Kussens en plaids op een grijze bank

blog kussens plaids grijze bank

Kussens en plaids voor op een grijze bank

Sinds vorige maand hebben we een nieuwe bank. Heerlijk en dat werd wel tijd ook. De vorige was behoorlijk toegetakeld door de katten en hij begon ook nog eens erg door te zakken. We hebben er een tijdje een grand foulard op gehad. Een goede oplossing voor als je bank wat versleten is en je nog geen nieuwe wil kopen. Maar we hadden de bank al best lang dus hoogste tijd voor een nieuwe. Dus op zoek naar een mooi nieuw exemplaar. Na lang zoeken en bij veel winkels langs vonden we ‘m bij Loods5. Ik wilde graag donkergroen maar de bank in ons favoriete model was er niet in die kleur, dus het werd heel saai grijs. En een hoekbank. Een hoek omdat dat het beste past bij de vorm van onze woonkamer. Terwijl ik het liefst een gewone bank had gewild, maar dat paste dus echt niet.

Een grijze bank kun je goed stylen

En dan over de kleur. Gewoon grijs dus. Het schijnt overigens dat 70% van de mensen een grijze bank heeft. En dat is niet voor niks. Want ondanks dat saaie en veilige, kun je met grijs eigenlijk alle kanten op. Allereerst de kleur grijs zelf voor de bankbekleding. Grijs is er in vele varianten, van heel lichtgrijs tot bijna zwart antracietgrijs. Maar welke kleur grijs het ook is, het grote voordeel van zo’n grijze bank is dat ie altijd past in je huis ook al verander je van kleur. Want dat is het grote voordeel, alle kleuren passen er op en erbij. En dus kan je helemaal los gaan met mooie kussens. En daarin is veel variatie te zoeken. Dus een goed idee om eens te kijken welke mogelijkheden je hebt in het stylen met de grijze basis van je bank als uitgangspunt. Wij geven je tips.

grijze bank rode plaid kussens

Welke kussens kies ik voor een grijze bank?

Dus met een grijze bank als basis speel je op safe en kun je nog eens wisselen van kleuren voor er op. Kies bijvoorbeeld voor een look passend bij het seizoen. Dan ga je voor pasteltintjes of frisse zeekleuren voor een zomersfeer en kies je voor warmte en wat diepere kleuren voor het najaar en de winter.
Kies in de winter bijvoorbeeld voor rode kussens. Het merk Elvang heeft een mooie bordeauxrode kleur die ze plum (pruim) noemen. Maar ze hebben ook een mooie oranje rode pompoen variant. Beide kleuren kussens komen met bijpassende plaids, zodat je er één geheel van kunt maken. Trek daarbij het warme rood door in andere woonaccessoires in je woonkamer zoals kaarsen of een mooie bos bloemen met rode winter tinten zoals amaryllis, rode rozen, gerbera’s en bessentakken.
Ook groen en dan vooral donkergroen is een mooie kleur voor de winter. Zeker op een lichtgrijze bank komt donkergroen erg mooi uit. En het voordeel van groen is dat elke tint groen goed met andere groentinten combineert. Wil je graag een zonnige kleur om de grauwe winter wat op te vrolijken kies dan voor okergeel. Okergeel is in tegenstelling tot gewoon geel minder fel en een stuk warmer. Echt een kleur die je in de herfst en winter goed kunt gebruiken. Iets donkerder en ook erg warm is de variant mosterdgeel.
Ook kies je in de winter voor warme wollen stoffen. Kies voor mooie wollen kussens. Of ga voor velvet kussens, die hebben een rijke en warme uitstraling.

In de zomer ruil je je winterse kleuren in voor een zomerse look. Kies dan bijvoorbeeld voor frisse pasteltinten. Of gebruik dezelfde kleur als in de winter maar kies voor een kleurtint die wat lichter is. Zo kun je je donkergroen gaan wisselen voor mintgroen. Zo heb je meteen een heel ander effect op je grijze bank zonder dan dat je meteen je hele kleurkeuze moet omgooien.

En hou je meer van neutraal, dan is een grijze bank ook een uitstekende keuze. Ga voor ton-sur-ton en kies voor allerlei verschillende grijze tonen. En zelfs een grijs vloerkleed past heel goed bij een grijze bank. Rustig, maar zeker niet saai te noemen.

grijze bank kussens

Kies op je grijze bank ook voor een warme plaid

Ook een plaid mag natuurlijk niet ontbreken op je grijze bank. Ik heb zelf drie plaids op de bank liggen, niet zo gek met mijn webshop. Een warme dikke mohair, favoriet bij onze kat Sien, een stoere deken van merinowol en een dunnere lamswollen plaid. Elke avond trek ik er wel een lekkere plaid bij. Ik ben een koukleum dus voor mij zijn plaids ideaal. Ook hier geldt weer dat de combinatie van een mooie plaid op een grijze bank talloze mogelijkheden biedt. In de foto hieronder is ook een grijze bank gecombineerd met een grijs vloerkleed. Maar met een gele plaid is de uitstraling meteen heel veel kleurrijker geworden.

grijze bank gele plaid kussens
Het derde voorbeeld van een grijze bank met een rustig grijs vloerkleed zie je hieronder. Nu is de bank gedrapeerd met een rode plaid. Naast een enkel rood kussen en meerdere grijze exemplaren weer een hele andere look. Ik vind ‘m mooi warm en zowel voor de zomer als in de winter erg passend.

grijze bank rode kussens plaid
De bank staat nu even en we zijn er erg blij mee, ondanks dat wat saaie grijs:-). Dus een grijze bank: Rustig (niet saai dus) en een fijne uitnodiging om jouw favoriete kleuren en stijl lekker te kunnen toepassen. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en natuurlijk dat je je bank combineert met een product uit onze webshop ;-).

Kleur in je interieur magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ookinhetpaars
Gratis in je mail

Ons nieuwe e-magazine:
Kleur in je interieur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ellen: Heel erg bedankt voor het kleur e-magazine. Ik werd er helemaal blij van (en geïnspireerd).
close-link