleur van je slaapkamer beïnvloedt je nachtrust

Je denkt na het lezen van deze titel misschien: Wat maakt de kleur van mijn slaapkamer nu uit? Ik slaap met mijn ogen dicht, dus die kleur zie ik toch niet. Maar vergis je niet, er is onderzoek naar gedaan en als jouw slaapkamer in blauwe tinten is ingericht dan word je een stuk beter uitgerust wakker dan wanneer je voor paars (whooaa) kiest, om maar eens twee uitersten uit het onderzoek te noemen. Als jij de nachten doorbrengt in een blauwe slaapkamer dan slaap je gemiddeld acht uur per nacht. Kies je voor paars dan is dat gemiddeld nog geen zes uur per nacht. Dat scheelt dus aanzienlijk.

blauw dekbedovertrek slaapkamer

Uitgerust wakker worden

In een blauwe slaapkamer slaap je niet alleen goed, je wordt ook nog eens uitgerust en met een positief gevoel wakker, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Dus alle reden om bij het inrichten of herstylen van je slaapkamer de kleur blauw zeker te overwegen. Waarom de kleur van je slaapkamer invloed heeft op de kwaliteit van je nachtrust vertelt het onderzoek niet, maar dat het zo is wordt onomstotelijk aangetoond. Het gaat dan uiteraard niet alleen om de kleur verf op de muren of de kleur van het behang. Ook, en misschien wel juist, de accessoires in de slaapkamer kunnen een wezenlijke bijdragen leveren aan een goede nachtrust.

blauwe sprei linnen slaapkamer

Alles voor je blauwe slaapkamer

Ben je op zoek naar blauwe accessoires voor de slaapkamer, dan kies je bijvoorbeeld voor een mooi dekbedovertrek in een blauwe kleur. Een stijlvolle wollen deken voor op het bed is heerlijk warm in de winter en uiteraard ook in het blauw verkrijgbaar. Datzelfde geldt voor een mooie blauwe sprei die de aankleding  van je bed net wat meer charme geeft. En heb je zo’n gezellige rieten stoel in je slaapkamer staan? Bestel dan gelijk een mooi kussen mee, ook deze zijn in verschillende blauwtinten en motieven verkrijgbaar. De blauwe kussens staan natuurlijk ook mooi op een opgemaakt bed. Laat je inspireren in onze webshop voor jouw in mooi blauw ingerichte slaapkamer. We wensen je alvast een gezonde nachtrust toe.

blauw dekbedovertrek bergen

Kleur in je interieur magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

Wil je graag hulp bij het toevoegen van kleur aan je interieur? Laat je inspireren door de ideeën in het Inspiratie E-magazine 'Kleur in je interieur'. Door de tips uit dit e-magazine toe te passen ben jij straks trots op je eigen mooie huis en stap je iedere dag een fijn en warm interieur binnen. Want met kleur maak je van je huis een eigen thuis.
Vraag het E-magazine gratis aan

*Een kleine waarschuwing: het downloaden van dit e-magazine kan zorgen voor enthousiasme en hebberigheid. Je vindt gelukkig in het e-magazine ook de nodige links waarmee je de mooiste producten direct in de webshop kunt bestellen.
Ook ontvang je van ons 2 keer per maand de nieuwste interieurtips, zodat je steeds weer nieuwe inspiratie krijgt voor jouw interieur.