Kussens en plaids op een grijze bank

Kussens en plaids voor op een grijze bank

Sinds vorige maand hebben we een nieuwe bank. Heerlijk en dat werd wel tijd ook. De vorige was behoorlijk toegetakeld door de katten en hij begon ook nog eens erg door te zakken. We hebben er een tijdje een grand foulard op gehad. Een goede oplossing voor als je bank wat versleten is en je nog geen nieuwe wil kopen. Maar we hadden de bank al best lang dus hoogste tijd voor een nieuwe. Dus op zoek naar een mooi nieuw exemplaar. Na lang zoeken en bij veel winkels langs vonden we ‘m bij Loods5. Ik wilde graag donkergroen maar de bank in ons favoriete model was er niet in die kleur, dus het werd heel saai grijs. En een hoekbank. Een hoek omdat dat het beste past bij de vorm van onze woonkamer. Terwijl ik het liefst een gewone bank had gewild, maar dat paste dus echt niet.

Een grijze bank kun je goed stylen

En dan over de kleur. Gewoon grijs dus. Het schijnt overigens dat 70% van de mensen een grijze bank heeft. En dat is niet voor niks. Want ondanks dat saaie en veilige, kun je met grijs eigenlijk alle kanten op. Allereerst de kleur grijs zelf. Grijs is er in vele varianten, van heel lichtgrijs tot bijna zwart antracietgrijs. Maar welke kleur grijs het ook is, het grote voordeel van zo’n grijze bank is dat ie altijd past in je huis ook al verander je van kleur. Want dat is het grote voordeel, alle kleuren passen er op en erbij. En dus kan je helemaal los gaan met mooie kussens. En daarin is veel variatie te zoeken. Dus een goed idee om eens te kijken welke mogelijkheden je hebt in het stylen met de grijze basis van je bank als uitgangspunt. Wij geven je tips.

grijze bank rode plaid kussens

Welke kussens kies ik voor een grijze bank?

Dus met een grijze bank als basis speel je op safe en kun je nog eens wisselen van kleuren voor er op. Kies bijvoorbeeld voor een look passend bij het seizoen. Dan ga je voor pasteltintjes of frisse zeekleuren voor een zomersfeer en kies je voor warmte en wat diepere kleuren voor het najaar en de winter.
Kies in de winter bijvoorbeeld voor rode kussens. Het merk Elvang heeft een mooie bordeauxrode kleur die ze plum (pruim) noemen. Maar ze hebben ook een mooie oranje rode pompoen variant. Beide kleuren kussens komen met bijpassende plaids, zodat je er één geheel van kunt maken. Trek daarbij het warme rood door in andere woonaccessoires in je woonkamer zoals kaarsen of een mooie bos bloemen met rode winter tinten zoals amaryllis en rode roze en gerbera’s.
Ook groen en dan vooral donkergroen is een mooie kleur voor de winter. Zeker op een lichtgrijze bank komt donkergroen erg mooi uit. Wil je een zonnige kleur om de grauwe winter wat op te vrolijken kies dan voor okergeel. Okergeel is in tegenstelling tot gewoon geel minder fel en een stuk warmer. Echt een kleur die je in de herfst en winter goed kunt gebruiken.
Ook kies je in de winter voor warme wollen stoffen. Neem een lekkere wollen plaid. Dat straalt warmte uit en natuurlijk gebruik je een wollen plaid ook om zelf lekker warm onder te zitten.

In de zomer ruil je je winterse kleuren in voor een zomerse look. Ga dan voor een katoenen plaid die je of helemaal over je bank trekt of gebruikt als woonplaid.
En wil je het toch liever rustig houden en niet zo veel kleur, kies dan eens voor grijze kussens. Helemaal niet saai als je verschillende tinten grijs met elkaar combineert.
Of combineer natuurtinten, die zie je bijvoorbeeld veel bij het merk House in Style. Ook Knit Factory heeft mooie rustige tinten in het assortiment.

grijze kussens Moyha

Kies op je bank ook voor een warme plaid

Ook een plaid mag natuurlijk niet ontbreken op je bank. Ik heb zelf drie plaids op de bank liggen, niet zo gek met mijn webshop. Een warme dikke mohair, favoriet bij onze kat Sien, een stoere grafische deken van merinowol en een dunnere lamswollen plaid. Elke avond trek ik er wel een lekkere plaid bij. Ik ben een koukleum dus voor mij zijn plaids ideaal.

grijze bank gele plaid kussens
De bank staat nu even en we zijn er erg blij mee, ondanks dat wat saaie grijs:-). Dus een grijze bank: Rustig (niet saai dus) en een fijne uitnodiging om jouw favoriete kleuren en stijl lekker te kunnen toepassen. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en natuurlijk dat je je bank combineert met een product uit onze webshop ;-).

grijze bank rode kussens plaid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *