De kleur van je slaapkamer beïnvloedt je nachtrust

blog blauw slaapkamer nachtrust

De kleur van je slaapkamer beïnvloedt je nachtrust

Je denkt na het lezen van deze titel misschien: Wat maakt de kleur van mijn slaapkamer nu uit? Ik slaap met mijn ogen dicht, dus die kleur zie ik toch niet. Maar vergis je niet, er is onderzoek naar gedaan en als jouw slaapkamer in blauwe tinten is ingericht dan word je een stuk beter uitgerust wakker dan wanneer je voor paars (whooaa) kiest, om maar eens twee uitersten uit het onderzoek te noemen. Als jij de nachten doorbrengt in een blauwe slaapkamer dan slaap je gemiddeld acht uur per nacht. Kies je voor paars dan is dat gemiddeld nog geen zes uur per nacht. Dat scheelt dus aanzienlijk.

blauw dekbedovertrek slaapkamer

Uitgerust wakker worden

In een blauwe slaapkamer slaap je niet alleen goed, je wordt ook nog eens uitgerust en met een positief gevoel wakker, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. Dus alle reden om bij het inrichten of herstylen van je slaapkamer de kleur blauw zeker te overwegen. Waarom de kleur van je slaapkamer invloed heeft op de kwaliteit van je nachtrust vertelt het onderzoek niet, maar dat het zo is wordt onomstotelijk aangetoond. Het gaat dan uiteraard niet alleen om de kleur verf op de muren of de kleur van het behang. Ook, en misschien wel juist, de accessoires in de slaapkamer kunnen een wezenlijke bijdragen leveren aan een goede nachtrust.

blauwe sprei linnen slaapkamer

Alles voor je blauwe slaapkamer

Ben je op zoek naar blauwe accessoires voor de slaapkamer, dan kies je bijvoorbeeld voor een mooi dekbedovertrek in een blauwe kleur. Een stijlvolle wollen deken voor op het bed is heerlijk warm in de winter en uiteraard ook in het blauw verkrijgbaar. Datzelfde geldt voor een mooie blauwe sprei die de aankleding  van je bed net wat meer charme geeft. En heb je zo’n gezellige rieten stoel in je slaapkamer staan? Bestel dan gelijk een mooi kussen mee, ook deze zijn in verschillende blauwtinten en motieven verkrijgbaar. De blauwe kussens staan natuurlijk ook mooi op een opgemaakt bed. Laat je inspireren in onze webshop voor jouw in mooi blauw ingerichte slaapkamer. We wensen je alvast een gezonde nachtrust toe.

blauw dekbedovertrek bergen

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.