Kussens combineren met het dekbedovertrek: tips voor een perfecte set

tips dekbedovertrek

Het kan zijn dat je een nieuw bed hebt of juist je oude bed een nieuw leven wil inblazen. Een heel goed idee hiervoor is om het dekbedovertrek te vervangen en nieuwe kussens te kiezen. Een mooie combinatie van deze twee elementen zorgt voor een frisse en stijlvolle uitstraling van jouw bed. In deze blog bespreken we een aantal tips over hoe je kussens en dekbedovertrekken perfect kunt combineren.

Ga voor kleuren patronen die bij elkaar passen

De eerste tip voor het combineren van de kussens met een dekbedovertrek is om te kijken naar de kleuren en patronen die goed bij elkaar kunnen passen. Zo heb je bij een kinderdekbedovertrek vaak een heel opvallend patroon of design zitten. Hierbij moet je dus goed opletten dat je niet voor kussens gaat, die dit ook heel sterk hebben. Dan zou het te druk worden. Wat wel mooi kan, is als het dekbedovertrek bijvoorbeeld een felle kleur is, om rustige witte of beige kussens te nemen met een mooie structuur of patroon. Hierdoor wissel je kleuren en patronen af, zonder het te heftig te maken. Je kunt dus kiezen voor een dekbedovertrek met patroon, en kussens met een felle kleur, of andersom. Voorbeeld: Een mooi voorbeeld aansluitend bij deze tip is wanneer je bijvoorbeeld een dekbedovertrek hebt met een bloempatroon in pastelkleuren. Dan kun je kussens kiezen met effen pastel kleuren, in dezelfde tinten. Maar dus wel zonder patroon, om het een beetje rustig en harmonieus te houden.

Probeer verschillende texturen uit

De tweede tip is om kussens en dekbedovertrekken te combineren door gebruik te maken van verschillende texturen in de materialen. Zo kun je gaan voor een zijden dekbedovertrek met fluwelen kussenslopen, voor een hele luxe uitstraling. Mocht dit iets te heftig voor je zijn, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een zacht gekleurde dekbedovertrek met gebreide kussens. Dit geeft een hele rustige en overzichtelijke combinatie. Probeer vooral veel uit met texturen, want het kan je bed en kussen combinatie wel echt naar het volgende niveau brengen. Zo staat het bijvoorbeeld mooi om gebreide kussens terug te laten komen met een gebreid kleedje over het bed heen.

Voorbeeld: ga voor een dekbedovertrek met een opdruk erop. Bijvoorbeeld een boom met lijnen en bladeren die een andere stof zijn, waardoor je ze kunt voelen. Gebruik als kussens neutrale groen en aardetinten voor een mooie combinatie in texturen en kleur.

Houd ook rekening met het model en de grootte van de kussens

Natuurlijk maakt het voor een mooie combinatie dekbed en kussens ook heel erg veel uit hoe groot je kussens zijn en welk formaat ze hebben. Zo moet je in dit geval ook rekening houden met de vorm en grootte van je bed. Mocht je bijvoorbeeld een twijfelaar hebben, dan wil je het bed niet helemaal vol gooien met kussens. Hiervoor zijn rechthoekige kussens geschikt, om het bed groter te doen lijken. Heb je juist een kingsize bed, dan kun je gaan voor grote vierkante kussens. Let ook op de rest van de slaapkamer, voor het combineren van het dekbed met de kussens. De vormen moeten allemaal een beetje bij elkaar passen. Bij een roze dekbed met rode patronen past een kussentje dat rond is, bijvoorbeeld erg mooi.

Voorbeeld: bij een tweepersoonsbed kun je ervoor kiezen om twee grote vierkante kussens tegen het hoofdbord of de muur neer te zetten. Zet daaronder twee kleine vierkante kussens en als laatste twee rechthoekige kussens. Dit geeft het klassieke effect van een groot bed met veel kussens, waar je het liefst gelijk in wil duiken.

.

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze interieurinspiratie
en ontvang direct €5 korting**Je ontvangt 2 keer per maand de nieuwste interieurtips. Na je aanmelding ontvang je direct de kortingscode die je bij je eerstvolgende bestelling kunt gebruiken.