Een mooie Klippan plaid past in ieders interieur

klippan plaids inspiratie

Een Klippan plaid past in ieders interieur

We hebben de Klippan plaids nu al een tijd in ons assortiment en ze zijn een groot succes. Een Klippan plaid staat garant voor prachtige kwaliteit, veel verschillende dessins en voor een mooie prijs. Daarom tijd om wat meer te vertellen over Klippan en de mooie producten van dit merk.

Het Zweedse merk Klippan bestaat al sinds 1879. Het is een echt familiebedrijf dat momenteel gerund wordt door de vierde en vijfde generatie. Het bedrijf werkt samen met bekende Zweedse ontwerpers voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Alle plaids en andere artikelen worden in de eigen fabriek gemaakt. Hiervoor worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt en er wordt zo veel mogelijk gekozen voor eco-productie met het oog op het beschermen van het milieu. Mede daarom is Ookinhetpaars trots dat we de producten van Klippan in ons assortiment kunnen aanbieden.

gele plaids Klippan Gele plaids: links Samba okergeel en rechts: Knut geel

Plaids van pure lamswol

De plaids van Klippan worden gemaakt van de beste kwaliteit lamswol. De wol wordt verkregen van schapen die in een zo natuurlijk mogelijke omgeving leven. In Zweden is hier uiteraard volop ruimte voor. Klippan ontwerpt en maakt verschillende series plaids, die allemaal hun eigen kenmerken hebben. De series Bjork en Knut hebben mooie franjes aan de uiteinden en daarnaast allebei een mooi patroon dat past in ieder interieur. Bjork heeft qua kleur een menging met wat bruingrijs. Knut heeft een klein patroontje en is ons meest geliefde serie. Houd je niet van franjes dan kies je een mooi exemplaar uit de serie Domino. Deze zijn afgewerkt zonder franjes maar met een festonsteek. Een deken zonder franjes is overigens een uitzondering. Het proces van weven zorgt voor draden aan de uiteinden en de makkelijkste manier om die te verwerken is er franjes van te draaien. Maar er zijn veel mensen die graag zonder franjes willen en dan zijn de Klippan plaids uit de serie Domino een mooi product.

Een aantal plaids van Klippan kun je aan twee kanten gebruiken, je kunt op deze manier met één aankoop twee verschillende stijlen aanschaffen. Een erg leuk effect voor op de bank of op je bed. Kies bijvoorbeeld voor de serie Velvet, die heeft een lichtere en een wat donkerdere kant.
Om het je makkelijk, of juist moeilijk, te maken heeft het assortiment van Klippan veel verschillende kleuren. Er is dus altijd wel een kleur die bij de inrichting van je woonkamer of slaapkamer past. Wat ik zelf bijvoorbeeld erg fijn vind is dat ze veel gele woonplaids hebben. Bij veel merken mist de kleur geel terwijl het zo’n fijne interieur kleur is. Met geel heb je meteen de zon in je huis. Zelfs in de winter geeft de kleur geel je een warm, zonnig gevoel. Heb je trouwens geen zin in wol? Omdat het zomer is, of omdat je wol geen prettig materiaal vindt. Kies dan eens voor een katoenen variant. Deze katoenen plaids zijn geborsteld waardoor ze superzacht aanvoelen. Totaal niet het stugge wat je soms bij katoen hebt.

Gele plaids Klippan

Maak je oude bank weer nieuw

Heb je een bank die zijn beste tijd heeft gehad maar wil je er nog geen afscheid van nemen omdat hij zo lekker zit? Dan is er een simpele oplossing: koop een mooie duurzame plaid van Klippan, leg die op de bank en hij is voor de buitenwereld weer als nieuw. Kies voor een opvallende kleur dan valt je (oude) bank sowieso wat minder op ;-). Een paar mooie kussens erbij en je bank kan weer jaren mee. En bovendien is zo’n woondeken ook nog eens heerlijk zacht en kun je er met koude winteravonden heerlijk onder wegkruipen. Met een zwart plaid maak je echt een statement en zo’n plaid past in vrijwel ieder interieur. Zwart geeft een grafisch effect wanneer je het terug laat komen in bijvoorbeeld een groot schilderij in de woon- of slaapkamer. Je kan deze look ook afmaken met metallic accessoires in goud of zilver. Zo creëer je een chic hotelsfeer in huis. En wie wil dat nou niet? 🙂

Klippan in het zwart


Kies voor jouw favoriete natuurlijke materiaal

Bij Klippan kun je kiezen uit katoen, lamswol, merinowol, recycled wol of Gotland wol. Klippan heeft ook lekkere stoere plaids met een grafisch design in het assortiment. En ze zijn natuurlijk heerlijk warm.  Behalve mooie royale plaids maakt Klippan ook heerlijk zachte Klippan kussens. Vanzelfsprekend vind je ook deze artikelen in het assortiment van Ookinhetpaars!

 

Klippan Bjork

 

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting*



*Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.